DEL 3 - svar på frågor

 

Vad är din favorit:

FÄRG –

Helt klart svart. Det kan nog alla i min omgivning bekräfta. Jag skulle aldrig få för mig att bära färgstarka kläder. Det är verkligen inte jag och det passar heller inte mig. Jag ser så… liten ut. Annars brukar jag faktiskt ha silversmycken med inslag av turkost i. De ger jag utrymme för färg. Annars avskyr jag det. Starkt.
 

 

 




DJUR –

Ni som följer mig vet garanterat svaret på denna fråga - hajar. Det finns absolut inget djur som fascinerar mig mer än den ståtliga hajen. Vi snackar liksom ett djur som funnits innan dinosauriernas tid.

Faktum är att jag har en så pass stark förkärlek för detta djur att jag flertal gånger har förklarat mig ”sjuk” för att inte missa det pågående programmet. Och nej, det involverar inte enbart tid för kompishäng utan även arbets- och skoltid. Ja, det är lite pinsamt och mycket oansvarsfullt, men det händer faktiskt inte längre. Och jag kanske inte ska roffa åt mig äran av att ha ”mognat” och därmed friskförklara mig; det hela handlar mest om att jag redan sett alla tänkbara dokumentärer att se, haha. Än så länge har det inte funnits någon ”ny” fakta jag kunnat komma åt, så jag har väl mest lagt det på is. Tills vidare.

Rödhåriga jag och en sjuksköterskehaj.

 

Påtal om det måste jag berätta en sak som är så typiskt oss i Sverige. På engelska heter hajen "nurse shark" då den påstås föra ett sugande/ammande ljud när den äter. Vi svenskar ska dock självklart direktöversätta saker och ting, varför den här kallas för "sjuksköterskehaj". Hur dumt är inte det? Det ger liksom en helt annan innebörd.

 

 


 


KÄNDIS –

Oj, det här blir en väldigt lös fråga att kunna besvara. Jag gillar olika kändisar i olika områden. Men jag avgränsar mig och svarar Will Smith och Jamie Foxx. Allt dessa två tar i blir till guld – och tro fan att de tar i mycket. De håller på med allt från film och serier till musik och komedi.

I själva verket finns det inte mycket som stör mig inom kändisskap som sådana kändisar som upplever att de måste göra allt, precis allt, trots att de saknar talang i det de sätter i verk. Kan du exempelvis inte skådespela, ja, då kan du inte skådespela. As simple as that. Men dessa två förhåller sig till det de kan. Det de är bra på – and damn, they are bra at everything. Haha.

 

 


 


FILM

Jag är en tvättäkta filmnörd. Jag går på bio åtminstone en gång i veckan och kollar på nedladdade filmer praktiskt taget varannan dag. Min favoritgenre är Sci-fi i kombination med skräck/thriller. Dessvärre görs inte många -bra- filmer i den genren.

Ofta är filmkoncepten otroligt smarta, men genomförandet av filmen, produktionen och dylikt, suger i helhet. Ett smart koncept är svårt att uppskatta, eller överhuvudtaget se, när billigt material används. Särskilt i genre som Sci-fi som berör vetenskap och framtidsaspekter. En stor investering i material och effekter måste ske för att filmen ska nå en någorlunda bra nivå.   

Men måste jag välja
några favoritfilmer (bortsett från Godfather-trilogin) blir det: Daybreakers, Limitless, The cell, American history X, Leon the professional och Legion. Men fan, nej, det känns inte rätt att skriva ut några favoriter. Kommer på massa favoriter i olika genre. Men låt oss avrunda sådär då? Jag har olika favoriter beroende på vad för genre filmen är i.

 

 


 

 

LÅT –

Samma sak här; olika favoriter i olika genre, men om vi tar några oslagbara rent allmänt måste jag välja Hope med Who am I to say och The rain don’t last. Faktum är att jag ständigt poängterar att jag vill att just de låtarna spelas på min begravning. Haha, jag är helt seriös. Jag vill det. De känns i hjärtat. Men det finns ett par låtar som berör mig utöver dessa två, men skulle jag gå in på de låtarna med skulle jag aldrig sluta skriva.

 

 




BLOMMA –

Gladiolus och plumeria främst. Resten skippar jag att gå in på, då ni förmodligen redan läst inlägget jag la upp om alla mina favoriter?

 

 

 




KLÄDESPLAGG –

Svart. Helst så egentligen, men jag är som sådan att jag varierar väldigt mycket i klädesplagg. Jag gillar att kunna variera stilar beroende på vilken miljö jag vistas i – såvida jag trivs i de kläderna självklart. Jag kan bära allt från kavaj och pennklänningar till jeans och ett slappt linne. Men om vi ska avgränsa oss till ett favoritplagg måste jag säga klänningar. Jag får aldrig nog av dem och det går att kombinera dem på olika sätt, i olika stilar. Väldigt variationsrika.

 


DEL 2 - svar på frågor

Om man hittar dig på Facebook, får man adda dig då? Eller om man ser dig på stan, får man ta kort med dig?

 

Ni får utan tvekan skriva till mig på Facebook, jag har kontakt med många av mina läsare där, men det här med att ta bild skulle bara kännas… annorlunda? Med risk att låta nedvärderande mot mig själv, men jag är vem som helst. Verkligen vem som helst. Däremot har jag blivit superglad de gånger då läsare vågat komma fram och presenterat sig. Det har jag alltså ingenting emot alls! De jag stött på har verkligen varit min typ av ”umgänge”, så att säga. Ni är fantastiska.

 

 




Berätta någonting om dig som vi inte vet om.

Jag har lite väl många rädslor, utöver fiskfobin som är väldigt grav. Jag är exempelvis rädd för höjder, mörker, trånga utrymmen, silverfiskar, samtal, öppna garderobsdörrar – ja, det går att fortsätta ett tag, men det här är dem jag är räddast för. Min mörkrädsla gör att jag exempelvis tvingas sova med lampan tänd i rummet och då syftar inte jag på en liten byrålampa, utan taklampan. Nu tänker ni att det enbart är den lampan som är tänd, men nej. Lampan i hallen och rummet intill är också tända. Inte sällan står dessutom alla lampor tända, utom den i badrummet. 

 


 

 

Får du mycket uppmärksamhet när du är ute?

Nej, inte mer än någon annan. Jag är väldigt ”egen” när jag vistas ute, jag märker alltså inte av några andra. Dels för att jag inte ser utan mina glasögon (vilka jag aldrig bär), men även för att jag trivs i min egen lilla bubbla. Jag har tappat räkningen på hur ofta mina vänner sagt att jag är så "borta" i min egen värld.

Med andra ord ser jag egentligen sällan om någon noterar att jag ens existerar i ett rum. Faktum är att jag ogillar uppmärksamhet, så det blir väl att jag medvetet håller mig undan alla typer av brännpunkter som kan placera mig i fokus, haha. Bara det gör det svårt för mig att veta om jag alls uppmärksammas. Men som sagt, av det jag ser så får jag lika lite/mycket uppmärksamhet som alla andra.

 

 



Har dina vänner blivit avundsjuka på dig någon gång?

Det tror jag verkligen inte. De har absolut ingenting att vara avundsjuka på - de har allt och lite till. Om någon, ska jag vara avundsjuk på dem. De är guld, till det inre och yttre.

 

 


 

 

Hur är det att leva utan sin mamma? Menar ingenting ont! Skulle aldrig kunna tänka mig leva utan min mamma. Det låter bara helt ensamt i mina öron.

 

Ingen fara alls, förstår att du inte menar någonting ont. Uppskattar att du poängterar det dock! Ja, vad kan man säga? Det är väl som det låter i dina öron – helt ensamt. Du är bokstavligen avskild ifrån den övriga världen, för oavsett hur många som andas i takt runtomkring dig är dina andetag de enda du hör. Kan skriva en hel saga om hur mitt liv har förändrats efter att hon oöverlagt gick bort, men jag avrundar det till att bara säga att jag inte önskar någon annan den här erfarenheten. Men det är väl just det – erfarenhet. Likt allt annat i livet.

Det kommer någonting gott ur allt ont. Detsamma gäller min mammas bortgång. För hur ihålig jag än blev som människa och själ, har jag aldrig varit mer hel än nu. När det värsta har hänt dig och du blöder där på botten, finns det ingenting som kan beröra dig lika mycket längre. Alla de tidigare uppfattade ”svåra” händelser i livet blir en dans på rosor. Är du på botten, kan du bara ta dig uppåt, right?

 

Idag har det för övrigt passerat 19 månader sedan hon lämnade oss. Må hennes vackra ande för alltid vila i fred.


DEL 1 - svar på frågor

Hur sminkar du dig?
Jag använder en eyeliner från Isadora och mascara från L'Oreal, Telescopic. På läpparna använder jag ett läppstift från Max Factor som jag valt utefter min hår- och hudfärg. Märks knappt att man har någonting på läpparna, den är mest mjukgörande.

 




Har du några sminktips på hur man kan se naturlig ut?
Du svarade bra på frågan själv, tycker jag! Var just det - naturlig. Less is more, men fokusera på dina vackraste drag och framhäv dem. Om du har fina läppar – hitta rätt produkter för dem. Om du har fina ögon – markera med kajal eller eyeliner för att framhäva dem extra. Undvik dock att markera för mycket på en gång – det är konsten bakom att se naturlig ut, enligt min mening. Håll dig alltså till ett område i ansiktet.

Annars kan du köra på den ”klassiskt” naturliga looken, dvs. lite mascara, lipsyl på läpparna och ett drag av solpuder över de ”utstickande” delarna; näsan, kindbenen, pannan och hakan.

Det viktigaste är egentligen att lära känna sitt eget utseende. Bara du vet om ditt ansikte kan bära upp mycket eller lite smink. Man kan sminka sig naturlig och man kan vara naturlig. Vissa har ansiktet som kan bära upp mycket smink utan att alls se sminkade ut, andra ser ut som drag queens så fort de applicerar någonting som foundation exempelvis. Tål du mycket smink? - Satsa på att sminka till dig en naturlig look då! Det ser väldigt fräscht ut på de som kan bära upp det, som sagt.

 



 

Hur tar du hand om dina ögonfransar? Jag tappar många dagligen.
Hemligheten är att jag inte tar hand om dem alls, haha. Hatar själv sådana svar, ber om ursäkt att jag ger ett sådant själv, men faktum är att jag slarvar något otroligt. Det är ett mirakel att jag har mina ögonfransar kvar. Inte sällan somnar jag med ögonsminket på, som jag senare tvättar bort på morgonen. Mest för att jag alltid kommer hem sent och är alldeles för trött för att stå där, i vad som då känns som evigheter, och ta bort allt.

Det är inte alls att föredra om du redan har problem med att du tappar ögonfransar. Jag ska vara glad att mina ens överlevt helvetet av att tillhöra mig, haha. Jag hade dock också en sådan period, men den gick över så småningom, så oroa dig inte!

Tips:
- Ta bort ögonsminket så fort du kommer hem (med enbart varmvatten, inga removers eller tvål).

- Återfukta ögonfransarna – olika typer av oljor, exempelvis oliv-, mandel- eller ricinolja. Vaseline går även det bra.

- Använd specifika mascaror från märken som oftast är skonsamma för ögonfransarna, exempelvis Clinique eller Lumene.

 

 


 

 

Vad pluggar du med?
Just nu skriver jag mitt examensarbete om huruvida främjandet av självständighet på behandlingshem istället genererar ett beroende av stöd.

 

 


 


Hur många syskon har du?
Jag har två äldre bröder.

 

 


 


Har du några tvångstankar?
OM jag har… De förstör mitt liv, haha. Helt otroligt frustrerande, men framförallt störande. Inte bara för mig, men även för min stackars omgivning. Ni vill exempelvis inte veta vilket helvete min skrivpartner genomlider med mig i skrivprocessen av examensarbetet just nu. Tänk er att allt måste se helt perfekt ut i dokumentet. Minsta lilla. Allt ska vara strukturerat i olika färger, i olika mappar, olika kategorier osv. Och det här är under skrivprocessen, förstår ni hur jag är innan arbetet väl ska lämnas in? Jobbigast är att jag inte kan låta det vara och "gå vidare", som andra försöker uppmana mig till. Jag måste göra ändringarna så att jag tillfredsställer mina tvångstankar - sedan kan jag gå vidare.


Problemet här är väl mest risken att andra uppfattar en som envis, dominant och nästintill egenmäktig. Men så är verkligen inte fallet. Det handlar bara om en sjuk störning i hjärnan, tyvärr. Men självklart är det förståeligt att andra uppfattar det så. Jag hatar att styra över någon annan, ger hellre upp min idé/tanke för att den andra ska känna att denne får sin vilja igenom, men vissa delar som ingår i mina tvångstankar kan jag verkligen inte släppa. Det är en omöjlighet - för mig. 

Jag är petigheten själv. För mig är ordning a och o när det kommer till allt i livet. Tyvärr har det blivit från a till ö istället. Det här med att allt ska ligga i mappar och särskilda kategorier inbegriper precis allt i min vardag. Jag har till och med mina kläder i särskild ordning. Mapparna i min dator, mp4, mobil, kökslådor – you name it. Mina tvångstankar går inte att skriva ned här, de finns precis överallt och är otroligt påtagliga i mitt vardagliga liv. Jag har bara lärt mig att hantera de flesta av dem.

 

 


 

 

Skulle du kunna gifta dig med en icke-muslim?
Det skulle jag absolut kunna göra, min familj har inte heller särskilda riktlinjer på vad för attribut, nationalitet eller religion min kille ska ha. Har vuxit upp med att ständigt få höra att vår lycka går före sådana ”egenheter” hos våra blivanden. Men visst kan jag tycka att dylika gemenskaper kan skapa många gynnsamma förutsättningar för framtida företeelser man kan komma att dela i en relation.

Men precis så som jag kan tycka att sådana ”samband” kan vara bra, kan jag tycka att avvikelser inom sådant även dem kan vara gynnsamma för framtiden. Jag är en sådan som gillar att lära mig, jag fascineras av andra, av olikheter. Jag hade fullkomligt älskat att lyssna på hur han ser på sin egen tro, sin egen kultur och dyl. Man växer av sådant.


I mina ögon har kärlek varken nationalitet eller religion. Jag skulle aldrig ge upp en fantastisk människa, min drömkille, för att han råkar vara, låt säga, hindu. Aldrig. Den enda tron jag har att yttra mig om är min egen. Så länge jag är nöjd med den, spelar någon annans inte alls någon roll för mig. Gör hans religion honom lycklig, gör det mig lycklig. Vi kan vara lyckliga på eget håll - tillsammans.


Ställ vilka frågor ni än vill

Eftersom att jag har fullt upp med plugg och dylikt blir jag automatiskt för stressad. Under sådana lägen har jag märkt att jag läser kommentarer och tänker "jag svarar på ALLA sen" men skjuter bara upp det. Jag älskar era kommentarer, de gör fan mina dagar, därför vill jag inte vara respektlös på något sätt. Vill besvara vartenda ett. Kort som lång.

Jag har fått flera kommentarer om att jag bör ha "frågestund". Så nu får ni ställa vilka frågor ni än vill, men räkna med att inte alla frågor besvaras (alltför privata frågor exempelvis). Om jag förövrigt någonsin glömt besvara en gammal kommentar - skriv den igen i det här inlägget då.

SHOOT!

See baby, we just did it wrong

So cry if you need to, but I can't stay to watch you. Touch if you need to, but I can't stay to hold you. Talk if you need to, but I can't stay to hear you. That's the wrong thing to do.

'Cause you'll say that you love me and I'll end upp lying - saying I love you too. I just need someone different. You know it, 'cause something has been missing.

We live in a generation 'not being in love' and not being together, but we sure make it feel like we're together, 'cause we're scared too see each other with somebody else.



Ain't that right?


Felix kan det här med musik


They see me rollin', they hatin'...


"Bring flat booty back!"


"Girls with fat ass can't find shit that fits them. Girls with flat asses, you can take them to the kid section, take them to the men section /.../ Girls with big booties take a long time. They got to f*cking put their legs in the air and fucking pull their jeans down and pull everything over the ass"

Don't slipp. Don't fall.


Miss 'High profile', caught you shopping on Canal. I guess it makes sense, it seems like phony is your style. Your hair and your nails - just as phony as your smile. Fake eyelashes, you drew your eyebrows, it make a brother ask: do you pride yourself?

Your make up is like a mask, trying to hide yourself. It seems on the outside that you're thinking you're the shit, but there's a soul inside that you don't even knew exist. So, you're so out of touch that the world mistreat you. Rich niggas f*ck you and broke niggas beat you.

Hoping this will reach you when you understand - your value ain't determined by another man. Because right now you let them brothers get the upper hand and you just tell them: go deep like Cunningham. You see, that p*ssy is so good that he let his friends try it.


Girl you're losing your balance.

@Kevin Harts Twitter




"BREAKING NEWS: Ladies today is National Shut The F#$k up Day.....
Let your man enjoy football in silence!!!! Leave the house now!

P.S if you are a woman that understands football then you can
ignore that last tweet!!!"




Hahaha. Värst av allt är att jag kan
höra han säga det där i huvudet.

Vettigaste reklamen på länge

 
Wow. Sitter helt speechless. Jag är allmänt rätt blödig av mig som person, men den här kortfilmen kändes verkligen. Jag önskar att alla människor hade allt de behövde. Det är verkligen inte någonting jag bara säger för att verka bättre än jag är, men den känslan är så stark. Jag önskar det från... magen? Att alla vaknade upp och kunde le. Må bra. Uppleva kärlek. Ha en familj. Känna sig hemma. Om jag bara hade lite mer pengar att skänka, lite mer uppmärksamhet att ge, lite mer värme att tilldela.
 
Varför känner man sig nästan ansvarig till varför de lever som de gör? Varför mår man dåligt över det man själv har? Vi ska inte känna så. Empati är bra, men ibland blir jag nästintill självdestruktiv i tankarna när jag ser att någon har det så mycket sämre. Jag är säker på att fler av er upplever detsamma. Det är fel. Väldigt fel.
 
Men just pengar. Pengar styr den här världen. Jag ser på bland annat vissa storbloggare, de ofantliga summorna de drar in. Somliga enbart för att skriva om frukostflingorna de nyligen käkat. Dessa tycks som bäst, självuttalat, skänka 2-3 hundralappar i månaden av de, bland annat, 6-siffriga lönerna de erhåller. Om ens det. I själva verket brukar jag försvara dessa med att säga att vissa av dem trots allt skänker. Men jag vet inte längre. Med de pengarna kan mycket mer göras. But who am I to say, really? Jag har bara det att utgå ifrån, vem vet vad de gör bakom slutna dörrar. Kanske ger de mer än vad man någonsin kunnat ana. Vi kan i alla fall hoppas. 

Med eller utan pengar finns det många sätt att rensa gatorna
människor som lever fattigt. Pengarna fixar den materiella
fattigdomen, medan vår värme fixar den emotionella.
 
 
 

Typiskt. Jag som bara skulle publicera videon.

Ja/nej-svar

Har någon som påstått sig älska dig ljugit för dig?

Ja.

 

Har du dumpat någon och sedan ångrat dig?

Nej.


Föredrar du långa förhållanden över korta?

Ja.


Har du någon gång varit riktigt svartsjuk?

Ja.

 

Har du somnat gråtande pga. kärleken?
Nej.


Har du försökt göra någon svartsjuk?

Ja.

 

Har du någonsin varit kär?

Tonårskär, ja.

 

Har du haft sex på fyllan?

Nej.

 

Har du någon bästa vän?

Ja.

 

Har du varit otrogen?

Nej.


Blir alltid rörd. Så fin.


Påminner så sjukt mycket om mamma.

Den sanna osanningen

Vet vi någonting alls?
- Troligtvis.

Kan vi bevisa att vi vet någonting alls?
- Nej.

Betyder detta att vi egentligen inte vet någonting alls?
- Nej.

Överlever vi vetskapen att vi inte kan bevisa någonting alls?
- Uppenbarligen.

Sötaste utklädnaden: Lil Wayne


RSS 2.0