LIVE

Just nu sitter jag i biblioteket och pluggar frenetiskt. Jag vill ta livet av mig. Min rygg värker som fan. Har suttit här sedan 10 imorse. Jag ska belöna mig själv med en tacos-middag senare ikväll, med Jess och Dari. Har inte ätit på hela dagen, är så in i helvete hungrig.

Jag älskar dock boken jag läser just nu. Är helt jävla förälskad i den. Aja, puss allihop!

Jag älskar informativa böcker

"Bortträngning kan inriktas på att hålla känslomässiga reaktioner nere. Att hålla känslor av sorg, smärta och vrede under kontroll innebär att mindre kraft återstår för att klara av det dagliga livet."


- Jahopp, så det är bortträngning jag lider av.

Think about it

Det här är vad jag försöker efterleva och tänka på i princip varje dag med inte enbart barn utan alla människor. En bra start är barnen. Det är där vi börjar.

När jag dessutom träffar på en människa som faktiskt fördömer, slåss eller är blyg då tänker jag på att - allt har sin grund. Det är därför jag ogillar att förakta människor, utan enbart handlingar.

Det finns så mycket historia bakom varje handling alla vi människor gör. Vi tycks bara glömma bort det ibland. Allihop av oss.




Ett barn som kritiseras

- lär sig att fördöma

Ett barn som blir slaget
- lär sig att slåss

Ett barn som hånas
- lär sig blyghet


Men...


Ett barn som uppmuntras
- lär sig förtroende

Ett barn som möts med tolerans
- lär sig tålamod

Ett barn som får beröm

- lär sig att uppskatta

Ett barn som upplever rent spel
- lär sig rättvisa

Ett barn som får vänskap
- lär sig vänlighet

Ett barn som får trygghet
- lär sig tilltro

Ett barn som blir omtyckt och kramat
- lär sig kärlek i vardagen

När det inte går att skilja...

Jag: Hon är bisexuell *jag visar ett foto*

Rafel: Hon var söt fan.

Jag: Ja, hon är gullig. Men tycker du det?

Rafel: Ja, det fanns två på bilden. En skitsöt tjej och en mullig kille.

Jag: Den mulliga killen är hon...

Svar på kommentar ang. SD

Isabella om SD - är ni verkliga?:
Du har så totalt fel om SD och skriver rena lögner som inte har någon som helst grund.
SD har ingenting emot homosexuella, SD är inte emot abort och SD vill inte utrota främlingar i Sverige.

Dessutom skriver du att SD inte har någon utrikespolitik, vilket inte heller är sant. Bla, vill vi satsa på att hjälpa hundratalet fler riktiga flyktingar på plats i deras närområden, än att hjälpa en enda person som haft råd att köpa sig till Sverige. Det är bra mycket mer humant än den inhumana flyktingpolitik som förs idag.



****


Det här är alltså uttalanden som bland annat SD:s partisekreterare och talesman har gjort. Det här är vad de själva har gått ut med, som står i x antal olika tidningar och har förts i x antal intervjuer.

SD har ännu en gång själva gått ut med att de MEDVETET valt bort den frågan om utrikespolitiken för att deras väljare inte är intresserade av den frågan. Med tanke på att du nämner att ni faktiskt är engagerade i utrikespolitiken så får du jättegärna tala om på vilka sätt ni är engagerade i det, - några reformer kanske? - några specifika uttalanden? - några anmärkningar på den utrikespolitik som sker idag? - vad som helst?

När du motsäger det jag skriver, borde du som supporter av SD åtminstone motsäga mig med argument som påvisar mina yttranden fel. Visa mig vart ni försöker gynna de "övriga" sexuella läggningarna? Visa mig vart ni är humana kring er invandringspolitik? Visa mig hur ni hade tänkt att stödja flyktingarna i deras närområden?

Du yttrar dig om att det är mer humant att låta dem vara kvar i länder där de riskerar att förlora sina liv och att bli torterade för deras åsikter än att låta dem komma till Sverige och stanna i ett tryggt land där de åtminstone inte behöver oroa sig för flygande bomber över huvudet. Hellre att de inte lever femstjärnigt här men slipper riskera sitt liv, än att leva som parasiter OCH riskera sitt liv i sina hemländer. Det är lätt för dig att säga, med kranvatten och tak över huvudet.

Har du källa på det du säger? Hade jättegärna velat läsa det, och du får jättegärna ändra min syn på SD men helst med tillförlitliga källor på det.

SD - är ni verkliga?

http://markuswiechel.files.wordpress.com/2009/04/nyheter-17s06-jimmi_282305w.jpg

Jag tror inte att det finns ett mer inskränkt och idiotiskt parti än Sverigedemokraterna - och nej, det är inte pga. deras invandrarpolitik som jag känner så. Faktum är att jag anser att det nog är deras "vettigaste" ståndpunkt. Det är pga. alla andra punkter de står för. Alla de som vill ha dem till makten vill med all förmodan enbart ha dem där pga. deras invandrarpolitik. Hade de tagit sig tiden att studera SD:s övriga (mindre uppmärksammade, för någon anledning) punkter som att de är emot homosexualitet, abort osv osv, så hade de nog inte backat upp ett så inhumant parti.

Min uppmaning till alla är att undvika att kritisera invandringpolitiken hädanefter! Sikta pilen mot deras övriga ståndpunkter för att väcka människorna ifrån den inskränkta synen de har levt i som stödjare av det här partiet. De har förblindats av en enda ståndpunkt och det är pga. den irritation de känner inför all invandring, men väck de med hjälp av att visa att SD inte enbart vill utrota 'främlingar' i landet utan även övriga avvikelser - trots deras svenska ursprung.

Jag ska bara ta upp två-tre av deras ståndpunkter här nedan, mest för att jag har plugg som jag försöker rymma ifrån. Men en annan gång kan jag definitivt skriva mer om mina känslor kring SD!


Deras syn på homosexualitet. Alla uppmärksammar deras invandrarpolitik. Invandrare blir upprörda. Svenskar blir överlyckliga. Svenskar blir upprörda. Men det är ingen som anmärker att dessa människor bland annat klassar homosexualitet med tidelag (samlag med djur) och pedofili. Det är deras egna ord. De anser att om homosexualitet ska normaliseras i samhället borde även sex med djur och barn göra det. Det här partiet gör ingenting mer än att fördöma hela människovärdet i sig. Är du på något vis avvikande tenderar du att bli ett objekt för förintelse.

********

"Deras sexuella avarter är inte normala"
- SD

********

Bara det anmärker på deras extremt låga intelligensnivå. Hur kan någonting som sedan urminnes tider existerat, vara onormalt? Bara i Sverige lever det mellan 10-17% (bisexuella inkluderade) homosexuella, - och då snackar vi om dem som har gått ut med det. Hur många lever inte med att vara homosexuella i tankarna, men undviker att vara avvikande i samhället?




Deras syn på utrikespolitik. Det här partiet har inga åsikter om utrikespolitik, what so ever. De har själva påpekat att de "medvetet valt bort den frågan". Vad är det vi ska välja in i riksdagen egentligen? Ena sekunden diskuterar vi att skaffa euro som valuta, andra sekunden kan partier som knappast intresserar sig för utrikespolitik, ta sig in i riksdagen? Jag väntar ännu spänt på att någon ska hoppa fram och ropa "YOU GOT PUNK'D!".

Det här tyder ganska starkt på att det enda de faktiskt tänker på är deras fosterland. Det ska vara svenskt. Det ska helst leva vikingar. Snart kommer de väl komma fram till att alla brunetter och brunögda svenskar ska ut då de KAN ha alstrats någon annanstans. Det är ändå ganska komiskt att de är häpnadsväckande engagerade i att få ut invandrarna härifrån, men de kan inte engagera sig i frågor kring de länder som dessa människor har undflytt. Ännu en gång får de 10 poäng för inhumanitet. Ingenting kan radera det faktum att Sverige är en del av alla länder på jorden, och att alla övriga länder därmed är en del av Sverige.




Avslutandevis vill jag bara påpeka att jag inte har någonting alls emot att Sverigedemokraterna väljs in inför riksdagsvalet 2010. Faktum är att jag faktiskt gärna ser dem väljas in, så att deras erfarenhets-, intelligens- och humanitetsbrist kan lysa sig allt starkare. Det är i praktiken som folket kommer erfara SD:s obarmhärtighet och idioti som mest. Så fram med er i riksdagen, skitstövlar. Jag ska ta emot er med intersport-tofflor, burka, femton somaliska ungar, koranen spelandes i bakgrunden och en plasttallrik med baklawa :) Människofrid, it is!

DO/YOU/LOOK/OR/SEE




1 månad senare...

Idag har det gått en månad sen du lämnade mig, mitt hjärta. Jag har bestämt mig för att tända ett ljus och göra en särskild god gärning för någon som har det sämre ställt, varje månad vid denna dag. Jag ska ta mig till kyrkan här vid skolan och tända dig ett ljus.

Jag ska försöka hitta en moské här i Örebro, och be för dig varje månad, den 21a. Du var en god muslim, en god mamma och en god människa. Jag älskar dig.

Må du vila i frid!

http://smultron.files.wordpress.com/2009/01/begravning-8.jpg

Favoritlåt just nu


-

Klantig som jag är glömde jag två viktiga böcker hemma i Sthlm, nu måste jag därför gå till bibblan och försöka hitta dem för att göra klart en individuell uppgift som ska in senare i maj. Har minst tre andra uppgifter emellan egentligen, haha! Men hellre bli klar med den i tid så att jag kommer iväg dit jag ska komma iväg :) Puss!

Du hade varit stolt

Jag fick ta ganska mycket skit när jag åkte tillbaks till Örebro samma dag som min mamma gick bort - enbart för att närvara på seminariet. Ännu mer skit fick jag då jag åkte hem kvällen efter begravningen - enbart för att göra min juridiktenta på 15 hp. En tenta jag inte ens hann plugga inför pga. allt skit som hände mot slutet.

Mamma gav mig alltid tips om hur jag skulle plugga inför just den tentan, hon ville verkligen att jag skulle klara den. Helt ärligt skämdes jag över att jag gick till salen för att göra en tenta jag inte ens studerat inför. Skämdes över att jag inte närvarat på en enda föreläsning, att jag inte hängt med ordentligt på seminarierna, att jag inte sett till att markera alla böcker som dem andra. Jag skämdes för mammas skull, för att det inte är likt mig att gå in med inställningen "det är OK om jag blir underkänd denna gång, det är OK för att min mamma har gått bort" - vem fan har sagt att det är en god ursäkt? vem fan har sagt att det ens ÄR en ursäkt till att bli underkänd?

Jag gick dit och tänkte: "äh, jag ser det som 6 timmar av plugg inför omtentan". Förstår ni att jag inte ens gick dit med en blyertspenna? Hahaha. Jag skrev med vidrigt bläck. 18-20 sidor i bläck. Där jag strykt över hela stycken och börjat om. Jag kollade på provet och började bara svara på frågorna. Helt plötsligt hade man besvarat ovanligt mycket mer än vad man själv ens kunde ana.

Igår kväll kollade jag upp resultatet. Trodde på fullaste allvar att jag skulle få helvetes-tentan igen. Vet ni vad det ännu mer komiska är? Att jag anmälde mig till omtentan redan innan jag fått resultatet, haha!






....men jag KLAAAAAARADE MIG :D:D:D:D Det jobbiga nu är att efter att jag gjorde tentan svor jag vid allt att fattiga skulle få mat om jag skulle klara den (då jag visste att jag skulle faila, var det lättare att lova en så pass stor grej) så nu är jag fast i skiten och måste se till att det sker. Jag och min stora käft...



Begravning


Ett minne av livsnöd



Du är inte längre ett samtal ifrån.
Du är ett helt universum ifrån. I själva verket fruktar jag att du befinner dig på en annan planet, i en annan skepnad med en annan andhämtning. Allt i mitt liv kretsar nämligen kring ordet a-n-n-a-n numer, mamma. Ett liv utan dig gör bara det mig till någon annan. Jag vet nämligen inte längre om jag vill eller överhuvud kan vara den jag tidigare var.

Självsäker.
Målinriktad.
Utmanande.


Faktum är att bland dina mest minnesvärda sms till mig var att du aldrig riktigt upplevde att jag tillhörde dig eller någon annan. Att jag ständigt balanserade på en egenbeskaffad skör tråd. Att jag flåsade en kunskapstörst utan dess like. Stundvis på andras bekostnad, stundvis på min egen. Det smärtar att läsa det idag, mamma. Att du aldrig riktigt upplevde att jag tillhörde dig. Gudarna vet, mamma. Gudarna vet att du hade mig lindrad kring alla dina fingrar. Kring alla dina sinnen och organ. Du befogade en auktoritet över hela min livsstil utan att riktigt veta.

Jag minns till och med hur du brukade nypa mig i smyg under middagsbordet. Det var oftast då familjevännerna samlades och jag ständigt envisades med att delta i de diskussioner de vuxna hade. Vid varje tillfälle då jag ständigt ställde provokativa frågor kring olika kontroversiella ämnen – enbart för att lära mig och påvisa att det existerar andra tankesätt än enbart deras egna. Du nöp mig hårt mamma, men jag upplevde hur du log av stolthet inombords då de inte kunde replikera mitt motstånd.

Många gånger stod jag med ett leende bakom dörren och hörde dig tala med värdighet om hur intelligent din dotter var. Hur framträdande och djärv hon är. Hur du önskar att du hade en del av hennes egenskaper som liten. Vet du vad, mamma? Jag önskar att jag kunde ha, om så, endast 1 % av alla dina egenskaper.


Jag hann bara aldrig säga det på allvar...


Kan inte förstå det

Ni är så jävla fantastiska. Förstår inte att det finns så pass många människor, som väljer att följa min lilla sketna vardag, som bär på ett så stort hjärta. Det är helt otroligt. Jag kan verkligen inte sätta ord på hur mycket era varma kommentarer betyder. Det är fan sjukt. Ni är så jävla fina. Jag skulle kunna sitta och skriva det om och om och om igen, för jag menar verkligen det. Mer än någonsin. Att så små ord kan betyda så mycket, är det i sig fantastiskt.

Tack, tack, tack, tack!
För alla bokstäver ni formar. För alla tankar ni skänker. Låt aldrig NÅGON ta ifrån er er fina moral och ert goda hjärta. Det lyser så starkt trots att ni lämnar spår bakom en anonym identitet.


RSS 2.0