Ömsesidig kärlek

Nu har jag svarat på alla kommentarer. Påminn mig att svara på kommentarerna direkt och inte skjuta upp på det nästa gång. För när de samlas, så samlas dem. I'm telling you! Haha. Hur som helst, snälla ni måste seriöst läsa svaren ni får. Ni förstår nog inte hur länge jag har suttit här och svarat. Var inte elaka mot mig. Läs dem åtminstone. Jag bryr mig inte om ni så måste gå tillbaka 100 inlägg. Ni SKA läsa vad jag har svarat. Hahahaha!

Kommentarer
Postat av: Mattias

Haha jobbigt när man har för mkt att svara på då orkar man aldrig xD



SV: Ne åsikterna är delade där men det är väl bra:P

Tack så mkt, enkelt är oftast bäst:D

2010-08-12 @ 14:53:16
URL: http://juicysoda.blogg.se/
Postat av: M

Hahahaha inbillare! Det var något hon tog upp efter inlägget faktiskt. Hon ba VARFÖR kan du inte skriva mitt namn för1?!?!?? 8-)



Men Rafel, jag har tänkt på något. Många vill att du ska börja skriva böcker, jag tycker att du ska satsa på att plocka folks ögonbryn istället!!! Grymt bra idé va? Believe me..bra pengar, mycket bra pengar!

2010-08-12 @ 17:09:58
URL: http://melts.blogg.se/
Postat av: E.

1. Deras oförståelse inför "problembarn" och deras skl lösningar på detta. "lösningar" som inte går till botten av själva problemet och säkerligen skulle göra det hela värre. Idioti.



Man kan inte lösa problemen genom att tex låta försäldrarna till stökiga barn sitta med i klassrummet. Många gånger är det hemma barnen har problem och det är dit man borde gå, till botten av problemet. Annars tror jag bara att det blir värre ju längre tid det går för barnet i fråga. Dessutom tror jag, med tanke på hur elaka barn kan vara/ha oförståelse. Att det bara skulle skapa större klyfta för barnet som har problem när den blir utesluten från gemenskapen om nu så skulle vara fallet. Att peka ut ett barn på det sättet inför en hel klass är fan mobbning tycker jag och skulle aldrig stödja ett sådant parti. Ta tag i problemen utanför skolan, problem har alltid en grund. Något det beror på. Om det så är en bokstavskombination eller psykiskt.



2. Att ha betyg så tidigt som de vill tycker jag enbart kommer skapa mer press och när man går i 6:an ska man inte behöva känna den pressen. Man är för ung för att förstå innerbörden av det hela systemet i varje fall (enligt mig.) Om pressen kommer så tidigt tror jag själva moroten i att få bra betyg hinner lägga sig tills det verkligen gäller. Jag hade hellre sett att man har omdömen i så fall så pass tidigt, eller helt enkelt skärper till tillsynen över hur eleverna presterar genom en bra upplagd läroplan som kan kontrolleras mer regelbundet. För visst är en bra ide i grunden, för att upptäcka tidiga problemområden hos en elev.



3. Lärare är lärare, inte psykologer eller ungdomsledare. De bör inte syssla med att lösa problemen i klassrummen rent attitydsmässigt/mobbning osv. Det borde någon som har kunskapm inom området göra, enligt mig. Möjligtvis i samrådan med läraren.



För att nämna någras punkter.



2010-08-12 @ 18:02:15
URL: http://petite.nu
Postat av: R

Som jag tidigare nämnde finns det en del av folkpartiets sakfrågor som jag inte alls delar uppfattning om. Just det här med "problematiska" barn och FP's lösningar på det hela är ett sådant fall. Där hade jag hellre velat se en starkare samverkan mellan socialtjänst, familj och skola.



Jag tycker själv att Björklunds förslag om att placera en förälder till ett problematiskt barn möjligtvis kan bedöva situationen för stunden, men förvärra det på långsikt. I många fall är det som sagt så att problematiken grundar sig i föräldern, att då placera in ett vuxet "problembarn" i klassrummet är inte det bästa receptet.



Det du dock nämner om att "lärare är lärare", håller jag inte alls med om. Lärare är en stor del av barnets, i synnerhet "problembarnets", vardag - varför det är av vikt att de ska kunna handskas med dessa barn i hela dess existens, på gott och ont. Det lärare borde få med i sin utbildning är just socialpsykologi, inte enbart pedagogik. De ska kunna agera psykologer, ungdomsledare OCH lärare med tanke på den stora roll de besitter i barnets vardag. En ungdomsledare, kurator eller psykolog är inte lika observant och besitter inte en lika stor överblick som en lärare gör över barnets utveckling och agerande. Varför man borde sammanställa alla dess roller i ett.



Det du talar om den tidiga betygsättningen är just det jag är för. Att skola in barnen i den "riktiga" världen så tidigt som möjligt (såvida det inte strider mot barnens välmående) är någonting jag stödjer. Att det har gett goda resultat att betygsättas i tidig ålder har man kunnat se i diverse länder. Vi människor och i synnerhet barn är formbara. Vi är lagda åt att anpassa oss. Jag vill inte se att det sätts betyg som är avgörande för barnens framtid på långa loppet, utan mer att de ska skolas in i betygsättningen. De ska alltså inte behöva begränsas till vilket högstadium de kan placeras in i efter poäng. Som sagt, människan som helhet har inga problem med att anpassa sig.



Det är egentligen en stor skam att Björklund får yttra sig inom det hela med "problematiska" barn. Vi är ett liberalt parti och hans sätt att lösa det på är allt utom liberalt, om man frågar mig. Han är väldigt duktig på många sakfrågor, men när det kommer till just denna är det faktiskt rätt pinsamt många gånger.

2010-08-12 @ 18:39:54
URL: http://beyondletters.blogg.se/
Postat av: R

Lade just märke till att jag inte avslutade vissa meningar, haha. Illa. Är bara otroligt stressad just nu. Tack så länge för din åsikt, E :) Kram!

2010-08-12 @ 18:42:03
URL: http://beyondletters.blogg.se/
Postat av: Felko

Att barn som får betyg tidigt freakar ut och tröttnar när det gäller är nonsens. Utomlands funkar det toppen. Hårdfakta.



Snarare har vi när vi är snorungar fantastisk energi och höga förväntningar på oss själva och framtiden (jag ville bli arkitekt, andra superhjälte eller brandman) och det hade varit väldigt få, förmodligen bara de som skulle behövt hjälp vilken årskurs de än fick betygen i, som inte hade fått höga betyg. Och med det även viljan att fortsätta.

Postat av: Felko

Hur vill man lyckas med att ställa krav på föräldrar, sänka deras löner om barnen missköter sig, då slipper ju kompisarna i skolan veta? självklart måste skolan ta ansvar, och ett ganska stort ansvar, barnen är i skolan och fritids lika länge som föräldrarna är på jobbet oftast, vilket är hela dagen. Det är där de kommer lära, träffa vänner och vuxna människor att ta efter, respektera och se upp till. Vi behöver duktiga pedagoger, högutbildad personal på våra skolor. Gör lärarna högavlönade igen. Låt dem bo i stan med mäklarna.

Postat av: R

Bra skrivet, Felix! Håller helt och hållet med om att vi borde göra lärare högavlönade på nytt. Det kan locka till sig fler människor till yrket samtidigt som det borde finnas någon form av personlighetstest. Med mindre betoning på test. Bara för att se om lärarna även har rätt attityd. De här generationerna är vår skattgruva. Att inte förebygga och främja i tidig ålder med -RÄTT- resurser (framförallt rätt människoresurser), är bara fördärvligt för framtiden.



Håller dock inte med om att föräldrarnas löner ska sänkas om barnen misskött sig. Men de borde bli mycket mer involverade i det hela. Man ska kunna se att föräldrarna gör skillnad i hemmet - införa större kontroll på det (här borde socialtjänsten få flikas in). Det är långt ifrån alla föräldrar till "problematiska" barn som själva är problematiska. Många gånger är det faktorer utifrån som får barnen att agera på det viset.

2010-08-13 @ 12:43:13
URL: http://beyondletters.blogg.se/
Postat av: Felko

Haha det här med att sänka föräldrarnas löner var inget förslag på en lösning från min sida :), för det är absurt, men jag menar att det en svår problematik. Vem ska agera föräldrarnas föräldrar, ser det inte framför mig. I skolan är det lätt att komma fram till barnen på rätt sätt , med rätt metoder. Föräldrar är oftast inte lärare eller ens pedagoger, i skolan kan barnen få proffshjälp ju.

Postat av: Felko

Gillar att du svarar snabbt! ;)

Postat av: R

Jaha! My bad! Haha. Men precis, jag håller med dig helt och hållet. Jag gillar också det! ;)

2010-08-13 @ 14:33:03
URL: http://beyondletters.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0