Barack Obama


Jag tror på Obama som en inköpt produkt som faktiskt har viljanatt vara en god president för att jag förmodligen, omedvetet, har köpt hela "den första svarta presidenten ska rädda oss"-konceptet. Någonting nytt. Någonting retoriskt. Någonting som kan tysta ner hysterin i inte enbart det egna landet utan även de övriga länderna, som följer USA likt flugor följer skit. Inget illa menat mot USA som land då, utan det är helt och hållet riktat mot USA's regering.

Idag är jag mer säker än någonsin att just Obama (hans hudfärg inkluderad) främst valdes in för att regeringen fruktade en statsomvälvning från det egna folket och revolution från omvärlden. Vad gör man då, om inte tar till någonting som kan bedöva denna hysteriska massa omedelbart - om så bara temporärt. I detta fall blev Obama pjäsen i spelet.

Jag hyser absolut inga misstankar gentemot Obama what so ever. Vad jag hyser misstankar och förakt mot är hela konceptet om att Obamas hudfärg absolut inte hade någonting med saken att göra. Tidigare var protesterna och människornas röster högre än någonsin. De ekade från vägg till vägg. Har ni tänkt på hur tysta dessa väggar har blivit allt sedan Obama tog ett steg in i regeringen i USA? Oroligheterna i Irak upprörde hela folkmassor, i alla olika hörn i världen. Att USA beskylldes för att ha vistats i landet enbart för olja strödde inte det heller socker över det öppna såret. Idag hör man inte ett knyst om det. Konstigt? - Egentligen inte.

Verkligheten är svår att se i vitögat, men låt oss ta ett exempel. Kan en president ändra allt på egen hand? - Nej. Det tror jag att vi alla är eniga om. Det krävs en hel grupp för att ens te sig åt en omställning. Särskilt i ett land som USA, som satt sig i dispyter med andra länder sedan urminnes tider. Vad behöver presidenten om inte sin egna lilla härstyrka. Sin personliga armé som ska hjälpa honom till denna tillsynes positiva omvandlig - vilket jag faktiskt tror att Obama i sig är ute efter. En god utveckling för alla parter. En annan fråga man kan ställa sig själv är: Är/var jag emot G.Bush som president? - Jag antar nu att majoriteten har svarat ja.

Okej, låt oss då ta oss en inblick i vilka människor det är som formar Obamas individuella armé. Well, guess what? Det är precis samma jävla regering som tidigare stod bakom Bush. Då återgår vi till frågan: kan en president ändra allt på egen hand? - Nej, kom vi fram till. Okej, så varför har folkmassorna tystnat? Varför ansågs regeringen i USA tidigare vara ett vidrigt galleri, men idag vara ett blivande ljus? Det är samma jävla skitregering som står bakom Obama. Även om han så må vara den mest renhjärtade presidenten i världen, så lär han inte kunna ta ett steg framåt utan sin armé.

Tror ni att oroligheterna som USA har framkallat har upphört?
Nej. De har bara tystats ner. De visas inte i media. Varför ska de göra det? Vi har ju praktiskt taget Black-Jesus i USA som president. De har använt honom som en skyltdocka i ett skinande skyltfönster. Vi ser ytan och klappar, men glömmer vad som gömmer sig bakom de där skyltfönstren. Men jag ger inte upp mitt hopp om honom, även om jag absolut inte tror att Obama kommer tilldela de stora omvälvande förändringar han och regeringen utlovar. Inte för att han saknar viljan, utan för att han saknar den makten.

Alla människor är med i USA-regeringens jävla teaterstycke. Det är som att se en paradisisk, nästintill gudomlig, pjäs på Dramaten. Se hur åskådarmassan köper allt. Hur de tilldelar stående ovationer och för vidare budskapet om hur otroligt hänförande pjäsen var. Hur den vände och vred på hela ens tillvaro. Vi människor måste komma till insikt om att vi ständigt bör vara observanta. Media visar inte ens 0.1% av vad som sker bakom slutna dörrar. Vi ska inte invänta information. Vi ska söka upp information, och alltid - alltid - vara neutrala till en början. Kolla upp information från alla parter. Ta till oss alla åsikter och därefter bilda oss en uppfattning. Det är så lätt att lyssna på personen bredvid en och tro att man erhållit kunskap och fakta. Kunskap är den degklump du själv formar av olika parters ingredienser. Inte en färdig deg du fått i handen.
Trackback
RSS 2.0