Eventually u'll get there





Visste ni att:

Det vi kallar för fransk kyss, kallar fransmännen
för engelsk kyss? Lite lätt förvirrande sådär.

Ur en av mina favoritböcker:

Er glädje är er sorg oförställd.

Och samma brunn som ert skratt stiger ur

har ofta varit fylld med era tårar.

Och hur kan det vara annorlunda?

Ju djupare sorger gräver i er själ,

desto mer glädje förmår ni rymma.

Är inte den bägare, som innehåller ert vin,

samma bägare som bränts i krukmakarens ugn?

Och är inte lutan, som skänker själen tröst,

av samma trä som urholkats av kniven?

 

När ni fylls av glädje, skåda då djupt i era hjärtan,

och ni skall finna att det är endast det,

som skänkt er sorg, som skänker er glädje.

Och när ni fylls av sorg, skåda då på nytt i era hjärtan,

och ni skall se att ni i sanning gråter

över det som varit er till glädje.

 

Somliga av er säger: "Glädjen är större än sorgen",

och andra säger: "Nej sorgen är större".

Men jag säger er, att de är oskiljaktiga.

De kommer tillsammans,

och när en av dem sitter ensam med er vid ert bord,

minns då att den andre sover i er säng.

 

Likt vågskålar är ni förenade

er sorg och er glädje.

Endast när ni är tomma, är ni stilla och i jämvikt.

När skattmästaren lyfter er

för att väga sitt guld och sitt silver,

då skall också er glädje eller er sorg stiga eller falla.

 

 

- Profeten av Khalil Gibran.


Mina små älsklingar

 
Saknar dem så mycket.
 
Här filmade jag när Amor desperat försökte få Villes uppmärksamhet. Snacka om att gilla jakten, haha. Önskar att jag kunde ha Amor här i Örebro, men jag skulle omöjligt kunna ta hand om henne.

It makes no difference


Konsten att vara inkompetent

Kul att jag kokat vatten i kastrull för te och kaffe typ 100 ggr när det redan stått en vattenkokare precis på diskbänken. Där har den liksom stått och glott alla de 100 gångerna utan att ge någon hint alls. Svinigt beteende.

Sen går det att diskutera det faktum att jag haft en vattenkokare hur länge som helst utan att det ens slagit mig att jag kan använda den istället för kastrullen. Observant tjej.


Stars are falling


Jag låg, som vanligt, i mitt vidöppna fönster och stirrade ut mot stjärnorna - för ovanlighetens skull med kameran i handen. Plötsligt såg jag världens vackraste ljus. Det gick så fort. Mitt telefonsällskap förklarade att det var ett stjärnfall. Mitt första stjärnfall.

- and I made a wish.

Arabisk stolthet, helt klart.



Har haft den här låten på repeat i
jagvetintehurlänge. Sjukt vacker.


Äntligen funnit mitt kall i livet




Endast 30% av världens befolkning kan vifta på näsvingarna.



 


Hell yeah. I was made for this... *viftar frenetiskt*





(Alla ni testade att vifta och kände er sjukt exklusiva när ni lyckades, va?)


Favoritradiokanalen


Finns ingen som Jamie Foxx, honestly. Han är superman, allt han tar i blir till guld. Hursom - lyssna på hans radiokanal. Alltså roligare finner man inte. Han diskuterar jämt så sjuka ämnen. Det känns som att man sitter i samma studio som de.

Här diskuterar de Katt Williams. Finns ingenting man inte kan citera och asgarva åt här. De roastar ihjäl honom, helt sjukt. Men det är lite rätt åt honom med tanke på hur han dissade Steve Harvey (annan komiker). Det klippet finns att hitta på youtube, skriv bara "Katt Williams calling out Steve Harvey".

Läste just detta resonemang:




"Mkey, bara för att klargöra en sak - min snedvridna och överlag negativa kvinnosyn är skapad av kvinnor själva. Sluta wajna. Vill du förändra den så var inte som alla andra. Tack."





Din snedvridna och överlag negativa kvinnosyn
kan ju ta och kyssa våra kvinnliga arslen, mkey?

Hittade gamla bilder

Smakprov:
16-åriga falafel.





Kommer besvara vartenda kommentar jag fått, promise! Är
mitt uppe i ett par annonser jag lagt ut bara :) Svarar snart.




Bullies aren't bullet-proof.


Making me fly. Fly sky high.

Åh, intellektuell stimulans...

Big bang theory



Raj är upprörd över att Howard ställde in deras matlagningskurs.



Howard: Look, I said I'm sorry, allright?!

Raj: "Sorry" doesn't make up for the fact that I had to make chicken and rice with this vegan guy. Do you know what vegan chicken and rice is made of?


[arg] - RICE!


Manda påvisar att jag saknar liv:



Min resväska när jag åker bort någonstans.


Breathtaking





Världens vackraste himmel över världens vackraste
 plats med världens absolut vackraste människa.


Bahebak ana kteer

Jag har egentligen ingen förkärlek för svensk hiphop, bortsett från ett par artister. Denna låt gillar jag mest för att de valt att göra en remix på min -absoluta- favoritlåt ur den arabiska musikgenren. Det är min ringsignal till och med, haha.



Amout 3alik ya habibti, jag dör för dig. Kunde aldrig tro att det skulle kännas så men det verkar som om Gud hörde mig när jag bad om att någongång få den där kärleken som man bara har sett på film. Nu är det bara vi, nu är du bara min. Inför Gud sub7anu wa ta3ala, blev du frugan min.

Genom eld, genom storm ska vi kriga och inte låta någon vilseleda oss in på stigar. Nej, fattiga eller rika spelar ingen roll, så länge vi delar lika och vårdar det vi har. Jag lovar dig mitt barn. Jag lovar dig mitt liv. Lovar dig att allt jag har är ditt, bara du finns kvar i mitt liv.

Låt mig få börja med att säga att jag älskar dig till döden, är där för dig när du än behöver. Så många gånger som vi sagt att det är över, men nu har det blivit sanning och jag känner hur mitt hjärta blöder. Rensar system och skriver ett sista brev, men jag undrar varför jag sårar mig själv igen - det är försent.

Kan inte leva med dig, kan inte släppa dig. Kvar i den här drömmen vi hade, kan du väcka mig? Hatar att vara såhär svag. Hatar att sakna. Hatar att höra ditt namn när våra vänner prata. Kan inte komma över dig, vill ha dig tillbaka. Så många känslor som vill ut att jag känner marken skaka.

Och denna stad är för liten för oss två, men jag såg på din status att du tänkte flytta härifrån. Sista kapitlet på vår saga lider mot sitt slut och min sista tår faller för dig nu. Förevigt.

Angående min tro

Jag upplever religion som någonting privat, även i koranen omnämns det tydligt att en människas tro är mellan henne och Gud. Självklart väljer man själv hur man framlägger sin religion i förhållande till andra, men då är det viktigt att inse att folk -alltid- kommer att kritisera ditt sätt att hantera din tro på. I och med att jag sällan diskuterar min tro tenderar många att bli förvirrade kring vad jag egentligen är för någonting. Muslim? Agnostiker? Buddhist? Ateist?
 
Ni förstår, jag gillar inte det här med att sätta namn på allting. Vissa saker kan man bara inte placera under fack. Men visst, om vi måste placera min tro någonstans hade det gått under islam. Men av det jag märkt uppfattas en person som inte utåtriktat diskuterar sin religion som en icke-troende. Varför ska det vara så? Varför måste man skylta om vad man gör för sin tro eller vad man tror om sin gud, för att uppfattas som troende?
 


Men sure, vi kan vara öppna om hur min tro ser ut idag:
 
Jag fastar.
Jag dricker inte.
Jag ber 5 ggr/dag.
Jag äter inte griskött.
Jag läser koranen regelbundet.
Jag engagerar mig i forskning om islam.
Jag har koranen i väskan, vart jag än går.
Jag besöker moskén minst en gång i månaden.
Jag donerar till mindre ställda på regelbunden basis.
Jag vaknar till verser ur koranen och somnar till dem.

osv. osv.

 
Det är sådant jag inte pratar om. Sådant som bara mina närmaste och familjen vet om mig. Ja, jag tror på en högre makt - Gud? Tomten? Lilla sjöjungfrun? Återigen, det här med att sätta namn på allting faller inte mig i smaken. Jag har en djup tro, väldigt djup. Vad jag kallar det jag tror på är således inte av betydelse, enligt mig. Men nej, jag varken tror på Big Bang eller Eva & Adam - så vad gör det mig? En ateist? Muslim? Ni ser, de begränsade facken lämnar utrymme för övriga tankar att falla utanför.
 
Jag ber för att även om Gud i slutändan visar sig vara en påhittad produktion av människors svaghet, har jag i alla fall försökt och hoppats på att mina böner hjälper min mamma där hon är. För vissa är yoga ett sätt att meditera - för mig är det att be. Tror jag att mina böner tar mig till paradiset? Jag har ingen aning. Bryr jag mig? Inte ens lite. Jag gör det för att jag mår bra. Inte för att få ut någonting av det i slutet av mina andetag.
 
Koranen är min favoritbok och islam är mitt favoritområde att lära mig om. Jag håller inte mig mer uppdaterad om någonting mer än koranen. Men betyder det att jag tror på allt som skrivs? Att jag nickar åt allt jag läser? Nej. Jag har min egen livsfilosofi likt alla människor, för det kommer vi alltid ha - oberoende vad heliga böcker säger oss. I slutet av dagen kan vi som människor aldrig vara helt övertygade om allt. Och för er som satt er in i koranen på djupet vet ni att det är omöjligt att tolka suror på ett enda sätt och uppleva att det varje gång går hand i hand med dina egna tankar.
 
Det enda som skiljer oss åt är att somliga väljer att tysta ned den känslan av ifrågasättan medan andra fortsätter söka grunden till varför den känslan överhuvudtaget uppkom. Första kommandot i koranen är "Iqra" (läs). Hur botas frågor om inte med svar? Hur finner man svar om inte med kunskap? Istället för att av ren fruktan blunda för det jag ifrågasätter, försöker jag att finna eventuella svar på min fråga. Det sticker många i ögonen att man vågar ifrågasätta för att komma sin tro närmre. Det finns många som praktiserar sin religion utan att känna den. De utför sina plikter enbart på rutin - av fruktan. Sedan finns det människor som inte är praktiserande men känner sin religion. De som står närmast sin Gud är inte de som tror av fruktan utan av kärlek. Av övertygelse.
 
Så, varför besöker jag moskén? Jo, för att jag känner mig hemma där. Jag ser en godhet jag sällan skådat i människor. En trygghet jag aldrig upplevt under ett visst tak. Och koranen lyssnar jag dagligen på för att jag får inre ro. Det tar bort all stress jag haft under dagen. All oro jag burit på försvinner när jag läser verserna i takt med dem. Det går att förklara varför jag är en praktiserande muslim till sättet men har en agnostisk syn på många aspekter på många olika sätt. Men är de överhuvudtaget av betydelse att förklara? Inte för mig.
 
Jag är en sökande och ifrågasättande människa till naturen. Jag tror inte att det finns en bestående sanning i världen - dagens sanning har ständigt visat sig vara morgondagens osanning. Ingenting är bestående - men jag söker ändå. Om jag sätter mig i ett fack, framlägger jag indirekt att jag funnit min sanning. Och vad är meningen med att söka om man funnit sitt svar? Säger jag att jag är muslim, menar jag att det enbart är islam som stämmer - allting annat är en lögn, en omöjlighet. Säger jag att jag är ateist, menar jag att alla andra tron är omöjliga. Där har vi problemet - jag tror inte på att någonting i världen är omöjligt. I min livssyn är allt möjligt. Trots vår mänskliga ras framgång, vår storhet i jämförelse med andra arter, är vi ändå en ovetande skapelse.
 
Lika lite som jag motargumenterar en person som säger att Gud finns, motargumenterar jag en person som menar att Gud inte finns. För min livssyn säger mig att vi aldrig kan veta någonting. Aldrig kan tillförlita oss på vår begränsade hjärna. För den är begränsad. Det här är hur jag väljer att se på det. Vart jag har min övertygelse. Vad andra gör är således upp till dem. Det är av denna anledning jag önskar att vi människor kunde sluta nosa i varandras sätt att hantera sin tro på. Om Gud sannerligen är den som tar emot oss efter livet, är det han som kommer bedöma om sättet vi hanterade det på var rätt eller fel. Din eller min åsikt om varandras livssätt kommer inte vara avgörande alls vid det ögonblicket.
 
Jag har varit med om att ateister kallar mig för en naiv muslim och varit med om att muslimer indirekt kallar mig för en ateistisk syndare. Läs koranen och se hur tydligt det framgår att ingen har rätt att döma utom Gud han själv. Så vem är syndaren, den som tar sig an Guds roll eller den som sköter sin egen tro? Och trots hela det här inlägget är jag säker på att många av de som läst detta ändå kommer sluta upp med att fnysa och tänka antingen "ateist" eller "muslim".
 
Det känns faktiskt jobbigt för mig att överhuvudtaget skriva och publicera det här inlägget, för jag har länge varit privat med min religion. Känns nästan som att man blottar en stor del av sig. Religion är inte lätt att diskutera öppet då vi människor inte är öppna. Sålänge det är på det viset kommer religion heller aldrig kunna vara ett okontroversiellt ämne. Om ni vill kritisera det jag skrivit är det okej, men fina ni, respektera varandra i kommentarsfältet om ni vill skriva någonting. Inget krig á la "ateister vs. religiösa". Låt oss alla ha vår egen tro utan att vi petar på varandras sätt att leva.

-

Nothing in the world is more dangerous than 
a sincere ignorance and conscientious stupidity


-

54045628_2of0b99h_c_large


Stress

Drar iväg till Örebro om x antal timmar. Jag tänkte gå iväg och styra upp ett par viktiga grejer. I höst har jag förmodligen en inneboende. Tänker nämligen avbryta mitt csn-lån, så min superhyra kommer inte kunna täckas helt - varför jag också valt att avböja volontärarbeten, tråkigt nog. Blir väl att kolla efter avlönade yrken igen.

 Självklart blir det tightare med pengar hädanefter, så budgeten lär bantas ner rejält. Men den här terminen kommer förhoppningsvis gå fort och snart är jag på ett annat ställe och praktiserar - i ett halvår. Efter det har jag den sista valbara kursen kvar och därefter får jag min examen. 

Ska städa, möblera om, rensa garderoberna på kläderna jag ska sälja, gå mina ärenden och senare bär det av mot Stockholm igen. Fyfan, vad denna sommar har varit stressig för mig. Har haft hundra bollar i luften varje dag. Sanna mina ord - jag gör aldrig om det här.




Var rädda om er själva nu och njut så gott ni kan av den sista ledigheten. Snart drar vi igång med helvetet igen. Spelar ingen roll om utvecklingen sker på en arbetsplats, bakom skolbänken eller i en själv - efter denna ledighet ska vi ha mer viljestyrka och handlingskraft än någonsin!

En killkompis har ledsnat:

"Jag har skickat ut ett förslag till riksdagen som säger att när en kvinna kör bil, måste bilen markeras med en röd skylt. Jag har kört bil från Turkiet till Sverige i 3 dagar nu.. tro mig jag har sett allt, ni kvinnor borde inte ens få cykla."


Känns inte helt rätt att invända.


Snart. Snart. Snart. Snart. Snart.



Jag förmultnar av längtan. Många tycks förvånas av att jag kollar
på JS, men I'm telling you guys - once you go JS, you never go back.


Tidigare frågor

Är du singel?
 Jag är singel, minus singellivet. Get it? Haha.



Vill du någonsin lämna Sverige?
No way! Även om jag inte är född här, ser jag Sverige som mitt fosterland.

Det finns inget land jag värderar lika högt som Sverige. Men jag vill se världen, därför krävs det att jag tillåter mig lämna gränserna, oberoende i vilket syfte jag åker.


Kan du tänka dig gifta dig och få barn i tidig ålder?
Jag kan absolut tänka mig förlova mig, jag ser till och med framemot det. Med tanke på hur jag är som människa, värdesätter jag trygghet i framtiden något otroligt. Mamma är den enda som givit mig trygghet i mitt hopp om en god framtid. Jag är en rätt orolig person av mig. Allt måste vara planerat till framtiden, även om jag ger uttrymme för oplanerade ting att ta plats. När jag funnit den typen av trygghet i någon, kommer jag inte ha svårigheter vid att binda mig till denne. Jag gör det med glädje. Så bli inte förvånade om jag snart skriver att jag är det, haha.

Däremot skulle jag inte vilja gifta mig eller få barn inom en snar framtid. Jag är lite av en karriärssugen människa. Vill stabilisera hela mitt liv, på alla plan, innan jag tvingar på en varelse, mitt barn, livet. Alla grundförutsättningar för att tillåta mitt barn sitt första andetag, ska vara så nära inpå perfekta som möjligt. 

Gifta mig kan jag tänka mig göra när jag har ett stabilt yrke, bra bostad samt är klar med utbildningen.


Hur lång är du?
Jag vill så gärna skriva typ 178 cm, men sist jag mätte mig var jag 172.9 - för att vara exakt.



Vilket land är du ifrån?
Bagdad, Irak.


Kan du läsa och skriva på ditt hemspråk?
Ja, det kan jag. Tvingade mig själv att lära mig det, haha. Jag har Arabiska skolan (på nätet) att tacka. Skriften i koranen är dock fortfarande för svår för mig att läsa. Nu när man blivit äldre ångrar man de hemspråkslektioner man vägrade ta.

Blir döskraj av tanken att mina blivande barn ber mig om hjälp med stavningen eller läsningen på arabiska, varpå jag svarar "jag vet inte". Deras modersmål ska de både tala, läsa och skriva fläckfritt. Ett måste.


Hur kelsjuk är du?
Inte särskilt kelsjuk faktiskt, eller inte på ett "jag behöver en pojkvän"- kind of way. Jag hör dock ofta att jag är den "klappande" typen. Är rätt touchy av mig som person - mot alla. Hur ska jag förklara? Hmm. Om jag tackar, kan jag typ röra personen på överarmen. Om jag ber om ursäkt, så rör jag vid personen. Om jag skrattar, så rör jag vid personen. Hahaha, dock inte på ett klängigt sätt. Det är bland det värsta jag vet.

Men jag vet inte, det är en (o)vana sedan barnsben? Har alltid varit som sådan. Minns att mina grundskolelärare brukade säga det till min mamma; att jag, efter varje bra lektion, brukade tacka och stryka dem "snällt" över ryggen när de satt på stolen i klassrummet.

Men det spelar ingen roll om det är en äldre dam, ett litet barn eller en nära vän - är så mot alla. Vet inte, gillar inte att man är "stel" på det viset, det skapar ett iskallt avstånd, tycker jag. Ett varmt kroppsspråk gör att alla vågar lite mer. Mina vänner pussar jag på pannan, på huvudet, håller om dem, biter de på överarmen (haha). Shit, jag låter som en galen mamma...

Livet är för kort för att alltid hålla avstånd mellan sig själv och människor, i rädsla av att de känner sig obehagade eller liknande. Så länge man inte är klängig kan jag omöjligt tro att någon blir arg av en klapp på axeln eller en kram. Men vad vet jag, haha.


Gillar du barn?
Jag älskar barn. Har arbetat volontärt med barn som är i behov av extra stöd i drygt ett år. Det kan vara allt från stöd för att de lever i en utsatt familjesituation eller stöd i form av fysisk hjälp. Nu arbetar jag i och för sig inte där längre, men det finns ingenting jag tycker är värt mer slit än barn som är i en totalt maktlös sits. Ni vet, de väljer inte att hamna med exempelvis missbrukande föräldrar eller i våldsamma miljöer, de bara tvingas till det livet.

Jag vill ha minst 3-4 barn. Så om ni har egna barn eller småsyskon som ni inte pallar med - kör förbi och lämna över dem hos mig. Jag sitter barnvakt med glädje. Haha, jag är den där tönten som bokstavligen blir ett med barnen. Älskar hur kreativa och koncentrerade de faktiskt kan vara - med rätt medel. Deras fantasi är bortom vår vuxenvärld. Ta fram sax, färgpapper och lite glitter, snart har man allt från nya möbler, till en ny vas med pappersblommor.


Two and a Half Men




Charlies fru diskuterar tjejen hon vill presentera för Jake.






Jake:
Is she a brainiac?

Chelsea: A brainiac? I don't know.

Jake: I don't want her to be dumb but I
don't want her to talk down on me either.

...and yeah - I'd like her to have some junk in the trunk too.



Kol 3am o entom bi elif 7'er

Nu kör vi hårt med fastan! Ramadan karim på er alla, jag önskar er bara guld i vardagen. Ni är världens finaste, på riktigt. Mina underbara, vartenda en av er. Behöver ni hjälp med vad som helst ska ni aldrig skämmas att be om det. Inte någonsin.

Lycka till med fastan och glöm inte att vi tillägnar denna månad (och förhoppningsvis alla kommande framöver) till de mindre ställda. Till de behövande. Vi gör inte det här för att det är ett måste, för att vi är tvingade till det av någon i omgivningen eller för att vi är vana; vi gör det här för att hjälpa. För att känna

Påtal om behövande så har jag fått in bra summor till insamlings-projektet. För de grejer jag inte kunnat sälja för ett rimligt pris, har jag gått iväg och lämnat till diverse hjälpföreningar. Men om 2 veckor har jag hyrt ett stort bord på en loppmarknad där mycket ska säljas. Tror att jag kommer ha massa pengar över att donera i slutet av månaden. Pirr i magen.


Identiska?



De har inte enbart likheter till det yttre (i synnerhet leendet) men även rätt många i beteendet också. Det är egentligen inte kul att säga det då jag ogillar mr.Bean starkt men är hopplöst förälskad i Sheldon. Han är så sjukt attraktiv till sättet!


RSS 2.0