Mamsen

 

Det här är ett foto på min ängel då hon var mörkhårig. Ingen likhet utseendemässigt, va? Förutom leendet (inkl. ögonen och kinderna), så brukar jag sällan få höra att jag liknar henne. Men jag brukar faktiskt ofta få höra att jag påminner om henne i sättet. Hur vi pratar med människor, ser på människor osv. Fick höra det som mest under minnesstunden då jag faktiskt fick träffa alla vänner hon hade som jag tidigare inte träffat.

Morsdag snart. Då blir det att tända ljus och köpa blommor vid dina bilder här!


Intensivt plugg fr.o.m. idag

Har precis fått ut vår hemexamination i juridiken nu. Nu blir det bara att råplugga. Hatar ämnet jag ska ha tenta i, men what the hell. Bara att köra på som vanligt. Ska försöka plugga intensivt i 2 dagar för att sen lämna in den på måndag. Ska med andra ord plugga under hela helgen. Vill bli klar så tidigt som möjligt för att kunna sticka iväg och leva mitt liv utan att tänka på mer plugg. Efter det här får vi ju vårat enda lov - sommarlovet.

Wish me luck!

En välsignad synd

Jag kan inte slita blicken ifrån dig. Röda läppar. Långt hår. Svarta ögonfransar. Jag vill inte slita blicken ifrån dig. Yppiga bröst. Formade nyckelben. Kartlagda födelsemärken. Jag måste slita blicken ifrån dig. Höga kindben. Utförlig bakdel. Långa ben. Åsynen av dig i rytm med mina fantasier göder förbjudna kroppsdelar. Jag vill ha mina händer fastbundna runt din midja. Din nakna överkropp mot min solida bröstkorg. Mina läppar utforskandes på din hals - balanserade på dina känseltrådar.

 

Du har pojkvän, menar du. Inte i mina fantasier, konstaterar jag. Han kan ta ifrån mig verkligheten, men aldrig mina drömmar. I de drömmar där du sitter gränsle över mig med dina armar klamrandes runt min hals. Där dina bröst är den enda höjden jag har att bestiga. Där mina fingrar håller dig stadigt om nacken för att sedan dansa nedför din rygg, med ditt långa hår som täckmantel. Han kan inte se oss. Ingen kan se oss, så vad är det du räds? Jag är medveten om att vi syndar, men din kropp är en välsignelse. Gud godtar min benådning då dina tunga andetag tystas i mitt öra.

 

 

Jag vill älska med dig med enbart väggarna som vittnen. Faktum är att de outtalade väggarna kvarstår lika brottskyldiga, som jag och du. De är inte förmögna att artikulera våra synder. När du stod lutad mot de, med enbart ett obetydligt tygstycke skylandes din bakdel, upplevde de möjligen vår synd. De avundades mig. Önskade sig själva ett köttsligt tillstånd. Men de förblir stumma.


Dina läppar viskar ”nej”, men dina kroppsrörelser ber mig att omvandla oss till ett. Låt mig stryka bak ditt hår ifrån dina nakna axlar. Kyssa dig från örsnibben ner mot dina gestaltade nyckelben, med din nacke i ett stadigt grepp. Dra dig tätt intill mig. Känna dig svanka i långsam rörelse. Du hämmar dig själv, det känner jag i dina lätta skakningar. Ändå placerar du min hand med ett stadigt grepp om din bakdel.

Hur vill du ha det? Stolen jag sitter på är lika pålitlig som väggarna inför oss. Du behöver inte oroa dig för att förlora balansen. Jag kan tvina ditt hår runt min fria hand och dra i det försiktigt nedåt mot en kroppslig stabilitet. Annars kan jag vända på dig med en ninjas smidighet - utan att du alls hinner reagera. Känna din fuktiga rygg fastklistrat mot min bröstkorg och ha händerna fria till att få dig att påminnas om varför du föddes till kvinna.


Tänk om man var barn

Sitter här och betalar mina räkningar. Svider att titta på kontot nu. Vågar inte ens titta om jag ska vara ärlig, så jag låter det vara. Har ringt försäkringskassan och står på köplats 136. Mys. Och nu måste jag skicka iväg x antal olika brev och papper. Det är härligt att vara självständig... typ.. inte..

Helvetet på jorden

Tänk om man kunde spola tillbaka tiden. Då hade jag haft dig mellan mina fingrar. Jag hade haft din kind i min handflata. Ditt huvud mot min axel. Jag älskar dig så mycket att det gör ont i vartenda organ jag bär på. Du förstår inte vilken smärta du lämnade efter dig. Jag kunde inte rädda dig från den vidriga värld du levde i. Jag kunde inte rädda dig från de monster du sa hemsökte dig. De tyckte att du hade blivit galen. Som du skrev i dina minnesanteckningar "de tror att jag är koko i huvudet här". Faktum är att du var den enda friska av dem. Monstren vann över dig. Över oss.

Torka mina tårar, mamma. Jag är trött på att gråta. Så jävla trött på det bara.

Världens finaste mamma

 

I freaking adore you.


När katten väger mer än hunden

Faw: Fan, vår katt satt sönder vår router! 9 kg...

Jag: VA?! Din katt väger ju för fan mer än min hund! Hon väger 6 kg och veterinären säger att hon måste gå ned i vikt pga. övervikt.

Faw: Du, vår katt har fetma om din hund är överviktig...

Kommentar ang. mamma

isa om Planer:
Vill påminna dig om att du är en otroligt stark människa som tar dig igenom detta så bra. Jag beundrar verkligen dig, du verkar så harmonsk. Är du inte arg? Jag har svårt att föreställa mig hur det skulle kännas om min mamma dog, men rent spontant tror jag att jag skulle fyllas av hat och bli bitter. Jag blir arg bara av att tänka på att din mamma dog. Du måste ha en sån otrolig drivkraft och tro på livets godhet som inte låter ilskan över orättvisan äta upp dig.

Jag vill bara tacka så mycket för din fina kommentar! Och dina tidigare otroligt varma ord. Tusen tack, det betyder grymt mycket för mig.

Jag är väldigt arg och jag är ännu mer bitter, men jag håller det mellan mina fyra väggar. Jag lämnar det där innan jag går ut. Vill inte låta det påverka min syn på livet eller mänskligheten för den delen. Min mamma fick utstå en hel del orättvisa i sitt liv pga. själviska människor. Känslokalla sådana. Ska jag vara ärlig blir jag bara bitter av att se äldre människor med sina vuxna barn och deras barnbarn. Jag avundas deras leenden och att deras mormor eller till och med gammelmormor kan hålla om deras barn, på ett sätt min mamma aldrig kommer att kunna göra. Någonting mina barn aldrig kommer att uppleva.

Häromdagen blev jag bitter på en äldre man på gymmet för att han sprang på löpbandet som en 20-åring fastän han såg ut att vara runt 80 år gammal. Min mamma kunde inte ens skratta utan att det resulterade i att hon vred sig i smärtor - redan vid 40 års åldern. Men det är ingenting jag visar utåt, det är demoner jag försöker hålla dämpade vartenda jävla dag. Hela tiden. För att det aldrig har varit min karaktär att vara bitter eller avundsjuk. Att jag änvärre är avundsjuk på lyckliga och friska människor som kan leva sitt liv dubbelt så länge än vad hon kunde. Jag känner mig hemsk inombords, som får upp sådana tankar. Kan inte ens beskriva i ord hur hemsk jag känner mig. Att jag ens tillåter sådana tankar att befläcka min hjärna, även om så i sekunder.

Men jag tror på livets godhet. Jag gör verkligen det, och det är nog därför jag -utåt sett- handskas med den här situationen väldigt bra. Jag vill aldrig önska människor någonting ont, även om jag numera avundas dem. Någonting jag tidigare hade väldigt svårt för att göra. Jag hade ju min mamma hos mig, den vackraste människan på jorden. Den mest änglalika - någonting de inte hade. Hur klyschigt det än låter. När hon togs ifrån mig blev det för mycket utrymme kvar. Tror att min avundsjuka tog den platsen.

Jag bär på så många tankar i min ensamhet. Om min omgivning bara visste vad jag tänkte, hade jag med all förmodan placerats i behandlingshem. Jag är inte längre frisk i skallen, men så länge mitt hjärta är friskt så skiter jag i allt annat. Jag tror på en godhet som är bortom all den här elakheten. Mamma hade det vackraste hjärtat jag skådat i en människa. Om det är någonting jag önskar mig ärva eller önskar att jag faktiskt har ärvt så är det hennes rena hjärta. Jag kan inte tillåta mig själv fyllas av någonting jag aldrig tidigare upplevt - hat. Det är inte rättvist mot hennes uppfostran. Bara av att se någon annan smärtas, gör det ont i hela kroppen. Spelar ingen roll om det är i en disney-film eller om det är i verkligheten. Jag hoppas att jag förblir en människa utan hat, trots att jag förlorat det absolut enda som gett mig trygghet i mitt liv.

Skit händer. Det finns värre saker i livet, även om man många gånger tror att man upplever det värsta. Någongång måste jag lära mig att stå på mina egna ben. Det gjorde jag - trodde jag. Jag hade en egen lägenhet, betalade för min egna mat, skötte mina egna räkningar, betalade för mina egna kläder och nöjen osv. redan vid 18 års åldern, tänkte jag. Men när hon gick bort insåg jag att hon var mina stödhjul på cykeln jag åkte. I vilka fall som helst; hade jag hellre velat att hon led mellan fyra tomma väggar, i flera år till? Hon är så mycket mer än så. Hon är så mycket mer än smärta och ilska. En klok person sa att min mamma lever genom mig, och att det bästa sättet att hedra henne på är att fortsätta bära upp hennes vackra personlighetsdrag som gjorde henne till den hon var.

Helt ärligt så låter jag mig själv gråta så mycket jag vill mellan mina väggar. Någonting jag tidigare i princip aldrig gjorde. Grät aldrig över "egen" smärta, eller egna bekymmer. Men efter mammas bortgång gråter jag minst 30 ggr om dagen. Okontrollerat - så länge jag är ensam i mitt hem. Är det någon annan i närheten kan jag inte göra det. Ska jag vara helt ärlig, är det dessutom så jävla befriande att få göra det. Sörja henne genom tårar jag sällan tillät mig själv att uppleva tidigare. Det visar bara på att hon var den enda som jag ansåg och idag anser förtjäna mina tårar.

Fantasin gör en 360

 

Bara den att det faktiskt existerar någonting som kallas "Eyjafjallajökull" tyder på bristen på kreativitet vi människor ofta bär på. Ser ju ut som att en unge slagit på tangentbordet och ba: SÅÅÅÅJAAAA MAMA.. såååå skaaa dään stooja svajta ballongen hetaaahh!! Eyjafjallajökull!! Suck...

 

 

 

 

 

...tänker inte ens kommentera det faktum att man ens kan sälja askan för 300:-


Sjukt jävla sexigt

 

Blir seriöst knäsvag av detta! Hade friat på plats.


Planer

Allt sedan mamma gick bort har jag inte rört ett jävla skit i min lägenhet. Allt har varit åt helvete här. Har inte rört disken, badkaret, toaletten, golvet. Ni kan inte ens föreställa er hur det har sett ut. Men jag fick hjälp med att städa och faktiskt ta tag i mitt liv igen.

Har varit nere och tvättat kläder. Diskat hela diskhögen. Vikt alla kläder. Ska låna en fungerande dammsugare från grannen och fixa allt. Jag sover ju i princip inte här längre. Är överallt utom där jag ska vara egentligen. Men nu får det vara nog faktiskt. Ska ta och rensa bland kläderna senare, sätta alla vinterkläder i en väska som jag kan ta med hem till Sthlm, eller lägga i förrådet. Sedan vidare till Sthlm och hämta alla mina andra kläder därifrån.

Tänkte bestämma en dag då jag drar till Ikea och börjar möblera lägenheten på riktigt. Planerna var ju att jag skulle inreda den på riktigt när mamma kom ut ur sjukhuset, så att hon kunde känna sig delaktig i mitt "nya" liv. Men så blev ju inte fallet... Har så många visioner för den här lägenheten! Längtar till sommaren då jag är fri att göra vad jag vill. Ska spara en summa, som bara får gå till lägenheten, tänkte jag.



Lite smått möblerat, som ni ser. Jag behöver så mycket mer. Allt från en tv-bänk till nya sängkläder och byråer.

Dubbelmoralen har ett ansikte

Jag och Darya sitter i biblioteket och ska plugga. Som vanligt hamnar två politiskt engagerade idioter, som jag och hon, alltid i politiska diskussioner - på en eller annan nivå.

Igår råkade den bara bli så pass stor att den fick två främlingar att hoppa in (oinbjudet) i diskussionen och två till utöver det började även dem diskutera med oss. Det slutade alltså upp i att vi alla diskuterade den politiska frågan kring prostitution med en kinesisk kille som (visade sig) vara emot porrindustrin. Frågar ni mig, tror jag inte för fem öre att han är emot porrindustrin. I teorin kanske, men absolut inte i praktiken.

Kan han med handen på hjärtat säga att han inte har livnärt, eller till och med livnär den porrindustrin? När han fick den frågan, om han var lika emot porrindustrin som prostitution - var svaret otroligt instabilt och osäkert. Killen var ju för fan 35+. I vilken PLANET har han inte sett en porrfilm på?! Förstår inte varför folk -överhuvudtaget- placerar porr i någon tabubelagd kategori. Helt jävla onödigt. Trodde att vi var förbi stadiet där både tjejer och killar förnekar det faktum att de ser eller har sett porr i sitt liv. Sedan att det inte faller alla i smaken är en annan femma. Det tror jag helt klart på att det inte gör.

Hur som helst så axelerade vår diskussion rätt rejält med andra ord, haha. Innan dess försökte fröken Politik övertala mig till att följa med på hennes föreläsning om kurders provins i federala Irak.

http://www.kamerabild.se/polopoly_fs/Fran-folkmord-till-sjalvstyre-1.249481.html!/image/2399579762.jpg_gen/derivatives/landscape_470/2399579762.jpg





D: Följ med till föreläsningen imorgon!

R: Jättegärna, bara den inte är vinklad. Orkar inte sitta där i en hel sal fylld av kurder som hyser hat mot araber. Om föreläsningen är neutral, går jag mer än gärna! Har alltid velat sätta mig in i kurdernas historia - när den är objektivt sedd dvs. Varken arabiska eller kurdiska pappors påhittade stories.

D: Ja, alltså alla är välkomna! Oroa dig inte. De kommer inte se dig sådär bara för att du inte är kurd. Vi är inte så, lovar. Kom!

R: Du vet att Armin är med i er förening, va?

D: Eh? Va? Han är ju iranie?! :S

R: VAD HÄNDE MED ATT ALLA ÄR VÄLKOMNA, DIN JÄVEL!?!



Antingen vill hon få mig mördad, då hon vet att jag har svårt att hålla käften när jag inte är överens om vad som sägs - eller så vill hon bara ha sällskap. Jag tror ganska starkt på det sistnämnda.

Ett konstaterande:

 

Kan man säga att jag har celluliter över hela ansiktet?

 


RSS 2.0