-

Tentan gjorde jag igår - bättre än förväntat. Satt där i många, många timmar. Idag var det mammas minnesstund, och jag måste bara få säga att jag har världens finaste vänner. Så underbara. Må hon vila i frid. Min vackra prinsessa. Saknar henne för varje sekund som går.


Ok, here we go...

Min mamma som ni fått en inblick i, via mina texter bland annat - har gått bort. Jag som person gillar inte att visa känslor. Är rätt programmerad att inte visa mig själv sårbar. Jag visar mig sårbar inför andras smärta, men aldrig min egen. Ni kanske har fått uppleva 1% av vad min mamma är för mig. Jag har inte förlorat en mamma bara. Jag förlorade en bästa vän, en syster, en förebild. Vi sov tillsammans - varje natt. Hon i min famn, eller jag i hennes. Låg inte vi i varandras famn, höll vi varandra i handen under täcket. I 18 år gjorde vi detta. Hon var verkligen inte bara min mamma. Jag förlorade inte bara min mamma. Alla måste förstå det. Smärtan av att förlora en förälder är svår. Smärtan att förlora det enda man verkligen HAFT i sitt liv. Det enda man känt har varit "min" - det är svårt.

Varför jag skriver ner detta här är för att jag, när hon gick bort, gick ut med inställningen att: ingen ska veta. Men jag kom ganska snart till insikt om att, man inte kan hedra hennes död om inte man är medveten om att hon är borta. Hon var en kvinna som fick alla att älska henne, bara efter en träff. Hon var långt ifrån bara min mamma. Hon var sååååå mångas mamma. När mina och mina bröders föräldrar inte fanns där för de, när de var kyliga mot de och hade svårt för att lyssna, vände de sig till min mammas famn. Varje gång. Jag citerar: "Hon var inte mänsklig". Det var hon inte. Hon var övermänsklig. Andlig. Jag skriver detta så att alla ni som känt henne eller har upplevt henne via mig, ska tänka på henne och hedra hennes död. Om så - bara för en dag. För det är hon värd.

Jag vill tacka alla som stöttat mig. Ni förstår inte vad det har betytt. Jag har kallats för naiv en större del av mitt liv. Att jag tror bättre om människor än vad jag borde. Men det här är precis varför jag varit "naiv" - jag har alltid vetat att de här sidorna finns någonstans. Det är så läskigt många människor som man inte haft i sitt liv på åratals som hört av sig och skulle göra i princip vad som helst känns det som. Ni är underbara. Jag uppskattar er allihop. Varenda en. Ni förstår inte vad det betytt. Så många, trots att så få har hört beskedet från mig.


Vila i frid, mitt helgon. Du var en ängel på jorden, och är en ängel i paradiset nu. Älskar dig mer än det sista andetaget. Jag stänger kommentarsfältet på det här inlägget.


Dödlig viskning

http://americangallery.files.wordpress.com/2009/05/mother-and-child1.jpg

Du vill att vi flyger,
när vi enbart kan krypa.
Du vill att vi skriker,
när vi enbart kan viska.

Du vill så mycket av någonting så litet.Tusen tårar i två darrande händer är inte för alltid. Det är för stunden, så låt inte mina tårar falla mellan dina utmärglade fingrar. Låt inte de bekanta sig med den likgiltiga marken. Beblandas med slask, smuts och lera för att sedan tyna bort. Jag vill att du ser färgen i dem, trots dess transparenta klädsel. Se de blänka ljust bland den mörka smeten.

Du vill att vi minns,
när vi slutat tänka.
Du vill att vi presterar,
när vi slutat handla.

Jag ber dig att enbart försöka. Försök att pressa fingrarna jämsides och eliminera darrandet. Försök att lyfta på hakan och knyt ett band med ordet 'hopp' på nytt. Försök att vända blicken ifrån väggen du inlett en dödlig romans med. Möt mina ögon istället. De du tidigare såg på med stolthet. För jag minns inte längre färgen på dina ögon. Jag vet heller inte om du minns formen på mina. Försök sätta ner fötterna på det hårda golvet och res dig upp. Utmana gravitationen, så som den utmanat dig. Presentera ditt leende för världen på nytt. Känner du dina blodådror dansa till ditt hjärtrytm igen, mitt helgon?

Du vill att vi gråter,
när vi saknar tårar.
Du vill att vi ler,
när vi saknar glädje.



Du säger att du vill leva, och jag undrar: hur gärna?




Filosof och förebild

http://www.leninimports.com/sartre2.jpg

"Existentialismen är inte så ateistisk att den glider upp i ett bevis av att Gud inte existerar. Däremot erkänner den att även om Gud existerade, så skulle det inte förändra någonting."


- / Jean-Paul Sartre

Underhållning till max

Min humor är verkligen hjärndöda kommentarer. Människor i dessa personers omgivning måste verkligen leva ett underhållande liv.


Innebörden verkar inte glasklar
Två killar ~20 intervjuar två andra killar ~16 tilll ett skolprojekt.

Kille ~20: Vad menas med uttrycket "Kasta inte sten i ett glashus"?
Kille ~16: Det är väl att man inte ska göra så mycket väsen av sig när man är på en kyrkogård.

Sonny Ericsson har ju fått en telefon
Ett ungt par ~20-25 diskuterar TV-köp.

Killen: Vi har ju inte råd i nuläget, men vi får spara och så vill jag nog ha en Samsung. De verkar väldigt bra.
Tjejen: Kan vi inte köpa en sån där TV som man kan få sitt eget namn på? En sådan som mormor och morfar har. Det står till och med Andersson på fjärrkontrollen!
Killen: Eh… Andersson är ett märke, hehe.
Tjejen: Skratta inte åt mig!

Pojke får pippi på fågelskådning, det kvittrar vilken art
Dammen är igenfrusen och änderna har hittat ett vattenhål en bit ifrån. En pojke ~6 som har åkt skridskor på dammen är på väg hemåt med sin familj. På vägen ser han alla änder vid vattnet. Han kollar länge på dem.

Pojken: Jag önskar att jag var en duva.



I detta nu:

 

En inblick rakt upp i mina olika stora näsborrar. Härlig atmosfär! Vidare till skolbiblioteket.


Tentaplugg




Nu jävlar blir det tentaplugg. Snackade med en kompis igår kväll, som själv läste juridikkursen terminen innan mig, och han gav mig lite sinnesro och nödvändiga tips. Nu är jag alltså på g med tentaplugget. Innan dess får jag beställa hem en grekisk sallad. Hoppas ni alla mår bra!

Sunshine brings out happiness

Idag var det solsken och en väldigt lycklig Rafel. Jag såg härligt somrig ut fick jag höra, och jag kan lova att jag frös lika mycket som en härligt somrig tjej. Aldrig mer härligt somrig.

Smart skapare

 

Fan, jag älskar verkligen denna video. Skaparen av den är riktigt smart, måste jag säga! Man tappar verkligen inte intresset av att fortsätta se på den. Har sett den tre gånger på raken nu, haha. Sjukt kul.


Sveriges insatser i Irak

Ogillar att säga sådant om människor, men fan vilken jäkla idiot jag just talade med. Blir så upprörd. Somliga irakier drar skam över oss alla som härstammar från det landet. Hon sitter och säger rakt upp och ned att "Sverige har inte bidragit med någonting alls i Irak trots att de påstår sig vara ett fredligt land! De har bara försummat kurderna".

Jag blev helt paff. Istället för att ta det med henne enskilt, som jag i vanliga fall hade gjort, så tog jag det inför alla runtomkring, så att de kan få upp ögonen för att inte alla yttrar sig så otacksamt och idiotiskt som den bruden gjorde. Sådana uttalanden kan dra skit över hela vårt folkslag. Vi är alla irakier, det enda som skiljer oss åt är att hon är kurdisk och jag arabisk. Men vi härstammar från samma land. Att samtidigt ha sin existens i Sverige tillsammans med hela ens familj och uttala sig så inskränkt om landets insatser är rakt igenom skamlöst. Det är sådana uttalanden som skapar ett förspel åt rasism. 



- Sverige, om något, har hjälpt Irak upp på fötterna igen otroligt mycket. Låt oss börja med att säga att enbart i Sverige lever det 100 000 irakier, varav 60% av dessa är just det hon påstod att Sverige försummade - kurder. Med andra ord är i princip 1% av Sveriges befolkning - irakier.Jag vet  därför inte hur jag riktigt ska definiera ordet 'försumma'. Anser man att den pressen som flyktingmottagandet i Sverige haft genom Iraks svåra tider, inte är av barmhärtighet ligger felet i personen som yttrar sig okunnigt om ämnet än i själva insatserna Sverige gjort. Sverige har praktiskt taget rullat ut röda mattan för irakierna när de behövt det som mest. Under en månad var det dryga 700 asylsökande! En enda jävla månad.

Under dessa tre senaste år har de asylsökande dock synbart börjat minska i antal, då säkerheten i Irak har börjat återknytas. Läs det dock med extrema, osynliga citattecken då jag absolut inte håller med om att säkerheten är så bra som media så fint målar upp det. Många irakier vill och har återvänt hem till Irak då landet förbättrats en aning, och detta har Sverige verkligen hjälpt till med. Sedan förbättringarna började ske år 2008, så ingick till och med Sverige i ett kompanjonskap med Irak om ett återtagandeavtal.

Sverige har, utöver utvecklingssamarbetet med Irak, inledit flera internationella samarbeten för landets återuppbyggnad. De är med och förstärker processerna för Iraks ekonomi och politik som behövs för att stabilisera landets jämvikt och framförallt den kommande hållbara utvecklingen landet idag saknar. Varför jag blev upprörd då hon sa att kurderna försummas är för att Sverige har placerat all sin hjälp under fötterna på irakierna för deras rättigheter! De är redan hängivna i att stärka demokratin och framförallt de mänskliga rättigheterna i landet.

Låt oss gå in konkret på vad för insatser Sverige har gjort i Irak. Under 90-talet var Sverige uppe bland de länder som givit Irak mest, då dessa varit i nöd. Under en period efter 2000-talet (minns ej exakta siffror), då landet var som mest ömtåligt tilldelade Sverige humanitärt stöd och utöver det kring 600 miljoner kronor. Förutom detta är Sverige som sagt med i olika samarbeten (bland annat EU & FN) där man lämnar bistånd för främjandet av människornas demokratiska delaktighet, återuppbyggnaden av utbildning- och rättsväsendet, levnadsförhållandena - för att nämna några.

Allt vi har

Mellan original och kopia. Mellan sanning och lögn.
Där står du och jag. Hand i hand.

Det handlar om att ge och ta

Klimatguden gav mig sol - jag gav honom hattar, ljusare hårfärg, såpbubblor och solglasögon.




...pastellfärger kan vi dock glömma helt.

-

Tillbaks till Örebro om några timmar då :) Vill inte! Först måste jag ta en runda förbi gallerian här nere och byta ut underkläderna jag köpt. Kul att allt bara vällde över... Slösade onödigt mycket pengar - i onödan. Otippat, va? Hoppas man får byta dem bara.


Färgning



Har färgat tillbaka till min ljusbruna hårfärg - gjort det snäppet ljusare.
Mot sommaren blir det nog 2 nyanser ljusare dessutom. Jag färgade ju håret mörkt där ett tag. Nu när solen börjat visa sig känner jag för att ha håret i ljusare nyanser.

Väl när jag duschade såg mitt hår extremt orange/blekt ut - så jag fick panik. Allvarlig panik. Så pass mycket panik att jag hoppade ur duschen i min födelsedagsoutfit och letade efter mobilen för att i ännu mer panik messa en nära vän och förklara om paniken som slagit mig. När jag väl torkade håret så var det den färgen jag ville ha! Kanske till och med mörkare, haha.

Problemet som återstår är då mina ögonbryn. Jag älskar fylliga ögonbryn. Mina är mörkbruna. Det går inte ihop med hårfärgen med andra ord. Vill heller inte göra mina ögonbryn tunnare. Funderar på att färga de ljusare nu. Någon nyans bara. Men är så orolig att det blir åt helvete. Så om någon vet någonting om det, så får ni gärna berätta. Om ni har en vän eller själva har gjort det.

Sedan ska jag ta och sola solarium och få till mig en snygg fakebränna, haha :D Sommarfräsch i förtid. Lite som tjejen på bilden. Kanske inte lika snygg då, men ett försök mot den riktningen går alltid! Hahaha. Ha det så kul allihop! Vi hörs :)

Musikgenier

//Anthony Hamilton//
//Lyfe Jennings//
//Eric Roberson//
//MusiQ Soulchild//
//India Arie
//


*****


Soul like you've never seen it before

Intressant

Inom porrsurfandet är 30-40% av tittarna kvinnor.

Är det värt det?

Jag har tänkt. Jag har tänkt så att min hjärna överhettats. Vill jag detta mer än du? Vi har redan klättrat över alla steg genom åren. Vi är längst upp på toppen. Vi kan välja att falla för klippan eller stå och åtnjuta utsikten tillsammans. Bygga någonting nytt. Någonting hållbart. Så vad är det egentligen för steg vi väntar på att ta oss upp för? Jag vet inte. Ett ihåligt argument, som jag snart kom till insikt om - inte håller. Inte från någons sida. Kan det vara en simpel ursäkt för att både ha kakan och äta den? Jag vet inte. Jag vet ingenting. Inte heller vet jag längre om det är värt att känna så att hjärtat bultar utan att känna ett bultande hjärta bredvid

Är det värt att vilja någonting så starkt och inte få det besvarat? Är det värt att vänta på någon som inte själv vet vad denne väntar på? Eller är det bara jag som står ovetandes? Jag kan lämna alla dem. Vartenda en av dem. Inte för att de inte är någonting för mig. Inte för att de brister. Men för att vi delar en växande planta mellan våra händer. En planta som tycks ha grott sig mognare, större och fylligare på visdom. För att med dig har jag redan en underbar och stabil planta - med de måste jag gro en ny. Frågan är om du kan offra den uppmärksamhet du upplever. Det tror jag inte.

Min karaktär tillåter inte mig att stå placerad i en dimma i väntan på någonting osäkert. I sådana fall tar jag mig ur dimman direkt och vandrar vidare. Svårare är det egentligen inte. Om jag bara visste vad som försiggår i dina tankar. Om jag bara visste grunden till dessa "steg" som ska tas igenom innan jag och du blir vi igen. De saknar grund - ge de en god grund så står jag kvar. Med båda fötterna på marken. Stadigare än någonsin. Fortsätter de sakna grund ter sig mina ben rörligare än någonsin - vare sig jag vill det eller ej.

Om jag visste att dessa steg var placerade på en grund som faktiskt tillför oss någonting gott, då hade jag inte tvekat. Jag hade stått i timmar. Månader. År. För dina vackra ögons skull. För våra vackra minnens skull. Men jag upplever inte grunden. Jag ifrågasatte aldrig den när du tog upp den. Jag ifrågasatte aldrig den när jag själv tog upp den. Nu har jag gjort det och jag ser inga steg som vi inte redan tagit oss upp för. Jag gör inte det.

Barack Obama


Jag tror på Obama som en inköpt produkt som faktiskt har viljanatt vara en god president för att jag förmodligen, omedvetet, har köpt hela "den första svarta presidenten ska rädda oss"-konceptet. Någonting nytt. Någonting retoriskt. Någonting som kan tysta ner hysterin i inte enbart det egna landet utan även de övriga länderna, som följer USA likt flugor följer skit. Inget illa menat mot USA som land då, utan det är helt och hållet riktat mot USA's regering.

Idag är jag mer säker än någonsin att just Obama (hans hudfärg inkluderad) främst valdes in för att regeringen fruktade en statsomvälvning från det egna folket och revolution från omvärlden. Vad gör man då, om inte tar till någonting som kan bedöva denna hysteriska massa omedelbart - om så bara temporärt. I detta fall blev Obama pjäsen i spelet.

Jag hyser absolut inga misstankar gentemot Obama what so ever. Vad jag hyser misstankar och förakt mot är hela konceptet om att Obamas hudfärg absolut inte hade någonting med saken att göra. Tidigare var protesterna och människornas röster högre än någonsin. De ekade från vägg till vägg. Har ni tänkt på hur tysta dessa väggar har blivit allt sedan Obama tog ett steg in i regeringen i USA? Oroligheterna i Irak upprörde hela folkmassor, i alla olika hörn i världen. Att USA beskylldes för att ha vistats i landet enbart för olja strödde inte det heller socker över det öppna såret. Idag hör man inte ett knyst om det. Konstigt? - Egentligen inte.

Verkligheten är svår att se i vitögat, men låt oss ta ett exempel. Kan en president ändra allt på egen hand? - Nej. Det tror jag att vi alla är eniga om. Det krävs en hel grupp för att ens te sig åt en omställning. Särskilt i ett land som USA, som satt sig i dispyter med andra länder sedan urminnes tider. Vad behöver presidenten om inte sin egna lilla härstyrka. Sin personliga armé som ska hjälpa honom till denna tillsynes positiva omvandlig - vilket jag faktiskt tror att Obama i sig är ute efter. En god utveckling för alla parter. En annan fråga man kan ställa sig själv är: Är/var jag emot G.Bush som president? - Jag antar nu att majoriteten har svarat ja.

Okej, låt oss då ta oss en inblick i vilka människor det är som formar Obamas individuella armé. Well, guess what? Det är precis samma jävla regering som tidigare stod bakom Bush. Då återgår vi till frågan: kan en president ändra allt på egen hand? - Nej, kom vi fram till. Okej, så varför har folkmassorna tystnat? Varför ansågs regeringen i USA tidigare vara ett vidrigt galleri, men idag vara ett blivande ljus? Det är samma jävla skitregering som står bakom Obama. Även om han så må vara den mest renhjärtade presidenten i världen, så lär han inte kunna ta ett steg framåt utan sin armé.

Tror ni att oroligheterna som USA har framkallat har upphört?
Nej. De har bara tystats ner. De visas inte i media. Varför ska de göra det? Vi har ju praktiskt taget Black-Jesus i USA som president. De har använt honom som en skyltdocka i ett skinande skyltfönster. Vi ser ytan och klappar, men glömmer vad som gömmer sig bakom de där skyltfönstren. Men jag ger inte upp mitt hopp om honom, även om jag absolut inte tror att Obama kommer tilldela de stora omvälvande förändringar han och regeringen utlovar. Inte för att han saknar viljan, utan för att han saknar den makten.

Alla människor är med i USA-regeringens jävla teaterstycke. Det är som att se en paradisisk, nästintill gudomlig, pjäs på Dramaten. Se hur åskådarmassan köper allt. Hur de tilldelar stående ovationer och för vidare budskapet om hur otroligt hänförande pjäsen var. Hur den vände och vred på hela ens tillvaro. Vi människor måste komma till insikt om att vi ständigt bör vara observanta. Media visar inte ens 0.1% av vad som sker bakom slutna dörrar. Vi ska inte invänta information. Vi ska söka upp information, och alltid - alltid - vara neutrala till en början. Kolla upp information från alla parter. Ta till oss alla åsikter och därefter bilda oss en uppfattning. Det är så lätt att lyssna på personen bredvid en och tro att man erhållit kunskap och fakta. Kunskap är den degklump du själv formar av olika parters ingredienser. Inte en färdig deg du fått i handen.

Bullseye

"Jag knuffar människor bort från mig för att se vem som är villig att knuffa mig in igen."

- Samuel

"Not you Fat-Jesus"

Jag har frusit livet ur mig. Vet inte vad vi ska göra åt vädret.

http://rymeorreason.files.wordpress.com/2009/06/the_hangover011.jpg

Såg The Hangover för allra första gången och jag måste säga - I'M HOOOOOKED! Hahaha. Underbara Alan. Skrattar bara av tanken. Alla roliga scener och citat. För jäkla bra. Vad som gjorde filmen ännu roligare är att mitt sällskap har samma humor. Det kryddade till filmen rejält, haha! Har laddat ner filmen igen. Det här är en sådan film jag lär se flera, flera gånger om.

Jag ska lägga upp några av mina favoritcitat från filmen (för er som sett filmen - man kan inte publicera klipp från youtube, såg jag).




-You wanna fuck on me?!?!

- Nobody's gonna fuck on you! I'm on your side! I hate Godzilla! I hate him too!!! I hate him! He destroys cities! Please! This isn't your fault. I'll get you some pants.



- Allright. I want to talk about something...

- I LIKE TOO... I like to say something /.../ Hello /.../ I guess that's why they call it Sin city. Ha-ha.



- I always wondered why they were called roofies, 'cause you're more likely to end up on the floor than the roof. They should call 'em floories.

- Or rapies...


- Why are you peppering the beef?

- Tigers love pepper... They hate cinnamon.



- It was really nice meeting you.

- Fuck off!

- You know, I was thinking of getting my bartender's license.

- Suck my dick!

- No, thank you...


- Tracy did mention we shouldn't let him gamble. Or drink too much.

- Jesus, he's like a gremlin. Comes with instructions and shit.




- Can I ask you another question?

- Sure.

- You probably get this a lot. This isn't the real Caesar's Palace is it?

- What do you mean?

- Did, umm... did Caesar live here?

- No...

- I didn't think so.



- Gambling? Who said anything about gambling? It's not gambling when you know you're gonna win. Counting cards is a foolproof system.

- It's also illegal.

- It's not illegal. It's frowned upon, like masturbating on an airplane.

- I'm pretty sure that's illegal too.

- Yeah, maybe after 9/11, where everybody got so sensitive. Thanks a lot, bin Laden.



- Oh, how cute! What's his name?

- Ben...

- Carlos.


- You are literally too stupid to insult.

- Thank you.


- She's got my grandmother's Holocaust ring!

- I didn't know they gave out rings at the Holocaust (= förintelselägret)



RSS 2.0