Verkligheten du skulle hållt fast vid



Du stirrade distanserat ut ur det antika fönstret. Månen hade alltid varit din abstrakta älskarinna du bedrog mig med. Jag avundades henne. Sättet du såg på henne. Hur hon fick dina ögon att frysa sina rörliga ögonlock till ett stillastående och dina läppar att längta efter ett samarbetande talorgan. Ibland kunde du få för dig att tilltala mig samtidigt som ni hade era nattliga ögonkast. Det var alltid samma val av mening och tid; då hon slingrade sig in mellan våra persienner om kvällarna. Med dina ögon ännu blickade mot henne, viskade du med din igenkända, likgiltiga ton att jag var lik den mönstrade klockan på väggen. Intressant att se på vid första anblicken, men ack så förutsägbar vid den andra. Vi båda tickade rutinerat. Ingenting ungt, ingenting åldrat. Vi bara förekom, betonade du.

 

Jag medger det, hon var storslagen, men var hon åtkomlig? Kunde hon besvara tusen tankar med miljoner svar? Kunde hennes läppar för alltid sova över hos dina, utan oro för att någon av hennes andra älskare skulle överta din sits? För vi båda visste det. Du var inte hennes enda älskare och inte heller skulle du vara den sista hon skulle förföra. Hon var en älskarinna med gränslösa väggar. Tillgänglig för alla - åtkomlig för ingen. Flickvänsmaterial var inte ett efternamn hon ville eller kunde bära. Du lät henne absorbera dig med hennes svartkonst, en erfaren förförelseteknik. Du gick så djupt förlorad i hennes kosmos att du glömde bort det faktum att jag desperat ville vara din måne på jorden. En måne mellan fyra väggar, tillgänglig för enbart dig.

 

Jag kunde inte erbjuda dig känslan av att ha en outtalad nyfikenhet. Inte heller kunde jag erbjuda dig abstrakta svar. Det enda jag kunde säkerställa var att dina kinder skulle smekas av en språklig romans och dina läppar beröras av konkreta förbindelser. Betydde det ingenting?

 

Om kvällarna lade jag mig i fosterställning med händerna vilandes under örat och blickade ut mot henne med tårar i ögonen. Som en vädjan om att lämna dig ifred. Tills då jag under en av dessa kvällar insåg att hon var drömmen du alltid velat ha och jag inte var mer än verkligheten du alltid haft. Ingenting ungt, ingenting åldrat. Jag bara förekom. Jag suktade inte längre efter resterna av era gemensamma syreupptagningar. Jag skapade egna.


Idag står du på andra sidan och ser på mig med lika klara ögon som då jag var din förbjudna älskarinna. Varje kväll då hon skiner utanför ditt fönster, blickar du bort mot klockan på din vägg. Den tickar ännu och du har kommit till insikt om vad den tickar mot; en gränslös trygghet. Den tickar in i en oändlighet som saknar genvägar att flyendes kunna svika dig på. Enda sättet av svek hade varit då batterierna avrättade sin sista neutron. Till death do us apart, och ingen annan än du did us apart. Du tog ut mina batterier och eldade dem i förtid, utan vetskapen om att de batterierna enbart fabricerades i ett exemplar.


Med en oigenkännlig desperat ton viskar du inte längre, du skriker att månen inte är mer än en hemlös planet i en nybyggd galax för dig. Att jag är din skinande måne på jordelivet - "som du alltid har velat", konstaterade du. Och mitt forna, jag kan inte säga mer än att du inte begripit dig på någonting av dem batterier du brände upp; jag suktar inte längre efter att vara en måne på plan mark. Jag trivs bra med att vara en tickande klocka. Intressant att se på vid första anblicken, men ack så förutsägbar vid den andra.


En sneak peek på min lägenhet

 

 

Den är dock långt ifrån klar. Det här är bara vad jag hann göra om sist jag var där. Har en hel del kvar så som tavlor till sovrummet (har dock hittat en som är brun/beige, med tulpan-motiv, väldigt bred med låg höjd som ska placeras ovanför sängen), och nya gardiner till vardagsrummet samt köket osv. Mycket smått, men det är det lilla som gör det stora i lägenheter. Det går inte att klämma in hur mycket som helst av det stora i drygt 50 kvm, men det blir aldrig för mycket av ljus och tavlor!


Brist på hörapparater

Jag: Hej! Mitt namn är Rafelle (uttal) och jag ska jobba här framöver!

Pensionär: Vad sa du att du hette? Lotta?

Jag: Rafelle!

Pensionär: Råtta?

Jag: *skrattar* Nej, inte råtta. Rafelle. Med R och F. Men du kan kalla mig Raffa.

Pensionär: Rasha?

Jag: Lotta, var bra. Jag heter Lotta...

Pensionär: Välkommen, Lotta! *ler*

Audrey Hepburn



En av mina absolut favoritskönheter. Dagens Hollywood-kvinnor är inte ens i närheten av hennes fotspår. 


En förstörd kropp senare...

Arbetslöshet, jag saknar dig.

CRY

I'm not the type to get my heart broken. I'm not the type to get upset and cry, cuz I never leave my heart open. Never hurts me to say goodbye. Relationships don't get deep to me. Never got the whole in love thing. And someone can say they love me truly, but at the time it didn't mean a thing.

Då kickar vi igång det här

Då var man uppe för det nya jobbet. Har inte sovit på över 24 h, så det känns lite småläskigt att dra till jobbet med enbart 3 h sömn i bagaget. Kan inte rå för att uppleva den där "första skoldagen"-känslan. Har aldrig sysslat med vård tidigare, dvs. om man bortser från den vård jag gav mamma (vilket jag tror var varför jag ens fick en intervju från start).

Blev tillsagd från x antal olika personer att jag inte borde sminka mig till intervjun, att de kanske inte anställer mig annars. Att de inte vill ha en tjej som är "vacker" och bryr sig om sitt yttre, för att det speglade på att hon kanske prioriterade det över de vårdbehövande. Blev faktiskt mer upprörd för varje gång någon sa det. Det är inte så att min eyeliner och min mascara kommer peta de vårdbehövande i ögonen direkt. Attackera dem. Förstår att man ska vara anständigt klädd osv, men jag sminkar ändå mig med bara det. Hade jag inte fått en anställning pga. hur jag ser ut så hade jag ändå inte velat ha en anställning där. Och tydligen spelade det absolut ingen roll att jag hade mascara, då personalen där var supermålade dem själva.

Om ni undrar varför jag vaknat så tidigt är det för att jag vet att ju längre jag sover, desto svårare är det för mig att vakna. De blev förvånade över att jag gick med på att påbörja jobbet redan andra dagen, så tidigt på morgonen. Men de sa att det brukar ta ca 4 dagar att komma in i jobbet för en utan erfarenhet inom vård. Så jag kände att man hellre borde köra på introduktionen direkt så man har det avklarat så tidigt som möjligt och kan bli varm i kläderna på egen hand senare.

Efter det lär Rafel plocka upp mig och vi ska dra vidare. Slutar rätt tidigt, 15.00. Skönt att kunna göra någonting efteråt. Måste dock förbi biblioteket och låna massa böcker för de nya eleverna jag ska undervisa. Elever på 40+, haha. Låter så fel att säga elever. Aja, tänkte skjuta er med ett långt inlägg direkt så att jag inte hör någonting om dålig uppdatering senare ;) Taktik, mina vänner! Hahah. Wish me luck med de vårdbehövande idag, make them love me. Fick höra att rasism kan uppstå... gUuuu vaaa MyYyYSiiiiGggggT..

LIVE: tidernas skönaste svamp

 

I like big butts and I cannot lie...


Tack för att ni höll tummarna sist!

Jag fick nämligen jobben jag ville ha. Imorgon börjar jag jobba från 07.00-15.00 och resterande dagar jobbar jag framtill 21.00. Utöver detta fick jag även två nya elever att undervisa privat. Det blir att bl.a. lära dem svenska på olika nivåer. Ska bli skönt med lite extra pengar i fickan framtill höst, även om det innebär extremt lite fritid över.

Läsarfråga; nykter på universitet?

http://www.skepticallyspeaking.com/podcasts/alcohol.jpg

Hej :) jag har en fråga till dig som börjat uni. och är nykterist. Jag själv är det men jag orkar ärligt talat inte med alla fördomar. Jag är inte den som gillar att stå ut men hur tog du till dig under nollningen? Det är ju en hel del alkohol. Skulle uppskatta ett svar, du är så duktig när det gäller råd.




Hej! Jag förstår precis vad du menar när du tar upp "fördomarna". Den första reaktionen folk får av mig (i synnerhet universitetsfolket) när jag tackar nej till alkohol är: "jaha, du är muslim". Av äldre personer har den andra fördomen varit att man tidigare har lidit av ett missbruk. När jag senare förklarar att det är av helt andra skäl, bland annat politiska så ändras ansiktsuttrycket. Kan dock inte skilja på om det är till det bättre eller till det sämre. I 9 av 10 fall har jag upplevt att det är mer av en självklarhet att man ska dricka på universitetstiden. Gör man inte det så har man spräckt den där självklara bubblan som byggts upp som en norm där.

Med tanke på att jag starkt tror på att jag ska vara nykterist för resten av mitt liv så sitter det svåra inte i att tacka nej. Jag är säker på min ståndpunkt när det gäller alkohol. Jag är starkt emot preparat (som egentligen vem som helst har tillgång till) som stör kroppens funktioner och hjärna på det viset. Det svåra för mig sitter i upplevelserna efteråt. Man inser ganska snart att fester minst 3 ggr/v med en hel del (starkt) alkoholpåverkade människor inte är det allra roligaste för en nykterist. Klart det är roligt att ha utgångar då och då som nykterist, men så ofta blir otroligt jobbigt i längden. Kan egentligen bara tala för mig själv. Finns säkert de som klarar av det. Men jag är ju inte heller den ultimata "party"-tjejen. Det komiska är att många av de som är "party"-människor (som jag själv lärt känna) på universitetet är sådana som blivit det efter nollningen. Många har berättat att de till och med var nykterister innan. Jag förstår dem. Det är inte lätt. För många är det så att man har lättare för att knyta kontakter med alkohol i kroppen. Man vågar mer.

Helt ärligt hade jag jättegärna också velat "våga mer", men jag tror att jag hellre väljer vägen att försöka ändra på en del av min blyga och ibland försiktiga personlighet istället för att rubba min hjärna till att göra det. Jag vill vara vid mitt medvetande och lära mig att knyta lika många kontakter på det viset.

Vad jag skulle tipsa dig om är att vara med på nollningen* så gott det går, trots att du känner dig obekväm bland all alkohol som nykterist. Tänk på att nollningen är vad som sätter grunden för dina framtida kontakter. Jag förstår att du inte gillar att sticka ut, det gör inte jag heller. Gillar inte att vara i fokus alls. Men ibland måste man och det är bara i början du sätts i fokus, senare är du bara DU. Du förblir inte "Bella, hon som är nykterist" under hela universitetsperioden, snart blir du bara Bella (sorry, du lämnade inget namn, haha!).

Manipulera din egen hjärna när du är vid ditt fulla medvetande istället. Gå dit när folket har fått i sig en del att dricka och själva "vågar mer". När du stiger in dit kan du ha i baktanken att de redan är alkoholpåverkade och du kan egentligen göra vilken tabbe du vill (rent verbalt) utan att skämmas för det senare. Jag brukar skämta om att jag älskar när okända människor är alkoholpåverkade till en viss nivå. De får mig att våga. Var minst lika social som dem, du kan vara berusad av din egen personlighet.

Och snälla, du måste lova mig att våga vara nykteristen! Du kommer tycka att det är jobbigt, du kommer känna dig avvikande många gånger, du kommer fundera på om vad du egentligen borde göra och glömma vad du egentligen vill. Men tänk på att är du verkligen nykterist för rätt anledningar så bör du fortsätta vara det - om det är den du vill vara. Folk på universitetet är mognare än man tror, många av dem accepterar det faktum att du nekar alkohol men i de flesta fallen måste du kompensera med en mer social personlighet. Även om jag är emot alkohol, så måste jag säga att om du känner att alkohol är rätt för dig så är det inget fel med det, förutsatt att du känner att det är rätt för dig för en ordentlig anledning. Och den enda anledningen jag just nu kommer på är om du skulle finna det väldigt gott. Inte för att du gillar din personlighet i samband med berusningseffekten.

Vill du ständigt vara vid ditt fulla medvetande eller vill du riskera att ditt medvetande gör sällskap med ditt undermedvetna? - Någonting du inte kan ha uppsyn över.



* Nollning är någonting som pågår under de fyra första veckorna på universitetet. Det innehåller en hel del aktiviteter som gör att du kan lära känna skolan och människorna på universitetet bättre. Dessa aktiviteter kommer ofta hand i hand med alkohol.

Now her part is over

 

Pray God you can cope. I'll stand outside. I know you've got a litte life in you yet. I know you've got a lot of strength left.

 

This woman's work
This woman's worth


I should be crying, but I just can't let it show. I should be hoping, but I can't stop thinking; all the things we should've said that we never said; all the things we should've done, that we never did; all the things we should've given but we didn't. Oh, darling. Make it go away.

 

This woman's work
This woman's worth


Give me these moments.
Give them back to me. Give me a little kiss. Give me your hand. Give me your pretty hand. Oh my, your love child. Whatever you need.

 

Make it go away. Just make it go away now...


Inception ikväll



Ikväll blir det bio. Har höga förväntningar på filmen. Sci-fi/thriller/drama - en genreblandning helt i min smak. Det enda som gör mig skeptisk till filmen är att åldersgränsen är från 11 år. Känns lite väl barnvänligt, haha.

Amen lägg av...

http://valuluva.files.wordpress.com/2009/10/e23ff3b5.jpg

 

Jag vet inte vad jag stör mig mest på. Sättet hon sätter all fokus på hennes världskarta till rumpa, hennes kassa stylist eller hennes fantastiskt fula klackar. Svårt att inte vara ytlig när det kommer till den här looken.


Bad dream

 

How do I get passed being lonely? Even when I'm up on this shawty like whoa, whoa, whoa - it feels like im sleeping under a ton of bricks. This shit is all bad.

 

- The boy is so sick
- The boy can't eat
- The boy can't breathe

 

Oh, baby you got me. It's just a bad dream.

 


Update

Hej allihop! Förlåt för den kassa uppdateringen men jag har haft så mycket för mig. Jag försöker att uppdatera med sådana inlägg (även om jag inte gillar det) så att bloggen inte kvarstår tom.

Jag har handlat en hel drös med nya möbler och ny inredning. Tusenlappar har gått åt. Idag var jag och köpte färg och ska lacka om mitt nya bord och min nya helkroppsspegel (som istället ska vara en dekorationsspegel). Jag köpte röd och svart färg med tanke på att vardagsrummet går i en röd/vit/svart-skala. Spegeln får vara röd och det låga bordet ska bli svart. Båda är i trä. Wood-färgade.

Har inhandlat två nya svartvita tavlor, nya panelgardiner, växter, lampor, sängkläder m.m. Mitt hus har fått sig en ny makeover helt enkelt. Rummet kommer gå i brun/beige/vit-skala med massa ljus och dylikt. Det ska nog bli jättefint. Och till alla er som suttit och hatat på min lilla TV (ej större än en mikrovågsugn) dag in och ut kan sätta in tummen i röven på er - jag har skaffat en trippelt så stor TV nu! Hahaha. Ni var bara avundsjuka på att jag kunde bära runt på den i väskan.

Lägenheten ska gå i kontraster.
Ena soffan är i svart skinn och andra är i vitt. Båda ska placeras mittemot varandra med min nya skinnfåtölj vid sidan av den vita soffan. Den svarta soffan kommer ha soffkuddar som går i vitt och vita mönster och den vita soffan ska ha soffkuddar som går i svart, varav båda har en röd kudde som matcher taklampan och mattan. Så jag vill ha tydliga kontraster. Alla nya ljusstakar och dylikt gör det hela ännu finare. Nu ska bara hyllorna och mina svartvita foton på familjen upp och sedan är det klart (även om det är en hel jävla del kvar)!









Såhär såg det ut innan!

De där vackra ögonen...

 

Om 2 dagar har det passerat 4 månader. Sorgen har inte försvunnit. Faktum är att den faktiskt växer sig starkare för varje dag. För varje plats jag ser som du hade älskat. För varje låt jag hör som vi har delat. För varje ord du sagt som jag har tagit lärdom av. Jag har däremot lärt mig att leva med sorgen. Vare sig det varit med torra eller våta kinder. Mina fyra väggar är inte längre det enda sällskapet jag har.



Vad jag hade gett världen en ny puts om jag fick ha dig i min famn igen. Den hade fått skina som aldrig förr. Min fantasi och mina dagdrömmar har aldrig plågat mig som de gör nu.


Back in Coinbridge

Har inte saknat Örebro kan jag meddela. Fyfan vad lägenheten stank när jag steg in. Med tanke på hur mycket jag stressade ut sist är det förståeligt att jag glömt en hel del hemma att mögla. Mysig doft i huset. Hade i princip alla fönster vidöppna. Soporna fick kastas ut. Mattan och övrig smutstvätt fick tvättas. Inhandla mat. Imorgon ska vi dra oss mot stan och kolla in lite nya sängkläder och dylikt. Det är så jävla in need alltså.

Jag ser att ni lever förövrigt! Jag besvarar alla kommentarer back in Stocktown, haha. I Göteborg var jag utan internet. Gick runt och informerade alla runtomkring mig (som tvingade mig vara utan internet) att de är bönder. För det är de. Bönder. Man ska aldrig ta ifrån mig internet. Aldrig. Känner mig paralyserad.

Jag har många bilder från Götet och en del med hajarna (!). Kan meddela att guiden inte fick prata ostört, hahaha. Satt och viskade informationen om hajarna och raserna till mitt sällskap innan killen ens fick yttra sig. Helt underbart. Jag fick höra att jag var i en helt annan värld när jag kom fram till det akvariet. Jag älskar hajar, mer nu än någonsin till och med. De där tänderna... Och tjejer tjatar om Twilight. Ni har inte sett vad hajar har. Now that's bad!

Läs artikeln

Alkoholfritt säljer allt bättre


http://www.index.hr/images2/alkohol_W.jpg

Det här gör mig så jävla glad. Jag har fått x antal mail/kommentarer från tjejer som förklarar att de känner ett behov av att dricka för att passa in. Tro aldrig att det är fel att vara nykterist i det här samhället. Även om det faktiskt är rätt avvikande, så går det att ändra på. Ju fler nykterister, desto mindre avvikande blir det. Precis så som personer som dricker inte behöver förklara sig, ska inte vi nykterister ständigt behöva förklara varför vi nekar alkohol. Så länge allt sker med måtta från båda sidor, är jag nöjd.


"Dels så tror jag att det har skett en attitydförändring rent generellt. Det är mer okej att inte dricka alkohol, framför allt bland yngre människor, säger Lennart Agén, presschef vid Systembolaget."





Det här blir sista inlägget innan jag åker till Göteborg!
Ni får ha det underbart, mina fina.

Ja, jag älskar mina nya vintage skor

 


En lycklig dag

http://theshark.dk/en/pic/greatwhiteshark.jpg


Ni vet ju hur galen jag är i hajar. I många, många år har jag fascinerats av dem och alltid velat se hajar i verkliga livet. Med tanke på min fiskfobi skulle jag dock aldrig få för mig att röra dem men bara observera.

...och guess what?
Jag ska äntligen få se ett par riktiga hajar! Jag längtar så det gör ont. Vill sova och vara där nu, nu, nu. Och jag lovar er, det ska bli så jävla många bilder där! En vacker dag ska jag se min favorithaj, vithajen. Tills dess får jag fortsätta längta. Jag är nästan säker på att det är sandtigerhajar (som värst) de har där borta, sedan har de nog övriga släktarter från sandhajar. Men de duger superfint! Hajarten på bilden ovan är sandtigerhaj.

Det som egentligen är rätt speciellt med just sandtigerhajen är att honans ägg kläcks i själva livmodern, där den största hajen av dem äter upp de övriga syskonen så det i princip alltid föds enbart 2 hajar. Det är en av flera anledningar (bl.a. idioter till fiskare) till varför just den arten dessutom börjar bli utrotningshotad. Nu är jag inte helt säker, men jag tror även att det är sandtigerhajarna  som har en oljefylld lever för att kunna flyta. För att kunna hålla kvar deras flyt i vattnet andas de in luft. Kan ni tänka er det? LUFT. Det är så jäkla coolt då det är den enda hajarten som kan göra det. Jag kan fortsätta pladdra på, men ska sluta här!

Oh, herregud...




Snacka om att jag haft håret uppe i hästsvans och knut alldeles för mycket på senare tid. Upptäckte just hur långt det har blivit. En bit över rumpan. Oh, ryser. Tycker inte om när håret blir så pass långt! Jag brukar ha det som max till svanken. Nu ska jag gå till badrummet och klippa mig! Vi hörs ikväll.


I won't switch anything back




Okej, mina killar och tjejer, njut till fullo av videon medan jag är så jävla frånvarande på bloggen. Hur ni njuter är upp till er, hahaha. Ain't judging nobody...

Är det inte så jäkla typiskt att Usher har en lång tjej med värsta mördarkroppen i videon? Det är någonting med mindre långa killar och längre tjejer, haha.


Behöver er

Nu, mina fina, behöver jag att ni håller
 tummarna för mig. Behöver det här.


Har förövrigt inte varit hemma mycket alls på senaste tiden, därav den kassa uppdateringen. Put the blame on me. Hoppas ni mår underbart och njuter av solen till fullo. Om ni inte njuter av solen, hoppas jag att ni njuter av TVn och datorn, haha! Been there, done that. Säg till om ni vill någonting speciellt :) Kram.


En uppköpt lögn

 

De sa att du skulle få dig ett liv bortom dina allra vildaste fantasier. Med sina söndertorkade läppar byggde de upp en förhäxande lögn för dig att naivt finna en magisk sanning i. En lögn som vi alla köpte och en sanning som ingen av oss hittade. Det var alltså äntligen din tur. Din tur att räddas från dina karaktärslösa lungor för två skenbart skottsäkra sådana.

 

Vi blev utlovade rytmiska kroppsrörelser på höga skyar och oskyldiga andetag under låga stjärnhimlar. Andetag som inte längre skulle upplevas som köttsliga piskrapp. Aldrig mer skulle dina otrogna lungor slita av nervtrådarna kring dina övriga organ i ren avundsjuka. Aldrig mer skulle du behöva oroa dig för att behöva respiratorn för att återfå dina andetag efter att ha knutit skorna. Och aldrig mer skulle du behöva höra orden ’aldrig mer’ på nytt.

 

Ord som på strikta kommandon ekade från vägg till vägg i det ena likgiltiga sjukhuset efter det andra. Trots läkarnas högljudda och övertygande rollspel, kunde jag höra demoner viska vackra lögner bakom deras kroppsliga kulisser. Läkarna hade alltså, under alla dessa pjäser, haft en mimande show med oss som aningslösa åskådare. Dessvärre, är möjligheten för pengarna tillbaka obefintlig. Än mindre för våra krossade drömmar. Jag kunde se vilsekomna andar klämda mellan fönsterrutorna bakom de färglösa gardinerna, likt förbrytare bakom sitt galler. Och kanske var det trots allt demoner som hade hand om dig, mamma. Maskerade demoner med en vit överrock och en fantastisk förmåga att sluka stora bitar av våra naiva hjärtan.

 



Och i all ärlighet kan jag inte rå för att beskylla mig för en stor del av din död. Hur kunde jag blunda för dessa satanistiska viskningar? Hur kunde jag släppa ut de fastklämda andarna och låta de hemsöka dig i din ensamhet? Och framförallt; hur kunde jag betala dem med ditt liv...




Läsarfråga: Bikini vs. Underkläder

Brukar du ha bikini till stranden/när du solar? Av nån anledning ser jag dig inte som en 'bikinitjej', du har en skitsnygg kropp men du verkar privat av dig sådär.. Är nyfiken bara.


Jag skryter så glatt om hur intelligenta, godhjärtade och observanta mina läsare är. Det här är varför. Att ni kan lägga märke till sådant utan att jag faktiskt behöver yttra mig om det.

Först och främst vill jag säga tack för komplimangen! Jättesnällt av dig. Du har helt rätt. Jag är inte den klassiska "bikini"-tjejen. Däremot bär jag bikini (inga trekantsbikinin dock, haha) om jag är utomlands eller på ett ställe där jag vet att jag inte lär träffa personerna igen. Varför jag är så är för att jag inte trivs med tanken att någon jag känner har sett mig halvnaken, i synnerhet killar. Jag menar inte att de tittar på mig på ett visst sätt, utan det sitter helt enkelt i mig. Jag är, som du säger, rätt privat av mig när det kommer till sådant. Idag var jag exempelvis och solade med två vänner i ett litet smultronställe jag känner till. Otroligt mysigt och samtidigt avskärmat.

Anledningen till att jag blev så från första början är för att jag alltid har varit emot irrationella normer i samhället. Låt säga att en tjej lägger sig ute i enbart underkläder. Tänk er hotpants och BH i spets. Jag kan garantera er att folk kommer säga det ena efter det andra om henne. Hon kommer garanterat stämplas som en "dålig" tjej. Ponera att en tjej lägger sig ute på samma ställe i bikini, då är det bara en simpel tjej som solar. Am I right? Men alla vi vet att underkläderna täcker större ytor av kroppen än bikinin. Så varför är det då okej att vistas i bikini men inte okej i underkläder? Är det för att någon tönt en gång i tiden sa att det är okej att vara halvnaken i den tygbiten men inte i den andra?

Jag gillar helt enkelt inte hyckleri. Det flödar av det i samhället och människor följer det utan att ifrågasätta det hela. Av samma anledning är jag exempelvis nykterist. Det stör mig bara. Det stör mig så mycket att det är okej att en tjej går med en bikiniöverdel och shorts och klassas som en "vanlig tjej som omfamnar sommaren", men om en tjej gick ut i BH och shorts så är hon en lösaktig tjej. Det klingar helt fel i mina öron. Man visar mer i bikini än underkläder.

Så till mig personligen: Jag skulle inte vilja att bekanta killar såg mig i underkläder, så varför skulle jag vilja att de ser mig i bikini? Ännu en gång, det handlar inte om att DE nödvändigtvis tittar på ett "sexuellt" sätt, utan det sitter helt enkelt i mig. Jag trivs inte. Så varför kan jag inte bara slippa vistas halvnaken och vara obekväm utan att folk behöver tro att man är en "strikt muslim", fötryckt, överdriven eller vad fan folk vill fantisera ihop i deras skallar. Du trivs i att andra kan se dig halvnaken - bär det. Jag trivs inte i det - låt mig slippa. Utan att behöva dömas eller förklara mig.

Likadant är det med tjejer som har bilder i underkläder på sig på diverse hemsidor. Facebook, playahead, bloggar osv. De får alltid nedlåtande kommentarer om att de är lösaktiga, att de inte skäms över sig själva och att det sitter gamla gubbar som onanerar till deras bilder. Men varför säger ingen någonting om bikini-bilder som flödar i en oändlighet ute i cybervärlden? Gamla gubbar sitter alltså inte och onarerar till de bilderna för att det bara är en bikini! Haha, nej. De skiter i om du har en bikini, en bh eller två gurkor över de "privata" kroppsdelarna. De ser mer av bröst OCH rumpa i bikinin (med undantag för vissa bikinin). Så ännu en gång; varför är det okej att gubbarna onanerar till bilder iförd bikini men inte underkläder?

Det hela handlar om att jag inte vill att killar jag faktiskt är bekant med på en eller annan nivå ska se mig så pass naken - ha sett formen på mina bröst, min midja, min rumpa osv. och dagen efter se mig påklädd som om de aldrig har sett mig halvnaken. De ser praktiskt taget lika mycket av en som exempelvis pojkvännen hemma i sängen har sett. Men varför jag är okej med att bära det utomlands eller på avskärmade ställen där jag vet att ingen av mina bekanta vistas, är för att det är människor som aldrig mer kommer träffa mig igen. Det är ingen som kommer träffa mig iförd mina jeans och t-shirt och samtidigt ha bilden i bakhuvudet av hur mina bröst ser ut med enbart en tygbit över. Vi är trots allt mänskliga. Till och med jag spanar in tjejer och tycker att de är hur sexiga som helst när de ligger ute och solar i sina bikinin.

Det hela handlar alltså inte om människor som bär bikini, utan om den snedvridna normen om att det är okej att vara halvnaken i en tygbit men inte en annan och att människor blint följer dessa normer och faktiskt svartmålar de som bär den "felaktiga" tygbiten. Om du bär bikini, lägger upp bilder i bikini och inte har några problem med det så sluta kommentera tjejer som bär underkläder och lägger upp bilder i underkläder på ett negativt sätt. Du är inte bättre och de är inte sämre.

Kort sagt: Alla ska få vistas i absolut vilken tygbit de vill utan att behöva bli kallade för det ena efter det andra. I synnerhet av människor som visar minst lika mycket som dem. Bort med hycklerin i samhället och kritisera de normer ni följer. Och innan ni pekar ert finger mot någon och dömer denne, se efter att ditt eget finger är lika ren som du kräver att personens ska vara.

Jag måste poängtera ännu en gång att jag inte har någonting emot människor som BÄR bikini. Långt ifrån. Som jag sa tidigare, jag bär själv bikini. Jag poängterar detta då många gillar att ta saker och ting personligt innan de faktiskt har förstått sig på det man menar. Det jag har emot är de som bär bikini, lägger upp bilder på sig iförda detta och samtidigt ser ned på människor som vistas i underkläder och lägger upp bilder på sig i underkläder, eller allmänt kritiserar människor som är "lättklädda". Jag är en människa som förespråkar att alla ska få vara som de själva trivs med. Jag stör mig enbart på hyckleri och normer som man väljer att efterleva men inte ifrågasätta.

Solbränna, here I come!

Nu ska jag bli brun. Ja, jag har gett upp min whiteness, haha. Beger mig ut till mitt lilla smultronställe med en bok (ska tipsa er om den senare!), mp3n och en flaska vatten. Jag som aldrig orkar ligga under solen i mer än 2 minuter kommer idag se till att jag ligger still i minst 20 minuter.

Bara för det lär det säkert regna så fort jag går ut...

Ett av mina favoritcitat

BEAUTY IS NOTHING WITHOUT BRAINS

En artikel värd att läsa

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7399902.ab



click to zoom


Muntazer Zaidi reste sig från sin plats bland de andra journalisterna och ropade: "Det här är från änkorna, de föräldralösa barnen och dem som dödats i Irak" /.../ Han berättar att tanken på en attack mot George W Bush föddes redan den dagen USA trängde in i Irak och Bush sade att trupperna välkomnades med rosor av det irakiska folket.


– Då kände jag att jag var tvungen att göra något, att visa sanningen och ge människor en annan bild. Jag ville berätta för världen om lidandet i Irak och visa att vi inte tog emot dem med rosor.


RSS 2.0