Hör du mig, mamma?

Du är inte längre ett samtal ifrån. Du är ett helt universum ifrån. Miljarder andetag, miljoner ögonblick och tusen realistiska övertyganden blockerar baksidan av mina händer från att smeka din kind. Så som jag alltid gjorde. 
 
Jag har så många funderingar, mamma. Fungerar dina lungor där du är? Kan du ta ett djupt andetag utan att knipa efter morfin? Är du fortfarande stolt över mig? Trots att du nu är kapabel till att se mig i min mörkaste skepnad? Trots att du såg hur jag behandlade pappa den dagen du dog? Trots att jag inte gick till din grav på en hel månad efter att du gick bort? Trots att jag skrattar lite för falskt i andras sällskap och gråter lite för äkta i mitt eget? Jag hoppas det. För ibland skrämmer det mig mer än vad det betryggar mig när andra säger att du alltid är runt mig. Att du alltid vakar över mig. För du får ju se allt nu. Det där du kanske inte alls vill se - och förlåt för det.

Jag känner inte din själ i väggarna längre. Jag känner din själ i mig. Kroppsligen. Och jag vet att det låter galet, men jag känner dig. Här. I mina organ. I mina tankar. I mina ordval. I min matlagning. I mitt skratt. I min kärlek för växter. I sättet jag tilltalar och ser på barn på. I vad för byxor jag använder idag - vida, svarta byxor, sådana som du alltid bar och jag alltid skrattade åt. Du är i varenda andetag jag tar. Tänk att pappa grät i mitt kök häromdagen. När jag tillagade biryani. Han sa att jag såg ut som du, mamma. Att jag lagade maten som du, utan att ha blivit upplärd av dig. Det skrämde honom att han kallade mig "Khawla" vid två tillfällen den dagen. Jag grät också, men jag var så drömmande glad. Jag var ju som du. Någon annan tyckte det.
 
Och det gör egentligen ingenting att jag inte längre känner din doft från ditt lockiga hår på sängen längre. Jag har liksom vågat tvätta överkastet jag sparat från vår tid, mamma. Förstår du grejen? Jag tänker inte desperat att din doft ska återvända till sin gestalt längre. Jag vet att du har lämnat och det är okej nu, för du är närmare än någonsin. 

Kommentarer
Postat av: Nada

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 detta fick mig till att tåra och hade fckn rysningar genom HELA. and aslo..det är nåt jag tänker på OFTA, att när mina föräldrar går bort så kommer dem att se sidor av mig och saker jag gör som DEM INTE BEHÖVER and that scares me as fuck. men back to the point, du är SÅ stark, du förlorade din mamma när du var såååå ung och är ändå världens mest underbara människa. vet att jag aldrig träffat dig men har följt länge nog att det känns som att jag känner dig, att du är en vän. och förlåt att jag inte har en stor bokstav efter varje punkt, haha!

Svar: Åh... alltså... hur magisk är du? Du ÄR en vän. Du har följt med mig så länge att du typ påtvingat har blivit en, vare sig du vill det eller inte. Jag vet, det är en vidrig känsla att tänka att de ser precis allt man gör - men man kommer över det IBLAND, haha. Hoppas du mår bra, världens finaste och TACK för dina -alltid så- underbara kommentarer. Puss!
R.A.

2016-07-23 @ 13:02:27
Postat av: Anonym

<3!!!!

Svar: Fina!
R.A.

2016-07-29 @ 19:09:16
Postat av: Fatima

Finaste Rafelle, du rör till tårarna. Hoppas du mår bra <3

Svar: Vackra du! Tack för din underbara kommentar. Du gör mig glad.
R.A.

2016-09-01 @ 11:19:22
Postat av: Tam

Rafelle, denna sorg du bär på kan nog ingen annan känna, för det är just din mamma. Ingen kan förstå och ingen kan känna samma sorg. Jag fasar för den dagen jag förlorar någon familjemedlem. Många styrkekramar till dig.

Vill bara säga att jag har läst din blogg långt innan du förlorade din mamma. Följde din blogg ganska länge men sedan så tror jag att du låste den? Kommer inte riktigt ihåg men det var kanske 4 år sedan jag var här inne och läste. Snubblade över din Facebookprofil av en slump och tyckte att du såg bekant ut och sedan kom jag ihåg din blogg. Faktum är att jag har tänkt på dig till och från under dessa 4 år. Hoppas att allt är bra med dig. Kram ❤️

Svar: Tänk hur du, med bara en kommentar, kunde få mig att le så här genuint? Tack för din tid och att du på riktigt la ned den på att skriva de här fina orden till mig. Du anar inte hur mycket jag uppskattar det.
Om du snubblar över min Facebook-profil igen får du mer än gärna skriva hej, så jag får ett ansikte på de där vackra orden. Tack för att du följt med mig så länge! Många kramar!
R.A.

2016-10-18 @ 20:02:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0