Nyår för mig



Back to Örebro då. Fick frågan hur jag ska fira nyår; det blir ett firande precis i min smak - med den person som mest funnits där för mig under detta år då jag behövt någon. 2010 ska släckas med honom och 2011 ska tändas med honom. Min bästa vän. Det hela börjar med en middag som sedan avrundas med att avnjuta den vackra, enårliga utsikten. Inga krångligheter, ingen stress - just simplicity.

Tycker att nyår har förlorat den charm man växte upp med. Charmen av att avsluta och påbörja åren med enbart de som betyder allra mest för en. När den glittrande himlen var det vackraste man sett och raketerna var det mest förbjudna lyckoruset som kunde påbjudas. Där dåtidens systembolag var den plats raketerna såldes. Får en återblick av hur man gjorde allt för att få någon att 'köpa ut' raketer åt en och hur det viktigaste att få utköpt idag är alkohol. Ofta ett kortvarigt lyckorus som slutar upp i ett långvarigt ångestrus under nyår. 

Känn ingen press att nyår måste firas med utgång och en miljard kompisar. De finaste människorna du kan fira nyår med är de som sitter under samma tak som dig just i detta ögonblick eller den sista som faktiskt ringde upp dig och fick ditt hjärta att le. Den vackra himlen är för dig och dem. Utgång, bekanta, alkohol och den perfekta klänningen är en fis i rymden jämfört med att inleda det absolut första andetaget med de som står dig närmast om hjärtat. Låt inte mamma, pappa, syskonen eller den som funnits där som mest för dig fira nyår med någon annan än du

 


Jag hoppas ni ger det här året ett - för er- perfekt avslut. Gör allt för att starta det nya året med ett leende och inte huvudvärk av gårdagens bravader och drinkar. Med handen på hjärtat önskar jag er och er familj all lycka i världen. Jag har aldrig mött på så fantastiska, intelligenta och engagerade läsare som er. Och det säger jag inte för att smickra eller fjäska. Ni är ett gäng helt otroliga människor. Hoppas innerligt att alla era och era familjers önskemål och drömmar slår in för det nya året. Ett år utan bekymmer, fyllt med glädje och god hälsa. Gott nytt år, mina änglar!


She's an assassin


Death Poem by Henry S. Holland

Death is nothing at all.
I have only slipped away to the next room.
I am I and you are you.
Whatever we were to each other,
That, we still are.

Call me by my old familiar name.
Speak to me in the easy way
which you always used.
Put no difference into your tone.
Wear no forced air of solemnity or sorrow.

Laugh as we always laughed
at the little jokes we enjoyed together.
Play, smile, think of me. Pray for me.
Let my name be ever the household word
that it always was.
Let it be spoken without effect.
Without the trace of a shadow on it.

Life means all that it ever meant.
It is the same that it ever was.
There is absolute unbroken continuity.
Why should I be out of mind
because I am out of sight?

I am but waiting for you.
For an interval.
Somewhere. Very near.
Just around the corner.

All is well.





Tack till dig underbara läsare som
skickade mig denna fantastiska text.

Here we come

Mellandagsrean, sätt på dig skyddshjälm för du kommer snart få möta mig och brorsan; två vältränade shoppingfreaks.

- Plånboken är full.
- Lätta kläder att ta av är på.
- Bekväma skor på fötterna.
- Skippar den tunga halsduken, ytterkläder
och väskan; måste ha plats med alla påsar.



...LET'S DO THIS!!!


Killar, våga mer!




Utstyrsel #2, #3 eller #4





Addera:
- vintageklocka.
- låga, slitna converse.
- scarf i passande färg.

För er nya läsare

Jag är besatt av att ha allting på sin plats. Det ska vara ordning på saker och ting. Lätt att hitta - därav alla mina kategorier här på bloggen. Tänkte ta och beskriva dem lite snabbt.




ANDRAS TEXTER

Alla texter, oberoende om det är en mening eller en hel a4, som jag faller för men som inte är skrivna av mig, placerar jag under denna kategori. Behöver ej vara en poetisk text.

BLOGGRELATERAT
De inlägg som är bloggrelaterade, dvs. inlägg som har med bloggen att göra, placeras här. Det kan vara allt från att jag talar om för er att jag besvarat alla kommentarer till att jag förklarar om någonting nytt i bloggen, så som detta inlägg.

FILM
Allt som har med filmer att göra. Från att jag tipsar om en film till att jag förklarar vad för typ av filmer jag gillar. Ni får gärna även tipsa mig om filmer när som helst under denna kategori! Kommentera vilket inlägg som helst.

FÖR HENNE
Allt från nya kollektioner från olika designers till vanliga "kvinno"-saker man vill införskaffa.

FÖR HONOM
Den här kategorin är avsedd främst för er killar som läser min blogg. Det kan vara allt från herrkläder till tips på vad ni killar bör/ej bör göra osv. Oftast är det dock inlägg där ni finner kläder som enligt mig är vackert att bära som kille.

FÖREDRAS EJ
Allt som jag personligen finner oattraktivt på någon plan, eller som jag helt enkelt inte föredrar i min tillvaro placeras här.

FÖREDRAS

Det jag föredrar över annat. Kan exempelvis vara en bild på en människa jag finner intressant/vacker/intelligent osv.

HUMOR
Allt som får mig att skratta på en eller annan nivå.

HUNDARNA (uppdaterar inte längre denna kategori)
Har inte nämnt de särskilt mycket här på (denna) bloggen, men tycker som sagt om ordning och reda - kan därför inte ha inläggen om dem någon annanstans.

JOBBET (uppdateras inte längre då jag studierar igen)

Nu när jag börjat arbeta som en idiot kan det vara bra att ha en egen kategori för detta med. Tar inte upp enbart tider då jag ska jobba och dylikt, utan även historier jag fått höra där samt upplevelser därifrån. Både då jag undervisar och då jag arbetar på vårdhemmet.

JORDENS UNDERGÅNG (uppdateras sällan)
Allt som jag finner löjligt för att ens existera placerar jag här. Lite som "föredras ej", men på ett bredare perspektiv.

KONST

Allt som har med konst att göra. Kan vara allt från en duktig make up-artist och dennes verk till bilder på oljetavlor.

KONTROVERSIELLT

Inlägg som jag är medveten om kan skapa diskussioner eller som väcker olika reaktioner, placeras här. Exempelvis nyheter eller ämnen jag själv diskuterar och som jag vet att andra har andra åsikter kring.

KÄNDISSKAP
Inlägg om kändisar hamnar här.

LIVET I STHLM
Min fritid i Sthlm.

LIVET I ÖREBRO
Min fritid i Örebro.

LÄGENHETEN
Allt som har med min lägenhet att göra, dvs. möblering, skador, hyra osv.





- Mina tre hjärtekategorier:

MINA TANKAR

Den här kategorin skiljer sig rätt starkt från kategorin under. Det är inte texter med metaforer och dylikt. Det är inte meningen att det ska skapa känslor hos er läsare som med texterna jag skriver. Meningen med den här kategorin är bara att få skriva av mig. Bli kvitt mina tankar kring olika företeelser i helhet. Kan vara en filosofisk tanke jag har, eller om jag bara skriver av mig ang. någonting jag går runt och tänker på.

MINA TEXTER
Alla publicerade texter på bloggen hamnar här. Här är alla texter skrivna av mig, får alltså inte inspiration från någon annan i form av citering eller dylikt. I sådana fall hamnar inläggen under kategorin "Andras texter". Mina texter är till stor del fiktiva, ta alltså inte alla texter jag publicerar för orden. Det kan starta med en verklig grundidé men slutar nästan alltid upp i en form av fantasi. I vissa fall är det extremt kryddat, nästintill helt hittepå och i andra fall är texterna inte alls fiktiva. Vissa av texterna som man skulle kunna ana var helt fiktiva är i själva verket helt verkliga och vice versa.

Tänk på det vid varje text ni läser - det behöver ej vara någonting jag själv upplevt eller upplever. Det kan vara en roll jag satt mig in i bara. Om jag skriver om att jag mördat, älskar otrohet eller publicerar råsnuskiga texter så behöver det inte betyda att JAG bär huvudrollen i verkliga livet med. När jag skriver i "jag"-form, kan ni fantisera in er själva i det jaget.

MITT JAG

Här finns allting som egentligen kan beskriva mig som person eller vad jag gillar. Allt från listor som jag besvarat, till fakta som jag skriver ner om mig själv. Här finns även alla bilder på mig. Har bilderna bara i denna kategori.





MUSIK

All musik hamnar här. Hörbar musik, alltså inte lyriken. Lyriken hamnar under "Andras texter". Om jag däremot skriver om artister och dylikt, så hamnar även det här. Låtar + diskussioner om musikrelaterade personer bor här.

R.I.P - MAMMA
Det som kopplas till mamma - allt från bilder till inlägg om hur mycket jag saknar henne, hamnar här.

STUDIER
Allt som har med skolan och studier att göra, befinner sig här.

TRÄNING/KOST
De inlägg som har någonting med min kost och träning att göra hamnar här. Kan vara allt från träning- och kosttips, till fakta om olika dieter.

Värt att notera

- Ensam med brorsan i Stockholm.

- Saknar min lilla pappa som alltid åker bort på utlandssemester. 

- Fifa '11 är beroendeframkallande (hatar dock fortfarande fotbollsspel).

- Rising dead är ett så jävla irriterande spel; håll dig till COD.

- Jag kan inte sova mer än 3 h/natt.

- Jag trampade på bajs och skällde ut ägaren big time (gav blickeN till hundjäveln också...).

- Dagens killar är skamliga; håll upp dörrjäveln när en tjej går bakom er med en miljard väskor.

- Jag är dysfunktionell i det här vädret.

- Jag är så less på Kim Yung och hans gaggel om ett kärnvapenkrig. Vi har aldrig haft ett, vad säger att DU är kapabel till att starta ett?! Iofs med de hjärncellerna...




...och ja, jag har en sådan bitter dag. God jul förresten (haha!)

Frustration... Suck




Vart kan jag få tag i liknande strumpor? Lårhöga fotbollsstrumpor i svart eller vitt med ränder upptill (helst vita med röda ränder). Är desperat. Ni anar inte hur länge jag varit på jakt efter dessa.

Har bara funnit sådana på utländska hemsidor och om det är någonting jag lärt mig av mina misstag så är det att inte beställa från sådana hemsidor.


Människokroppen - enda miraklet


Ni vet förmodligen redan hur mycket jag älskar livets existens. Allt som har med det att göra. Någonting som fascinerar mig sjukligt mycket är just människokroppen. Den är så paradoxalt komplex. Saknar en egentlig sammanhängande helhet trots att hela dess uppenbarelse är en enda logisk drömsyn.

Vi kan ta ett fascinerande exempel: Faecala kräkningar. När det uppstår ett stopp längre ned i tunntarmen blir man förstoppad. Är man förstoppad alldeles för länge tvingar kroppen ut avföringen ur andra utväg; munnen. Människor som lider av tarmvred får inte sällan utstå detta. Man kräks alltså sin egen avföring. Hur obegripligt men samtidigt läskigt begripligt är inte det? Det allra mest ofattbara måste ändå vara att 1 av 10 personer upplever sådana fekala kräkningar under livsloppet. Visserligen är det hemskt för den som genomgår det, men hur kroppen hanterar sådana nödlägen? - Wow.

Livet är underbart nervkittlande. Vill aldrig dö för just den anledningen. Vill veta mer, mer och mer. Vill söka efter en sanning som jag är helt hundra på är obefintlig. Ouppnåelig. Men bara för att.



Att leva är att acceptera illusioner. Enligt min livsfilosofi är allt och inget illusioner. Du, liksom jag. Han, liksom hon. Vi, liksom dem.

- Ett gäng övertygande, irrationella synvillor.

Men alltså... bara kanske!

Jag kanske har gjort någonting dumt... Jag kanske har färgat håret igen. Jag kanske färgade det ljust. Kanske i färgen "Blond, #700". Jag kanske färgade mina ögonbryn för första gången på samma gång. Jag kanske är orangehårig just nu. Jag kanske inte vågar föna och platta håret för att se resultatet. Jag kanske avskyr att jag inte passar i mörkt hår. Och kanske, men bara kanske, vill jag avrätta ordet 'kanske' just nu.


Men min finaste Faw kommer till Stockholm och sooom jag längtar! :) För er som inte är bekanta med Faw så är det en av mina närmaste vänner - och KAAANSKE bor i Umeå.


Araber hajar fan inte FB



Moster verkar inte helt hundra på sin läggning...


The black sheep



Har betat av alla mina räkningar. Hyran ska fantastiskt nog höjas med ytterligare 2,25%. Nu: hufvudstaden i en vecka, mån tro? En tripp dit den 23e december är dock bekräftad. Damn, I've missed Stocktown. Den hysteriska miljön. Alla miljarder restauranger. Tusentals butiker.

Pengar skall brännas, mina kära.




Om en självmordsbombare förövrigt mysigt nog exploderar sig själv på samma area som jag, ska jag ta mig fan söka upp mulåsnan efter döden. Sen lär jag hemsöka ett par personer har jag planerat. Hihi.

-

"Missing someone isn't about how long it's been since you've seen them or the amount of time since you've talked. It's about that very moment when you find yourself doing something and wishing they were right there by your side."

Kim does it again

”På grund av sydkoreanernas tanklösa krigspolitik är inte frågan om det blir krig eller fred på Koreahalvön, utan när kriget bryter ut. Om krig bryter ut, kommer det att leda till nukleär krigföring som inte begränsas till Koreahalvön.”

- Urminzokkiri




Nordkorea hotar alltså med att starta ett kärnvapenkrig.
 
Är jag intresserad?
- Ja.
Förväntansfull? - Kanske. 
Rädd? - Inte för fem öre.

Sannolikheten att ett alien-farkost landar på jorden och startar ett krig mot mänskligheten är förmodligen större. Det är ingenting nytt att herr Kim använder sig av alltför fantastiskt stora ord för hans färdigheter och kapabilitet. Han är väl medveten om att om han faktiskt gör verklighet av det han säger, kommer landet bli överkört inom en väldigt snar framtid - och inte enbart av USA och Ryssland.

Personligen tror jag att media, med sin fantastiska förmåga att dramatisera händelser, enbart skriver detta för att hålla oss intresserade. As always, det vill säga.


Love the beat

I walk alone cuz' I was born alone.
I never ever walk her home.
I never ever call her phone.
I chirps her just for fun.
I leave her in the club.




Älskar förövrigt french hiphop. Sassy!


Tabasco, I think I love you...


En favorit; Patrick Demalchier












En av de absolut bästa på att fotografera, tycker jag personligen, är franska Patrick Demalchier. Jag vet inte vart jag ska ta vägen varje gång jag får syn på bilder tagna av honom. Han borde fotografera mycket mer än vad han annars gör. Fantastisk!






Nya läsare, nya frågor

Läsarstatistiken ökar och ökar, fattar fortfarande inte hur med tanke på att min adress inte är ute någonstans - men i alla fall. Tänkte gå igenom kategorierna lite fort för er nya läsare, ser att ni undrar en hel del om mig! :) Se till höger om bloggen. Där finns allmänna, oprivata kategorier sen har ni de kategorier som har med mig att göra.



MINA TEXTER - poetiska/metaforiska texter jag skriver. Observera att det under denna kategori kan förekomma en hel del fiktivt. Inte alltid min totala verklighet.

MINA TANKAR - ingenting fiktivt alls. Filosofiska tankar, allmänna tankar osv.

MITT JAG - frågor/svar om mig som antingen jag svarat på eller andra om mig, åt mig. Saker som rent allmänt kopplas till mitt jag, min personlighet, vad jag gillar osv.




SPREAD THE WORD

Proportionalitetsprincipiellt -
Europols statistik över terrordåd i Europa 2006-2009:


Total number: 1770

Right Wing Ethno-Nationalist and Separatist: 1596 (90.17%)

...
......Left Wing: 106 (5.99%)

Other/Not Specified: 62 (3.50%)

Islamic: 6 (0.34%)




Fantastiska siffror, tycker jag! Muslimer visade sig
vara amatör-terrorister i jämförelse med övriga.

Statistik som kan möta Jimmy Åkessons kommande statistik
 om hur farligt Islam är för Sverige; för den kommer! ;)

Sömnpiller någon?

Suttit och kladdat lite med kol, jag är så JÄVLA uttråkad.
Sömn, jag behöver dig...


How come?



There's so many good men right next to me, 
still I'm wasting my time on you


Habibti mama




Det enda jag kan vara öppen om i min blogg är hur jag kände för min mamma och hur hon var som människa. För mig som aldrig i mitt liv pratat om "egna erfarenheter" eller mina känslor i helhet, är detta i sig stort. Att jag kan skriva sådana inlägg inför så många okända människor. Men det är terapi för mig att läsa allt det här ju längre tiden går. Jag känner det varje gång jag klickar mig in på denna kategori.

Samuel sa någonting om att man måste utmana sig själv och skriva om jobbiga saker för en. Jag börjar och stannar här. Känn absolut inte att ni måste kommentera dessa inlägg, med handen på hjärtat ni är världens finaste. Det här gör jag helt för mig själv.  





Det jag älskar med den här bilden är inte det faktum att det är jag och hon på bilden. Det är det faktum att både hon och jag blundar sådär innerligt utan att vara medvetna om att den andra gör det. För det var precis så det alltid var. Ni vet den där lycklig känslan då man upptäcker att man ler på bussen? Bara blundar, håller upp huvudet mot solen och ler. Det är precis den känslan ni ser på bild. Det är ingen pose, det är 100% genuint. Min trygghet.

Det är i tider som sådana jag saknar dig som mest. Då jag behöver dig som mest. Det jobbiga med att mista det enda man har och haft är att man kan känna sig som den enda på jorden trots att man har 6 miljarder andra regelbundna andetag runt sig. Jag ska inte ljuga, ibland vill man ge upp. Släppa allt som har med livet att göra, men det är inte jag. Ni vet, när livet efter döden blir mer efterlängtad än jordelivet, då är de kommande andetagen inte alls lika spännande.

Allt jag gjorde när hon levde var att planera min framtid. Jag levde i nutiden för framtiden. Längtade efter hur hon skulle läsa hennes fantastiska godnattsagor för mina barn. Efter hennes reaktion då jag tar examen i mina utbildningar. Efter att åldras med henne, ta hand om henne som hon tagit hand om mig. Ni vet, kunna vara 50 år gammal och presentera min mamma för andra som om jag vore 12 på nytt. Nu är det bortblåst utan mitt godkännande. Framtiden jag skrev in är ofrivilligt raderad, för även om jag inte hade henne inskriven som mitt mål, hade jag henne inskriven som min drivkraft till målen. Vi planerade för guds skull att jag skulle flytta till en villa med min familj och att hon skulle få undervåningen för sig själv.

När livet kändes tungt var hon 10 mobilknapp ifrån, det var skönt att höra hennes lugnande röst i andra sidan änden. Vi kunde ha varandra i telefon och bara höra varandra andas om nätterna. Tills en av oss somnade och man kunde lägga sig med sinnesro. För jag försöker vara positiv till min framtid, men i all ärlighet längtar jag inte längre. Jag lever numera för dagen och inte till det positiva. Jag lever denna dag för att stryka bort ännu en dag från kalendern. För det är vad jag bokstavligen gör. Jag river av en del av pappret för varje dag som går - "snart där". Jag är den sista människan på jorden som skulle skada mig själv, missförstå mig rätt. Jag är alldeles för förälskad i vad livet har att erbjuda rent filosofiskt, för att få stopp på det. Jag tycker att all existens i livet är minst lika vackert, om inte vackrare. Men vad livet har att erbjuda mig i framtiden är inte... längre intressant?

Jag satt med min bästa vän och åt middag på en restaurang, vi skrattade och hade det mysigt. Från tomma intet sitter jag där och gråter helt plötsligt. Förklarar hur 30 sekunder med henne igen hade räckt för mig för att bota min hjärtesorg. Förstår ni hur det är att leva sådär? Att kunna gråta när du minst anar det. Att stå i kassan till ICA, se någon som bär din mammas jacka och bara bryta ihop. Att se en dotter och mamma hålla varandra i handen. Att se en kvinna som råkar ha din mammas leende eller din mammas sätt att andas på. Jag minns särskilt hur en kvinna satt på tåget framför mig och inhalerade luft lika svårt som min mamma gjorde. Det rispade. Hon kunde inte ta djupa andetag, jag såg det. Jag tog tag i hennes händer och det bara rann tårar ur ögonen på mig. Hur dum jag än verkade inför alla andra just då. Kanske ska tillägga att det visade sig att kvinnan var en alkoholist som rökt under hela sitt liv, varför hon andades som hon gjorde. Det känns - och det är inte en vacker känsla. Som tio synliga knivslag mot bröstkorgen.

Ni vill inte ens veta hur det är att mitt ute i ingenstans, luta sig mot en vägg och orkelöst glida ner för det, för att senare sitta på ett kallt golv med benen uppdragna mot bröstkorgen och ett nedgrävt huvud mot knäna för att du ännu en gång okontrollerat bryter ihop. Helt för dig själv, inför tiotal främlingar som kommer fram, går observerande förbi dig, stirrar på dig som om du vore herrelös. För en person som alltid vägrat, i vuxen ålder, gråta över egna problem är det tungt att gråta offentligt oberäkneligt. Känslan av att du just då är svagast på jorden, skörast i världen - och alla råkar stå inför dig och titta på.

 


You changed my whole life cus' you don't know what
your love is doing to me. You are my sweetest downfall.


So simpel yet so handsome




En cremefärgad scarf på det and we're off on a date


Dagen som så

1. Föreläsning om RFSL (homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter). Jag går i princip aldrig på föreläsningar som mitt program lägger upp då jag inte får ut någonting av dem. Inte för att föreläsningsämnet i sig är tråkigt, utan för att föreläsarna är fantastiskt ointressanta. Varför jag går på denna föreläsning är för att just RFSL intresserar mig, mest för att somliga i min omgivning inte har kommit ut än. Vill veta vad man kan göra åt det, hur man bör bete sig för att de ska känna sig så accepterade som möjligt osv. osv.

2. Brukarorganisation + seminarium. Vi ska ha stora diskussioner tillsammans med brukarna bland annat. Däribland ska va ta upp olika etiska dilemman och diskutera i helgrupp hur man kan handskas med dessa. Blir nog lärorikt!

3. Dansa zumba. Blir att dansa latinamerikanskt direkt efter. Finns ingen dans jag gillar mer än latinamerikansk dans. Mest för att det är som den arabiska dansen - höft och rumpa är i fokus. Sen är det allmänt mysigt att se alla farliga culos där, hahaha. I love ass, and these girls got a whole lot of ass. När man får en grym work-out samtidigt som man svettas åt helvete, vet man att det är rätt typ av träning för en.

4. Tillbaks till biblioteket för plugg. Jag vill göra alla kommande uppgifter jag har mot slutet av december och i januari redan nu. Vill  bara vara ledig då utan att stressa över plugget, även om det innebär att jag stressar luften ur mig nu. Ska rensa vartenda jävla bok jag har på fakta och lämna in skiten. Är redan klar med en uppgift som ska vara inne den 14e.

5. Ett snabbpass på gymmet. Om jag känner mig rätt kommer jag hellre köra ett pass på gymmet istället för att hitta på någonting på fredagen. Längtar redan nu! Finns ingenting jag älskar mer än då gymlokalen är helt tömd på människor. Man kan stå där och sjunga för sig själv och allmänt ta för sig mer.


Note to self
- somna inte på föreläsningen, gäspa inte ens

Let's have a toast for the asshole(s)

See, I could by now had me a real good girl but still I'm addicted to them hoodrats. And I just blame everything on you, at least you know that's what I'm good at. Oh, I haven't fucked in so long.

I always find somethin' wrong. You've been puttin' up with my shit just way too long. I'm so gifted at findin' what I don't like the most. And I don't know what it is with females but I'm not too good with that shit.

Just look at you. Baby, I got a plan
- run away from me as fast as you can.

Piercingen jag gjorde



För dig som undrade: det var en conch-piercing som
blev av denna gång. Jag har dock en ring, inte en plupp :)


Längesen



Varje gång är som den första gång vi sågs, även om det är över nu. Allting har förändrats men du finns kvar, allt var svävande men nu så ser jag klart. Gått så lång tid, så länge sen. Decennier tillbaks, men jag minns det så väl. Varför kärleken brunnit utav olika skäl. Varför jag aldrig släppt det och aldrig gett upp, trots att min väg vart lång och kantats med gupp.

 Minns alla ord, varje rad jag skrivit, en längtan så stor, minns varje dag jag lidit. Har gått genom livet med en övetygelse att jag satt något spår som har haft betydelse. Aldrig besvarad, aldrig tillmötes. En kärlek så varm utan den, vilket öde. Hjärtan som slår, vi står där vi stod. Minns det som igår, första gången du log. Som om jag snubblade pladask på marken och bara dog. Blev hjälplöst förälskat, obeskrivligt tagen. Som om jag låg ner på marken och blev slagen.

Betraktade ditt hår när det fångades av vinden, som att svimma på en bergstopp utav svindeln. Sen den stunden satt jag fast i ett nät, förtrollad, bunden, tappa hjärtat i knät. Kunde inte tänka logiskt eller sunt, och för varje sekund som du inte fanns där blev det tungt. Du hade inte fastnat än, inte fattat än, vilken kärlek som fanns att bara hämta hem. Men efter ett tag, det började korresponderas, mina förhoppningar de väcktes, för att sedan raseras. Du flyttade utomlands någon annanstans, gav bort din hand till en annan man. Och breven som skrevs, dom kom aldrig fram. Men mitt hjärta det brann och min åtrå var sann.

Nu står du där på gatan, sargad av tiden. Vill säga någonting, men jag kan inte tänka klart. Känslor bubblar upp, utan att tänka tillbaks. Trevar mig fram för att etablera kontakt, tar tag i din hand, vi brister ut i ett skratt. Det var så länge sen men det finns där än, för passionen vi kände kommer alltid igen. Och drömmar i mitt liv har jag aldrig förlagt. Aldrig nått fram så jag älskar på avstånd, nu är de mitt tåg och dags för avgång. Stiga på aldrig tveka en minut, för att allt som flyger upp måste landa tillslut. Kan inte titta tillbaks trots min vilja är stark, vi vandrar iväg utan att vidröra mark. Varje gång är som den första gång vi sågs, även om det är över nu. Allting har förändrats men du finns kvar, allt var svävande men nu så ser jag klart.


Saker som hänt

1. Mamma fyller år idag. Nu står hennes Amaryllis på mitt bord i vardagsrummet också. Sena helwa ya gamil.

2. Jag piercade mig. Piercaren var så jävla grym. Jag höll på att dö av nervositet i det där lilla klaustrofobiska rummet. Han tar fram nålen och jag frågar innan om det kommer göra ont, varpå han 0,0001 sek innan han sticker in nålen svarar: not my cup of tea really... Kan tala om för er att jag hann dö inombords under den millisekunden då jag trodde att han aldrig piercat någon annan tidigare, haha! Han var grymt skicklig och det hela gick på någon sekund bara. Gör dock ont bara man kommer åt den nu. Ska definitivt tillbaka dit och pierca mig på två andra ställen jag tänkt mig :) Har jag berättat att jag är svag för piercings btw? Heh...

3. Jag har lämnat tillbaka min fula jacka. Egentligen är den jättesöt, men någonting var bara vidrigt fult över den. Lade dock märke till att den var helt slutsåld på H&M. Varför vill man ha någonting mer när man märker någonting sådant? Haha. Gick dock hem med två andra jackor istället.

4. Jag har haft kommunikationsövningar som spelats in (video). Vi ska gå igenom de imorgon - med en erfaren egenföretagare som har hand om utsatta barn. Ska bli intressant att se om jag har störande ord eller kroppsrörelser som jag repeterar under allvarliga samtal. Jag har nämligen en tendens att kommunicera  och "illustrera" exempel med händerna... Jag är lite av en arab på den fronten, haha. 

5. Jag kan nu konstatera att jag är fantastiskt blind. Igår kväll var jag ute och käkade på favorithaket med sällskap. Jag sitter seriöst under drygt 30 minuter och beundrar denna ovanligt starka och ljusa måne. Snart visar jag även mitt sällskap min vackra måne. Tror ni inte det var en jävla ljuslykta jag suttit och beundrat i 30 jävla minuter? :) Jag och månen är osams numer.

6. Muskelpasset våldtog mitt liv. Jag ska ju självklart envisas med att ta lika mycket i vikt som jätteinstruktören. För nej! Jag är inte alls svagare sen sist jag tränade såhär! Absolut inte! Jag är lika stark som instruktören! Idiot... Jag har ont i vartenda muskel i min kropp. Muskler jag aldrig vetat existerar känns. Visste inte att jag har drygt en miljard muskler i röven och benen. Jag har knappt kunnat vrida mig i sömnen, knappt kunnat gå på toa (tar minst 10 minuter extra), inte alls göra en hastig rörelse. Det är pinsamt att bara gå omkring i stan. Rör mig lika graciöst som en pingvin. Min kropp hatar mig. Vi köpte krämer för träningsvärk, tror ni de funkade? Nej. Har dock lärt mig en läxa till imorgon (muskelpass igen); do it again! Hihihihihi.

7. Införskaffat två nya böcker. Jag älskar att fynda just böcker. Det gör hela min dag. Så nu har jag 'Under skalbaggens bo' med Mary Willis Walker och 'De skamlösa' med Sisela Lindblom. Längtar tills jag får läsa ut dem!

Vi finns och ni syns



Ibland blir vi så pass inskränkta mellan de fyra väggar somliga placerar oss i, att de till och med får oss att börja avnjuta lukten av deras skit. Älska smaken av deras lögner och svek. Kombinationen av sårbarhet, desperation, godtrogenhet och manipulativa taktiker ger dessa resultat, mina vänner. Se bortom vänliga leenden och omfamningar. Somliga kramar en enbart för att komma åt ryggen denne senare ska hugga en i.

Jag lovar er - ni syns. Ni må klä er i en kamouflerad fasad, men även kamouflerade varelser går att urskilja efter en tydligare anblick. Och ni vet hur det slutar? När man väl har upptäckt den kamouflerade varelsen och denne rör sig emot en, ryggar man tillbaka. Man ser efter vart man placerar foten påvägen därifrån för att inte riskera att komma i närheten av ännu en. Vi rör oss, ni står still.


En fin överraskning

Vem är denna fantastiska människa som jag fått blommor levererat vid dörren ifrån? Vilken underbar överraskning. Jag stod nere och pratade med shisko i porten och förklarade att det står blommor vid min portdörr och skämtade om att jag skulle sno med mig dem. Slumpvis kom han upp och tittade på dem och ser att det står att det är leverans till - ja, mitt namn och min adress då. Vore det inte för att han kollade hade blommorna förmodligen stått kvar där.

Underbara människa. Det värmde min själ! Det du skrev i pappret med. Du är utan tvekan någon som läser bloggen då du citerade en mening från min blogg som betydde mycket för mig. Men till nästa gång - KÖP INTE SÅDANT ÅT MIG! Det där såg svindyrt ut!? Det hade räckt med ett gulligt brev, mongo. Även om jag just nu inte kommer på vem du är är du faktiskt ett mongo som köpte någonting så dyrt åt någon som är så billig som jag är (rent presentmässigt, haha!).  

Tack för sådana gester. Jag blir så glad när jag vet att det finns så osjälviska människor där ute. Så himla vacker människa. Jag är en Amaryllis rikare och om jag kommer på vem du är kommer du vara en miljard pussar rikare. Fantastiska varelse.


Miljarder världar - en planet



Många menar att vi lever i samma värld, men besitter olika personligheter. Frågar ni mig skulle jag säga att vi människor inte alls lever i samma värld. Våra tankar, upplevelser och synsätt separerar oss från varandra till den mån att vi inte längre enbart skiljer oss personlighets- och beteendemässigt utan även världsligt. Vi må ha fötterna på samma jord, men sättet vi upplever världen är totalt olika. Du lever i din världsfilm och jag i min. Inte någonstans interagerar våra världar. Däremot interagerar våra beteenden, önskemål, förhoppningar osv. 

För inte så länge sedan var jag i moskén här ute i Örebro, efter vistelsen gick jag ut med en vän som hade sällskap med sig. En kvinna går raskt förbi oss, sneglar oroat mot oss och fortsätter oupphörligt kolla maniskt omkring sig. Hon verkade otroligt paranoid och neurotisk i sättet. Som om hon flydde ifrån någonting, trots att området både var ljust och aktivt vid tillfället. Min väns sällskap förklarar att hon är områdets 'speciella' kvinna. Att hon -bara- är "konstig och dum i huvudet som tror att saker förföljer henne hela tiden". Men vänta en sekund... är hon verkligen dum i huvudet som tittar bakom sig för att hon tror att någonting förföljer henne? Det är här jag menar att vi lever i helt olika världar, men på en och samma planet. Låt oss kliva ett steg ut ur VÅR värld och kliva in i HENNES för en sekund. Om du upplever att någon förföljer dig vart du än går, hade inte du blivit paranoid och oupphörligen kollat omkring dig? Okej, det hade du alltså. Så, säg mig nu igen, är hon verkligen dum i huvudet eller är du alldeles för inskränkt mellan väggarna till din egen värld?

Vi människor har så svårt för att inse att världen är så mycket större än det bara vi upplever. Det vi ser och vet om. Vi har en tendens att döma allt utanför vår värld utifrån vår värld. Vi förstår andra mot bakgrund av våra egna upplevelser och tankar, för att inte tala om historiken vi haft som människor. Hur korrekt blir det då? Återigen, vi lever inte i samma värld - därav denna bristande förståelse vi människor har för varandra. När din tjejkompis berättar att hennes pojkvän dumpade henne, utgår du automatiskt från hur DU kände när din pojkvän dumpade dig. Du tar ut dina känslor, ur din värld och försöker skruva ner dem i hennes. Men vem säger att hon mår dåligt av att han dumpade henne? "Alla mår väl dåligt om de blir dumpade!" - gör de verkligen det eller gör de det för att DU gör det? Vi måste bära en större självmedvetenhet och aldrig försumma det faktum att vi inte lever i samma världsfilm. 

Ett annat exempel är då en kille behandlar sin flickvän fel och alla andra ser ned på henne för att hon återvänder till honom. "Hon får skylla sig själv som litar på ett svin" - i hennes värld råkar det här svinet vara hennes enda chans till kärlek. Den enda som kan falla för henne, för hon är övertygad om att hon inte är tillräckligt vacker/smart/rolig för att någon annan ska älska henne. Så, nu kliver vi ut ur vår värld igen och in i hennes; om du var övertygad om att det bara finns EN enda kille som kan älska dig och överhuvudtaget vill vara med dig för resten av ditt liv, kommer du inte hålla fast vid honom trots att du är medveten om att du stundvis blir felbehandlad? Tvivlar på att du själv hade dumpat det svinet så hastigt och valt att leva i ensamhet för resten av ditt liv. För det är så det ser ut i hennes värld. Hon är övertygad om att hennes öde ser ut på det viset utan honom.

Den här (ofta felaktiga) förförståelsen vi har av våra medmänniskor resulterar i alla fördomar och främlingsfientligheten vi har gentemot varandra. Då menar jag inte bara till hudfärgen utan till allt som inte interagerar som oss. Som den paranoida kvinnan; vi skapar oss en egen förförståelse av henne. "Hon är dum i huvudet". Så fort vi satte oss in i hennes meningskontext, hennes världsuppfattning, delade vi hennes upplevelser. Vi kunde ta vår förförståelse ett steg närmre förståelse. 

Vore det verkligen så att det enda som skiljde oss ifrån varandra var beteendet och personligheten hade vi kunnat se på varandra så som vi faktiskt är. Vi vet dock att så är inte fallet; ingen kan se en annan människa för den den faktiskt är. Du ser på mig så som DU upplever att jag är, utifrån din egen förförståelse. Så som du TROR att jag är. När man väl kommer till insikt om detta, kan förförståelsen hinna ikapp förståelsen i en snabbare takt.

Jag bär själv på en miljard fördomar, men varje gång de örfilar mig, örfilar jag dem tillbaks med frågorna - Hur, vad och varför? Varje gång du tycker någonting "negativt" om någon/något, bl.a. ett annat folkslag, ställ dig då de frågorna! Jag säger inte att du aldrig har rätt i att tycka någonting negativt. Men när man ställer sig frågorna 'varför beter de sig såhär, vad utgår de ifrån, hur ser deras historik ut?' kan man skala av sig sin värld och kliva in i den andres. Alla mina fördomar har inte försvunnit per automatik bara för att jag undersökt svaren bakom de frågorna, men jag lovar att jag är allt närmre en förståelse för det jag är fördomsfull mot. Det är inte fel att ha fördomar, det är att vara människa.


Det finns en orsak bakom allt handlande. Jag säger inte att orsakerna rättfärdigar alla handlingar, men de förklarar dem. Och bara det tar oss halva vägen fram till en lösning.


Bra frågor debatteras i riksdagen




Äntligen debatteras det i riksdagen om huruvida Barnkonventionen ska inkorporeras i lagstiftningen samt om en ny akohollag ska införas eller ej. Jag ser både en viss problematik men även stora fördelar i att Barnkonventionen inkorporeras i lagen. Folkpartiet, Kristdemokraterna, Socialdemokraterna (S resonerar bäst kring det här; blundar ej för problematiken men låter fördelarna överväga) och Vänsterpartiet vet jag är helt överens om att det ska genomföras, Moderaterna däremot vill inte att detta ska gå igenom utan vill hellre addera skollagar. Jag ser logiken i det, men är inte helt såld på deras argument ändå.

Självklart kan detta leda till många omfattande och svåra tolkningsfrågor i domstolen, då barnkonventionen fungerar mer som riktlinjer än raka "lagar". Just nu ser jag dock helst att Barnkonventionen inkorporeras i den svenska lagstiftningen. Då blir det alltså artikel 28 och 29 som lagstiftas (handlar om barnens rätt till utbildning samt hur undervisningen ska se ut). I min utbildning är Barnkonventionen med oss överallt i princip. Det ska genomsyra hela vår utbildning och framöver även yrket.

Till och med FN:s barnrättskommitté i Genève har poängterat Sveriges sätt att sköta det här med utbildningsfrågorna. De har visat oro kring utbildningsmöjligheterna för de barn som vistas illegalt i Sverige (vanligtvis gömda barn) och menar på att vi borde ordna så att alla barn i landet får utbildas. Jag är glad att FN har gett sin åsikt, direkt riktat mot Sverige. Förhoppningsvis når detta fram till resten av Alliansen på ett lite vassare sätt. Barnkonventionen som lagstiftning har fungerat bra i Danmark - vårt grannland. Så det är inte en helt långsökt jämförelse.



Äh, vet ni vad vi gör? Jag skriver ett helt inlägg om varför jag tycker att det bör lagstiftas när jag hinner! Nu blir det så halvdant annars. Finns ganska mycket att ta upp inom det här ämnet. Barn är ett känsligt ämne för mig, står ganska nära om hjärtat. Det är ett så pass kontroversiellt ämne det här. Många känner ju inte att det gör någon skillnad om det lagstiftas eller ej, vilket jag inte alls kan sympatisera med.



RSS 2.0