I've got a confession to make:

Jag har vägrat besöka min mammas grav sedan dagen vi tvingande ner henne under jorden, dvs. 1.5 år sedan. Jag vet inte varför det är så, men jag vågar inte. Jag är bara så himla rädd för att gå dit. Men efter många misslyckade försök att ta sig dit men halvvägs slås av panik och vända tillbaka, har jag nu bestämt att jag ska kväva den paniken.

Jag ska dit.

Jag har packat ned en solstol, som världens finaste bloggläsare rådde mig att göra, för att sitta och prata med henne hela dagen lång. Jag har även packat ned mat och dryck samt varma kläder. Jag menar, det är det närmaste hennes fysiska kropp jag kan komma, right? Vad är det värsta som kan hända?

Jag ska dit.

Jag ska strax iväg till närmaste blomsterhandel för att införskaffa nya blommor att plantera på hennes grav. Ska välja alla hennes favoriter i precis de färgerna hon älskar. Hon var minst lika pedantisk som jag, så det ska bli superorganiserat och fint. Jag börjar bli pirrig i magen nu när jag skriver detta. Men jag får inte vika undan.



Jag ska dit för det där underbara leendet.


Sverigedemokraternas rikskansli:







En enskild mans terrordåd bör aldrig tatueras in i pannan på en hel grupp. Inte på någon front är det okej. Lika lite som kvinnor i islam inte ska behöva anses vara förtryckta eller männen vara barbariska terrorister pga. de extremister som skadat andra i islams namn, ska hela denna politiska grupp inte behöva stå till svars för vad en annan psykiskt instabil extremist har gjort. Man kan onekligen ogilla och förkasta många uttalanden och synpunkter som framförts av SD-ledare, men att fördöma alla som röstat på SD för andras uttalanden och denna mans terrordåd är bara förhastat och naivt, tycker jag.

Jag betvivlar att de 339 610 personer som röstat på SD sympatiserar med 76 dräpta ungdomar. Och det säger jag trots att jag själv står emot stora delar av SD:s politik. Min poäng är att vi inte får tillåta vår tunga att förpestas av liksinnad cynism och hämndlust. Det är lika naivt att beskylla över en kvartsmiljon människor för att sympatisera med detta terrordåd, som att kyrkor i USA ville bränna upp koraner eller att SD-ledare yttrat att invandrare är råa barbarer, enligt min mening.

Jag minns också Norge, men jag minns inte dem med en sprejburk. Det var politiskt engagerade ungdomar som säkerligen använde den verbala kommunikationen som medel för sina åsikter, så jag betvivlar att sprejburken hade varit deras första alternativ till förändring. Självklart framgick ett tydligt budskap med vandaliseringen ovanför, men var det den sista utvägen att få fram budskapet med? Jag tycker att döden av 83 personer (tillsammans med de 7 som omkom i bombattentatet) talar högt i sig; terrorismen saknar nationalitet. SD som parti har gett "generalisering" ett nytt ansikte och placerat i synnerhet invandrare och muslimer i fack, men är det smart att även vi spelar på deras noter och fortsätta livnära generalisering? Grunden för att hat ska upphöra är att vi slutar besvara hat med hat.

Det är inte hans politiska åsikt som bör skapa grogrund för hatet inom oss. En sådan handling kan omöjligt riktas in som enbart politiskt driven. Det här rör sig främst om ett s.k. manidåd av en djupt psykiskt instabil människa. Granskar man hans utförliga planering inser man att det är drivet av mani. Ett sjukligt ensidigt intresse som gick i handling. Påminner starkt om s.k. "islamistiska" extremister som spränger upp oskyldiga landsmänniskor (civila barn, vuxna, gamla) dagligen. Innebär det att de drivs av islam eller av deras gravt störda människosyn och skeva verklighetsuppfattning? Oberoende vad som står i några böcker eller uttalas i några mikrofoner, är det i slutet av dagen människan med sin särskilda verklighetsuppfattning som mördar; inte politiken; inte religionen.




Extremismen har inget språk, ingen religion, ingen hudfärg. Ingenting älskar den och ingenting hedrar den. Allt avskyr den. Den bygger bomber från ord. Lika värnlösa som vi är mot våldet, lika beslutsamma kan vi vara mot orden. Säg ifrån och säg emot.

Vår kärlek är större.




T Y

You'll just know when you've found the right one, 'cus that kind of love will make you want to call up your ex and thank them for letting you go.


Det här gör mig så upprörd





Den aktiva människan tänker om.
Den passiva människan tänker: "Om..."








Av tiotal människor får enbart två för sig att agera. I mina ögon är tystnaden i princip lika farlig som våldshandlingen. Självklart gäller det inte alla situationer av offentligt bråk, men i det här fallet hade klart många fler kunnat sätta stopp för mannen. Vad jag ser är han varken beväpnad eller särskilt överlägsen i styrka. Vi människor kan vara så jävla rädda om oss själva ibland. Jag menar, vad är det värsta som hade kunnat hända om -någon- försvarade tjejen? Ett blåmärke? Okej, då leder det mig till nästa fråga: hade det inte varit värt det? Att kunna sova gott om natten, med tanken att man hjälpt en annan människa i ett högst utsatt läge?

 Å andra sidan ska man aldrig beskylla åskådarna alltför mycket. De har alla sina orsaker till deras passivitet. Visserligen egoistiska sådana, men även de talar högt. Kanske tänker de att om de inte gör någonting, riskerar de heller inte att göra någonting fel som kan påverka dem själva i slutändan. Många i videon är i behov av någon form av stöd. Att vara passiv är också en handling och ett val man gör, baserat på specifika känslor. Inte sällan rädsla och osäkerhet. Det ska dock aldrig ses som en ursäkt, men en klar förklaring. Rättfärdigar därför passiviteten i dylika lägen lika lite som jag beskyller den.

Får lust att hoppa in i videon
, ta den där avlånga micken program-
ledaren har i handen och se till att den kommer till bättre användning. Den hade fått mysa med hans huvud ett tag. Det är just för dylika situationer jag alltid är på mina närmaste och killar som tjejer överlag att deltaga i självförsvarskurser eller allmänt börja träna upp sin styrka. Resultaten man får kommer till stor del kunna eliminera den paralyserande rädslan som kan uppstå i liknande situationer. 

I slutändan kommer vi ändå stå själva inför det som skett. De tillsynes starkaste människorna runt oss kan stå för de mest passiva handlingar när situationen väl är i liv. Vi måste därför alltid vara det starkaste vi kan vara. Det talas ivrigt och passionerat om mental styrka, men enligt mig läggs det för lite vikt vid fysisk styrka, i synnerhet hos kvinnor. Vi förlitar oss ofta på att någon ska skydda oss, när de enda vi bör förlita oss på som skydd är oss själva. Man bör alltid vara trygg i att veta att man är fysiskt stark nog att själv försvara sig. Skakar du av bara tanken att någon skulle slå dig, ja, då är du inte trygg i din fysiska styrka och behöver således hitta den tryggheten genom att bl.a. träna upp den. Förstärk ditt försvar.


Inte lite intressant




Vart har världen tagit vägen när det numer finns en
 psykisk störning som benämns "The facebook disorder"?


Amy Winehouse



Nu börjar det seriöst
bli läskigt hur många kändisar det är som gått bort i år. Hon hittades tydligen "mystiskt död" i sin lägenhet i London. Som alla vid det här laget säkert redan vet, har hon haft stora missbruksproblem och hade bara rätt nyligen lämnat sitt rehabiliteringshem.

Läste att hon tydligen blivit utbuad på hennes senaste konsert, där hon hade varit så pass berusad att hon bara mumlade sig igenom alla låtar hon uppträdde till. Känns ju inte helt ologiskt om det är det som är dödsorsaken. Sjukt, bara 27 år gammal.




 


Bara Snoop säger så.

“Britney would make a better prostitute
 than Christina. She's thicker, you know.”



Människoliv som människoliv

Fantastiskt hur de brittiska tidningarna rubricerar med ett "Al-Qaida anfaller Norge i terrordåd". Att dra så tidiga slutsatser är bland det dummaste man kan göra i liknande händelser. Vilket tydligt bevisades här nu när det framkommit att gärningsmannen är en etnisk norrman som är högerextremist och islamkritiker. Hur mycket lär människorna känna att de kan lita på media när sådant sker? Idiotiskt.

 Jag ska skriva mer om det som hänt i Norge lite senare ikväll. Har följt nyheterna som en galning och bölat som en större galning. Alla mina tankar går åt befolkningen i Norge, men framförallt åt de som närvarande och deras anhöriga. Jag har konstant gåshud, känns det som. Å andra sidan går mina tankar även åt de människor, i andra delar av världen, som dör i bombdåd och attentat -dagligen- utan att uppmärksammas i samma internationella utsträckning. Men som rubriken talar: människoliv som människoliv. Alla de finns i mina böner idag. Jag känner med deras anhöriga. Blir tårögd av bara tanken.



Bara bevis på hur bra Snoop är

Om det finns någon kändis jag vill umgås med på fritiden så är det Snoop. Han verkar så jävla down to earth och härlig som person. Förstår ni hur mycket man hade skrattat med honom? Haha. Se i slutet då han hälsar på redaktionen och pratar "brittiska" med dem (11.40). Så härlig!

Hur som helst, i videon nedan diskuterar han Dr.Dre's nya album och hans åsikter om den. Jag hade så gärna velat höra vad Dre svarar/tänker om det Snoop gick ut med, men Dre har inte visat sig vara typen av artist som "ger igen" på det viset, i synnerhet inte med människor han arbetat mycket med tidigare. Tycker dock inte att Snoop säger någonting respektlöst, han yttrar sig helt sakligt.



Notera när han börjar freestyle:a (06.20 och framåt). Jag hade seriöst dött lycklig om jag var där bredvid honom. De där låtarna hade ju easily kunnat spelas in i en studio och släppas ut direkt, i synnerhet sista låten. Berätta inte det för någon, men den gjorde mig tårögd. Tänk ett helt album med han och Wiz Khalifa? Perfection! Det är få artister som kan mäta sig upp till hans nivå av freestyling. Lyriken faller honom naturligt.

Ett tips till er som gillar hiphop är att hålla koll på Tim Westwood TV, han gör och har gjort en hel drös av grymma intervjuer med hiphop-artister samt gjort sjukt mycket för hiphopare överlag. I början kan man störa sig på att hans 40-åriga "whiteness", men snart ser man charmen i den. Förövrigt bör ni notera då Wood säger att Snoop är den bästa för att därefter pika andra rappare med att säga att de läser sin freestyle ur deras blackberry. Rough, haha.





- I'm letting everybody know that the West
Coast is definitely making a strong comeback.




Anabela Belikova


Picture of Anabela Belikova

Picture of Anabela Belikova

Picture of Anabela Belikova

Picture of Anabela Belikova

Picture of Anabela Belikova


Svar på: "Är du kräsen?"




Ett långt och någorlunda personligt inlägg.






Nej, jag är inte ens lite kräsen
 vad gäller personens yttre, han får se ut precis som han vill. Tjock, smal, kort, lång, hårig, skallig - kvittar. Har attraherats av korta, överviktiga, skalliga - you name it - men alla har haft någonting gemensamt; de suktade intelligens och var självsäkra på ett ödmjukt sätt. Jag skiter således fullständigt i om min pojkvän ser ut som ringaren av Notre Dame och är 20 cm kortare än mig eller är halvmänniska, halvhäst. Vet personen hur man klickar på mina knappar rätt, är utseendet aldrig ett hinder.

Jag köper inte våra ruttna, förlegade sociala normer om att killen ska vara längre, starkare, hungrigare och dylikt. Vad fan gör det mig om han är kortare eller har en näsa som täcker halva ansiktet? Jag har själv inte värsta utseendet, utan har en miljard utseendemässiga brister. Vi alla har dem. Så varför är det okej att jag nekar honom för hans "defekt"?  Allteftersom tiden passerar omvandlas utseendet ändå, men hans inre, hans sätt att vara - det följer han livet ut. Jag väljer killen med jättenäsan som stimulerar mitt intellekt före killen med den lilla näsan alla gånger. När vi är gamla och grå kommer hans ansikte vara så pass oigenkänneligt att jag bara har hans intellekt att attraheras av. Man ska aldrig tillåta någonting sådant komma ivägen för att ge en människa en verklig chans.

Saken är att jag har en grej för kunskapstörst hos det motsatta könet. Kunskapstörst är för mig, vad salt är för mat. Du kan äta klart en maträtt som är totalt osaltad men du kan inte njuta av den, lika lite som jag kan stanna kvar och njuta av en människa som inte är kryddad med kunskapstörst.

Ja, jag kan attraheras något otroligt av att man är intelligent, absolut, men det är inte någonting jag kräver, då jag inte anser mig själv ens vara i närheten av min definition av vad "intelligent" är. Jag kräver bara att man är på ständig jakt efter intellektuell utveckling. Jag vill kunna söka kunskap tillsammans med min partner. Jag vill inte känna att jag tråkar ut personen när jag väl diskuterar situationen i Zimbabwe eller den nya myggrasen som upptäckts. Eller ännu värre - att personen säger att denne "redan vet" (utan att veta) eller inte alls visar intresse i form av följdfrågor eller dylikt. Det är första tecknet på bristande törst efter kunskap.

Jag är egentligen väldigt simpel att väcka intresse hos, ändå tycks det vara otroligt invecklat på något vis. Det jag egentligen gillar är kontraster. När man kan vara kaxig men ödmjuk, skämtsam men allvarlig, sarkastisk men charmig - osv. Vill alltid känna någon form av utmaning i en relation. Att det är någon jag ständigt kommer finna någonting nytt i. Förväxla inte min definition av "utmaning" i det här läget med motstånd eller tävlingsanda i en relation, som jag avskyr. Ni vet, när h*n alltid ska vara bättre eller då någonting hos dig är bra men aldrig är  bra? Där personen ifråga alltid känner ett behov av att kritisera det på någon plan, om ens pyttelite. För Gud förbjude om du skulle vara fantastisk på någonting. [Om ni är i ett förhållande med någon sådan - lämna det och ge dem tid att växa i sig själva. Det är utmattande att vara med någon som överkompenserar ett bristande självförtroende med ett påklistrat sådant. De kommer på något vis alltid placera det över ditt huvud].

Jag har en grej för de som är motsatsen till mig. Känns som att man kan bolla med dem, lära sig av varandra - kompensera varandras brister. Utvecklas. När man bara håller med hela tiden och ser på världen med samma ögon, kommer man alltid gå in i framtiden med handen över ena ögat. Har man olika syn på saker och ting kan man blicka mot världen med fyra ögon istället för två. Bara för att jag anser att sex är någonting som sker i kärlek, betyder det inte att jag måste ha en kille som ser på det likadant. Och bara för att jag är nykterist, behöver det inte betyda att jag vill att min kille ska dricka hemmagjord saft med grabbarna. Han behöver heller inte ha tvål i munnen bara för att jag inte använder tyngre svordomar. Alla är sin egen person. Vad är det intressanta i en människa om man anpassar sig efter någon annan, efter mig? Jag vet redan vad jag tycker; jag vill veta vad du tycker. Vem du är. Ville jag ha mig, hade jag dejtat mig. Men jag vill inte ha mig. Det finns bara en du, allt utanför "du" är någon annan. Det vill säga du kommer bara vara en kopia - och det i sig är oattraktivt enough.

Någonting jag finner otroligt oattraktivt är då någonting känns "fake", d.v.s. påklistrat eller inövat. Med det menar jag, bit dig inte i läppen för att du tror att det är sexigt. Säg inte "jag tycker att porr är kvinnoförnedrande" bara för att du tror att det kommer ge extra poäng. Låtsas heller inte titta på en "i smyg" för att du tror att h*n kommer få för sig att du är förälskad. Man ser när någon gör det "baraföratt" och när det faller personen naturligt. Allt som inte faller personen naturligt, framläggs onaturligt inför den man försöker imponera på. 

Det jag försöker säga är att jag alltid föredrar personen i sitt eget konstiga lilla skal, hur klyschigt det än låter. Det är ingenting intressant i en människa som följer mallen av vad en good guy/girl är. I don't fall for that romantic bs anyway. Raka puckar - varje gång. Människor komplicerar allt, när allt egentligen är lika simpelt som en rak sträcka. Jag menar, är du sådan som biter dig i läppen naturligt - ja, då syns det. Fastnade du med blicken på personen just då för att du verkligen blev tagen av denne - ja, då syns det.

The Boondock Saints




Rocco visar sin irritation gentemot den italienska maffian.





Rocco: They can suck my pathetic little ****. And I'll dip my nuts in marinara sauce just so the fat bastards can get a taste of home while they're at it.


Världens sötaste Rocco

Yakavetta: I'm having a shitty day. I'm depressed. Tell me a funny joke.

Rocco: Now? A joke? Uh... um, uh... A joke. Yeah, alright. Um... There's these, uh, three guys, uh... a-a-a-a spic, a-a-a-a white guy and a black guy.

Yakavetta: Nigger.

Rocco: Yeah, n-n- yeah. And-and they walk along the beach, they see this pot, they rub it, genie comes out. Genie says, you know, "You wish for anything you want." So, he asks, uh-uh, Mexican what-what he wants, and he goes, uh, uh, "I want, uh, all my people in America to be happy and free and in Mexico." And so, genie - Poof! And, all the spics are in Mexico. And then he asks the black guy...

Vincenzo Lipazzi: Nigger.

Rocco: Yeah, that's what I said. Goes to the, uh- uh, nigger, says, uh: "What do you want?" And he goes, um, uh: "I want all my African- my nigger brothers in America to be back in Africa and-and happy and everything." You know? So, genie goes poof! And, um, all the niggers in America are in Africa. And, uh, uh, uh, this is go- I'm not funny today. I-I know. I'm havin' a hard day. I-I-I- This joke sucks. It's-it's-it's a stupid joke.

Yakavetta
: Continue the joke.

Rocco
: So the genie says to the white guy, uh, um: "What's your one wish?" and the white guy goes: "You mean to tell me all the niggers and spics are out of America?". Genie goes: "Yeah". He says: "Well, um, I'll have a Coke, then."

Några av mina favoritblommor

1. Gladiolus





2. Plumeria





3. Lotus





4. Dahlia





5. Peonies





6. Lejongap





Dessa blommor är rangordnade
efter vilka jag gillar mest. Både jag och mamma är (var) väldigt intresserade av växtriket, i synnerhet blommor. Mamma arbetade nämligen som agronom (akademisk examenstitel inom lantbruksvetenskap) innan hon blev förskollärare.

Intresset för blommor kom alltså egentligen från henne. När hon var frisk nog, spenderade vi dagarna långa vid vår trädgård och planterade. Hennes favoritblommor skiljer sig dock markant från mina, haha. Hon gillade diskreta blomsorter medan jag föredrar höga och kraftiga blomsorter.


Förjävla grymma

Såg just klart The boondocks saints och ser nu på Leon. Två av mina favoritfilmer i sin genre. Helvete, så bra. Sett de en sisådär miljontals gånger, haha. Uppdaterar lite mer om de filmerna så fort jag sett klart Leon.


Ärlighetens bäst-före-datum



Pappa stirrar uppgivet på min bukett med rosor
jag fått hemlevererat för någon vecka sedan.





P: Jag minns tiden då jag fick presenter av hemliga beundrare.

R: Var det vanligt att tjejer gav killar presenter i Irak?

P: Nej, men till varje tjej som ville ha mig sa jag att min födelsedag var nästa vecka. Lagomt länge nog för dem att leta en värdig present och kort tid nog för mig att få den snabbt.

R:
Ärlighet varar längst, pappa.

P: Presenter varar längre, habibti.

-


Hannibal-maraton



Likt svagheten jag har för Godfather-filmerna har jag en lika stor svaghet för Hannibal-filmerna. Likaså böckerna. Men det jag tänkte säga är att det går maraton med de filmerna idag, på Veetle. Är helt överexalterad. Barn all over again, haha. Vi får inte glömma att min favorit Anthony Hopkins bär huvudrollen i filmerna.


G.U.

 






Hans ärr/smilegrop på kinden är det absolut sexigaste jag sett på långa vägar. I filmen "Hannibal Rising" är han sådär löjligt, jobbigt, irriterande sexig med det där ärret. Ni ska bara se när han ler. Kan också vara det faktum att han har en rätt tystlåten karaktär i filmen. Och ni vet förmodligen redan att jag har en grej för lugna, tillbakadragna och tystlåtna killar, haha.

Visade just min pappa honom i filmen och han uttryckte ett simpelt "usch" för att sedan avrunda med att gå ut ur rummet och mumla "Subhan'Allah, du är precis som din mamma. Hon gillade allt som ansågs otraditionellt hos folk. Defekter var det vackraste hon visste". Det visste jag inte alls! Det värmde sådär töntigt mycket när han berättade det. Mest komiskt är det faktum att min pappa själv har en -precis- likadan smilegrop, på samma ställe.


En tanke jag ofta har

Fan vad det hade underlättat om himlen hade någon form av nätverk. Kan inte 3G gå och terrorisera folk däruppe och tvinga på min mamma en telefon? Drygfan. Somliga dagar är man verkligen i behov av att sms:a eller ringa dit.


Det där är ett argt barn



Happiness is an illusion

You know what? I don’t think I’ll ever be happy;
wherever I am - I’ll wish I were somewhere else,
whatever I have - I’ll want something different.


For me, not even 'good enough' is enough.


Shervin introducerar:



Gnagare skriver om AIK på ett forum.



"There are three klubbar in Stockholm playing in the Allsvenskan. The best klubben is AIK but there are also Animal Farm and Hammervillage. Dont bry dig om them. Satsa on AIK. Now, when Sweden är The Ordförandeland in the EU, we like to welcome you all to Sweden.

For three years AIK har haft an Brittish trainer. He took us to the mästerskap, så you may think that we tokhyllade him. But not. We nästan gave him the kick and replaced him with Olle Nordin."



Svengelska är precis min humor, haha.

Robyn har hittat hem ändå



Rinner det soul i hennes vener, eller vad?

Svensk stolhet, trots att hon tydligen, i en intervju med BBC, sagt att det känns konstigt för henne att sjunga på ett språk som enbart 9 miljoner människor kan prata.


En del av kändisvärldens muslimer:











Det enda jag inte hajar är hur Nas kan vara muslim. Jag menar, han har ett kors som tatueringsmotiv och bär halsband med korset som symbol ibland, men har enligt tidningar gått ut med att han är muslim bland annat.

Kollade upp detta på olika sajter och majoriteten skrev att han anser sig vara både kristen och muslim. Känns dock inte helt hundra ur det muslimska perspektivet, då man enbart ska hålla sig till islam som muslim. Hade varit intressant att se någon intervju där han själv uttalar sig om detta.

Det finns hur många fler till som Bizzy Bone, Common,
Lupe Fiasco, Mos Def, Ghostface, Malcolm X m.fl.


Tjejer, ni vet.



"This is to all of you who's holding your
boobs when you run without a bra"


Armani över Svettmani




"75% av alla kvinnor attraheras av att deras män luktar svett"






Tänkte bara snabbt klargöra att jag
 är en av dem 25 övriga procenten.


En av mina favoritmän fyller år

Kol 3am o enta bi elif 7'er, ya ahsen fulle bl 3alem.

 
För att du är och förblir min andra halva - inte enbart för att du heter som jag. För att du är en fantastisk människa. För att du älskar UFC. För att du alltid får mig att skratta. För att du liknar Kazem El Saher. För att du kan köra bil med en hand. För att du är öppen med att du äter pache. För att du är en datanörd. För att du har fula ögon. För att du retar mig för att inte kunna arabiska, när jag är den enda av oss som pratar det när vi umgås. För att du lyssnar på mig. Men mest av allt - för att du är en av mina absolut bästa vänner.



Du förtjänar världen.


-


[#1] Kollar resor hit:









Maghreb, here we come?

Saken är att jag inte är "nu ska vi steka vid poolen"-typen när jag reser. När jag beger mig mot ett annat land vill jag också se ett annat land. Vatten och sol finns i Sverige men ett annat lands kultur finns bara där, enligt mig.

Vill se historia, äta deras mat, dansa med the locals, uppleva deras livsstil. Poolhäng är så otroligt långtråkigt. Jag blir bara rastlös. Drar magväskan runt höftena, smörjer in mig med solskydd och vandrar ut som en renodlad turist, haha.


Pappas favorit - Monica Bellucci







J.S. Mill

 



"Vi vet inte vad kvinnorna duger till, för vi har inte låtit dem pröva sina krafter. Hindren måste undanröjas så att erfarenheten kan visa hur kvinnornas krafter bäst kan tjäna allas lycka."




Donationsprojektet

Jag brukar sällan ta upp saker och ting jag gör på fritiden, i bloggen. Vare sig det är att umgås, jobba eller att göra nytta/onytta någonstans. Men jag fick frågan, av en vän, om hur det gick med donations-"projektet" jag drog igång och då tänkte jag att ni kanske också undrar.

Jag har ju varit och lämnat en del av dem till ett ställe i Örebro redan, som bl.a. Frälsningsarmén har hand om. Sist pappa åkte iväg, gav jag han även en del av grejerna att ge bort där han var. Egypten har extremt mycket fattigdom, vilket jag minns från sist vi var där. Och jag kommer aldrig glömma lyckan i de unga tjejernas ögon när jag och mamma lämnade kvar många av våra kläder till dem. Tillståndet de lever i...

Nu återstår bara de "dyrare" kläderna, som man kan tjäna ganska bra på. Idag satt brorsan och jag och fotade en hel del av kläderna (han slängde även dit hans grejer och pappa slängde dit massor från hemmet). Jag insåg hur lång tid det tar att bara fota allting. Helt sinnessjukt. Hur som helst snackade vi ihop oss och pengarna vi kommer få in för alla möbler och grejer vi har i hemmet, ska vi få sålda innan ramadan. Det här kommer bli jättebra! Älskar att det blivit en familjegrej.



Ett tips till er som inte jobbar eller pluggar nu under sommaren - googla efter volontäruppgifter i er stad! Finns massa roligt att göra, som inte alls behöver involvera att ni är runt hemlösa eller dylikt. Volontärarbeten kan vara allt från att leda tjejgrupper till att synas i ett TV-program. Sedan får man själv döma vart man tycker att man kan göra störst nytta.



 


Big bang theory

 


Leonard och Sheldon kommer till en tom lägenhet
och inser att alla deras tekniska prylar är försvunna.




Leonard: We have been robbed!!!

Sheldon: DEAR GOD! OH, GOD! GOD!

*Springer hysteriskt in till sovrummet*

Sheldon: It's allright. My comic books are still there.

Utdrag ur Desperate Housewives:



C:
When will you stop playing so hard to get? 

B: Maybe when you stop being so hard to want.


Galob lesh etro7, ba8etni megro7



Ni vet förmodligen redan att jag är galen i arabisk musik, men
denna typ av arabisk musik (khaleeji bl.a.) är min största svaghet.










*** Svarat på alla kommentarer. Scrolla bara nedåt och leta efter era kommentarer i de nedanstående inläggen. Tack för all tid ni lägger ner, underbaraste.




Insikt

Det bästa du kan ge: 


en fiende - förlåtelse;

en motståndare - tålamod;

en vän - förtroende;
 
ett barn - villkorslös kärlek

en far - förståelse

en mor - tacksamhet

en partner - uppskattning;

en själv - respekt;

människor - jämlikhet


Not so kosher, really.

"...och sen hände det ju saker, bland annat i bastu-
avdelningen, som min religion förbjuder mig att berätta"



...och för den delen göra, antar jag? Haha!

RSS 2.0